didas skrev:HappyPaww skrev:didas skrev:HappyPaww skrev:didas skrev:Jeg koger risene færdige først i 10-12 minutter som med almindelige ris. Så koger jeg mælken op, putter risene i og rører rundt til den rette konsistens. Jeg har ikke tålmodighed til at stå i hele og halve timer over gryden og med denne metode brænder jeg den aldrig på.
Smart! Det bliver ikke udkogt?
Nope, det bliver bare blødt og cremet, men risene har stadig alm fast konsistens Jeg har lært metoden fra min mor og jeg har altid gjort sådan.
Smart Så risen koges til vandet er absorberet, og så kommes de kogte ris i kogende mælk? Hvordan er blandingsforholdet ca?
Jeps, risene koger som alm. 10-12 min og så trækker de mens mælken koger op. Til 1 person som hovedmåltid bruger jeg 2 dl ris til 3 dl vand og 5 dl mælk.
Det er godt nok meget ris til 1 Pers. På min pakke står der 2,5 dk til 4 personer.