Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 7787
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 574
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 19143

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Hunkat » 26. nov 2016, 11:14

Rapfisk skrev:Vi bruger glaskartofler til de brunede. De er lidt ru i overfladen og skulle derfor holde bedre på karamellen. Jeg dræner dem og lader dem tørre på et viskestykke inden brug. De bliver brunet på pande. Jeg har aldrig hørt om, at de skulle eksplodere?


Jeg kan bekræfte at det ikke er en myte. Min personlige teori er at hvis de er flækket lidt så løber der vand ind i midten af kartoflen og hvis den så bliver for varm for hurtigt så *pop* som popokorn.
0
L'enfer, c'est les autres

First debat-mover :rock:

Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12858

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf godtnavn » 26. nov 2016, 16:12

Brug ikke glaskartofler til brune, det smager så trist :(
5
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Wizzze » 26. nov 2016, 16:28

McFurPants skrev:En spsk sød sherry/amaretto/cognac i risengrøden før den blandes med flædeskum giver en himmelsk smag til risalamande. Nej, det kommer ikke til at smage af sprut.


Det er også et godt trick til den varme rødkål. En sjat rød saft, og så sød sherry, portvin, dessertvin, det bliver nam nam nam.

Vedr flæskestegen, så kan lidt sammenkrøllet sølvpapir under stegen være en god ide, hvis den ikke er ensartet størrelses hele vejen.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Wizzze » 26. nov 2016, 16:31

Buffy skrev:Hvis alt andet fejler, så bare sørg for der er nok chips og sovs :-D


Alt kan reddes med en god sovs :D
Faktisk er sovsen hovedmåltidet, resten er bare tilbehør til sovsen :klap:
4
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 12947
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3533
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55656
Kontakt:

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Ado » 26. nov 2016, 18:44

Risalamanden: Lad for guds skyld være med at voldpiske fløden til en stiv skum. Start med el-piskeren og når det begynder at tykne, pisker du resten med håndkraft. Skummet skal være luftigt og blødt.
1
Donna Martin Graduates!
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 8941
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 1052
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 18169

Re: Julemaden - kom med jeres tips og tricks!

Indlægaf Mi55y » 29. nov 2016, 13:38

Glaskartofler kan rigtig nok eksplodere, hvis ikke de får lov at afdryppe inden bruning - de kan indeholde vand, som får kartoflen til at eksplodere, når det kommer op at koge. Og det er et kæmpe arbejde at skrabe størknet sukkermasse ad skabe, lofter og vægge, skulle jeg hilse og sige.

Hvis man ikke laver rødkålen selv, så kan man røre den fra glas op med lidt ribsgele, det giver den lidt ekstra.
0
S - 09.10.18 :love2:
K - 05.03.21 :love:

Tilbage til "Mad og drikke"