Den danske brunsviger

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Thestral
Indlæg: 2772
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:15
Kort karma: 432
Likede indlæg: 3056

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Thestral » 18. sep 2015, 15:49

TurtleSpeed skrev:
Jabi skrev:Ej men popcorn med sukker på i det hele taget :tie:



Det er megagodt! :savl:
Jeg mangler en dislike knap :tie:
0
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
TurtleSpeed
Indlæg: 665
Tilmeldt: 11. aug 2015, 17:10
Kort karma: 101
Likede indlæg: 593

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf TurtleSpeed » 18. sep 2015, 15:50

Jeg kan konkludere, at jeg har spist alt for lidt kage i mit liv.
0
TurtleSpeed
Indlæg: 665
Tilmeldt: 11. aug 2015, 17:10
Kort karma: 101
Likede indlæg: 593

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf TurtleSpeed » 18. sep 2015, 15:54

Jabi skrev:
TurtleSpeed skrev:
Jabi skrev:Ej men popcorn med sukker på i det hele taget :tie:



Det er megagodt! :savl:
Jeg mangler en dislike knap :tie:


uhmmm karameliserede popcorn! Megagodt. Og saa en varm kakao eller kaffe til :dance:
1
Brugeravatar
Thestral
Indlæg: 2772
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:15
Kort karma: 432
Likede indlæg: 3056

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Thestral » 18. sep 2015, 16:10

TurtleSpeed skrev:
Jabi skrev:
TurtleSpeed skrev:
Jabi skrev:Ej men popcorn med sukker på i det hele taget :tie:



Det er megagodt! :savl:
Jeg mangler en dislike knap :tie:


uhmmm karameliserede popcorn! Megagodt. Og saa en varm kakao eller kaffe til :dance:

:badr:














Vi må hellere stoppe her :lol:
0
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
TurtleSpeed
Indlæg: 665
Tilmeldt: 11. aug 2015, 17:10
Kort karma: 101
Likede indlæg: 593

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf TurtleSpeed » 18. sep 2015, 17:03

Jabi skrev: :badr:














Vi må hellere stoppe her :lol:



Ja :lol2:


Jeg er dog enig i at popcorn i brunsviger bare er maerkeligt. Eller i anden kage for den sags skyld.
1
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 3355
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 135
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2920

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 17:08

Har aldrig smagt med flødeskum... :gruble: let alene set det.

Det må da prøves... Tror jeg.
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 3355
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 135
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2920

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 17:10

Popcorn med sukker smager faktisk godt. Det er Well 25 år siden jeg har smagt det, så det kan være jeg har skiftet smag? Hmm...
1
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 2169
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 239
Likede indlæg: 3535

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf dykkersild » 20. sep 2015, 18:57

Godt så - hermed mit indlæg efter weekende. Bær over med mig for som manden pludselig sagde; skulle du ikke tage fotos og jo men det glemte jeg.

Skum har postet den opskrift jeg brugte og den virkede helt fint, smagte til 6 stjerner ud af 6 men udseende. Ja mine damer og herrer - der gik det galt for alt fyldt forsvandt fra toppen og endte i bunden. Dette huller i dejen til trods men hvis man har ja-hatten på så vender man bare stykket så ser det helt autentisk ud. Jeg foretrækker en lidt flad kage og det fik jeg - forholdet mellem fyld og kage var perfekt.

Og så til det springende punkt - med eller uden.
Uden var den som altid perfekt.
Søndag blev den så serveret med letpisket kold skum - and guess what...





det smagte faktisk rigtig godt. There I said it - men det skal være alm. flødeskum, noget med sukker vil nok have resulteret i indlæggelse, da selve kagen er ret sød.
1
Brugeravatar
Kattefjæs
Indlæg: 2540
Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
Kort karma: 360
Geografisk sted: London
Likede indlæg: 6387

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Kattefjæs » 20. sep 2015, 19:14

Jeg lavede brunsviger i weekenden. Havde desværre ikke set tråden her inden, så jeg kunne ikke teste flødeskums-idéen, men jeg har det generelt svært med flødeskum, så jeg tvivler på at jeg selv ville kunne lide det. Men jeg kunne have udsat gæsterne for det bare for lige at høste meninger. Man ved jo aldrig!

Jeg laver brunsvigeren nogenlunde som en alm. bolledej, dog med mindre mel så den bliver lidt mere snasket i konsistensen. Snasket på toppen laver jeg af brun farin, mørk sirup og smør som smeltes sammen i en gryde og køles godt ned. Når dejen har haft tid til at hæve bliver den rullet ud og lagt i en bradepande. Dernæst skal den lige hæve lidt igen og så laver man huller/fingermærker så snasket har et sted at løbe hen. :D

Jeg laver altid dobbelt op på snask. Man skal aldrig gå ned på snask jo! Når det er koldt nok spreder jeg det ud på dejen. Det må ikke være varmt, for så ødelægger det gærcellerne. Ind i ovnen i 20 minutter og så er den ged barberet. Virkelig nemt og lækkert... Jeg eeeeelsker brunsviger. :love:
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 20. sep 2015, 21:47

dykkersild skrev:Godt så - hermed mit indlæg efter weekende. Bær over med mig for som manden pludselig sagde; skulle du ikke tage fotos og jo men det glemte jeg.

Skum har postet den opskrift jeg brugte og den virkede helt fint, smagte til 6 stjerner ud af 6 men udseende. Ja mine damer og herrer - der gik det galt for alt fyldt forsvandt fra toppen og endte i bunden. Dette huller i dejen til trods men hvis man har ja-hatten på så vender man bare stykket så ser det helt autentisk ud. Jeg foretrækker en lidt flad kage og det fik jeg - forholdet mellem fyld og kage var perfekt.

Og så til det springende punkt - med eller uden.
Uden var den som altid perfekt.
Søndag blev den så serveret med letpisket kold skum - and guess what...





det smagte faktisk rigtig godt. There I said it - men det skal være alm. flødeskum, noget med sukker vil nok have resulteret i indlæggelse, da selve kagen er ret sød.

Så glad jeg bliver, når jeg ser sådan et indlæg.
Og du har fuldstændig ret i, at der ikke skal sukker i flødeskummet. Så bliver det alt for sødt. :sol:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 2169
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 239
Likede indlæg: 3535

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf dykkersild » 25. sep 2015, 09:35

Nå - hvem skal så have brunsviger i weekenden?

Not me - jeg fik altså nok sidste weekend - jeg tror nok, at det må blive en citronmåne - den fra Meyers er god.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Pandesteg » 25. sep 2015, 09:49

Uden flødeskum. Synes der er rigeligt snask og fedtmums uden fløde også.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 25. sep 2015, 10:17

dykkersild skrev:Nå - hvem skal så have brunsviger i weekenden?

Not me - jeg fik altså nok sidste weekend - jeg tror nok, at det må blive en citronmåne - den fra Meyers er god.

Det skal jeg. Holder fødselsdagkomsammem i morgen, og så skal man have kagemand, som selvfølgelig er brunsviger med flødeskum.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
milisa
Indlæg: 1959
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:43
Kort karma: 419
Likede indlæg: 4817

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf milisa » 25. sep 2015, 10:57

Fru Sunshine skrev:
Wizzze skrev:Brunsviger er en blød svampet bund, med brun sukker masse ovenpå, i et lag der er lige så tykt som bunden. Der skal hverken rosiner, flødeskum, kagecreme eller noget som helst andet ovenpå!! og så SKAL en brunsviger være firkantet, ikke noget med brunsviger snegle eller andre ukurante former!!

Som sagt:I dare you.

Faktisk er det her en udfordring til alle jer, der ikke har fattet det endnu:
Vend tilbage med en holdning, når I har prøvet det. Jeg vil gerne se, hvor mange, der skifter mening.

Jeg har endnu ikke oplevet at servere brunsviger med flødeskum for nogen, der ikke syntes, det da egentlig var RET godt. Kun dem, der ikke kan lide flødeskum - eller brunsviger :-D


Challenge accepted, been there, done that. Flødeskum på brunsviger er en misforståelse. Og jeg elsker både flødeskum og brunsviger. Heroppe i Aalborg er der jo gerne både flødeskum OG marcipan, så det er nogle gange noget af et kunststykke at skære udenom al det pjat!
0
Tally-ho
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 25. sep 2015, 11:33

Jeg gider simpelthen ikke spise brunsviger uden flødeskum. Og jeg bliver så skuffet, når jeg får det serveret. Det er SÅ kedeligt.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"