Ændres energiindholdet ved kogning?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Jegvilgerneheddenogetnyt
Indlæg: 1846
Tilmeldt: 26. dec 2015, 11:24
Kort karma: 92
Likede indlæg: 2192

Ændres energiindholdet ved kogning?

Indlægaf Jegvilgerneheddenogetnyt » 20. maj 2016, 21:50

Er der mere, mindre eller den samme mængde energi i gulerødder hvis jeg koger dem?
0
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3634
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 822
Likede indlæg: 7730
Kontakt:

Re: Ændres energiindholdet ved kogning?

Indlægaf Annione » 20. maj 2016, 22:12

Jacobsen81 skrev:Er der mere, mindre eller den samme mængde energi i gulerødder hvis jeg koger dem?


Det er forholdsvis uændret.
Vej dem evt. før og efter kogning - det er muligt der er en smule svind på dem. Og i så fald er der en smule mere energi i dem (pr. 100 gram) fordi der er lidt mindre vand.

...altså, hvis det er fordi du skal tabe dig, så skal du ikke bekymre dig om gulerødder. Der findes mange større synder end gulerødder :-D
1
Jegvilgerneheddenogetnyt
Indlæg: 1846
Tilmeldt: 26. dec 2015, 11:24
Kort karma: 92
Likede indlæg: 2192

Re: Ændres energiindholdet ved kogning?

Indlægaf Jegvilgerneheddenogetnyt » 21. maj 2016, 10:23

Annione skrev:
Jacobsen81 skrev:Er der mere, mindre eller den samme mængde energi i gulerødder hvis jeg koger dem?


Det er forholdsvis uændret.
Vej dem evt. før og efter kogning - det er muligt der er en smule svind på dem. Og i så fald er der en smule mere energi i dem (pr. 100 gram) fordi der er lidt mindre vand.

...altså, hvis det er fordi du skal tabe dig, så skal du ikke bekymre dig om gulerødder. Der findes mange større synder end gulerødder :-D


Ved vægttab er det vist ligegyldigt, ja :lol:
Tænkte bare om der mon er forskel på kogte og rå grøntsager.
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 9664
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 1358
Likede indlæg: 29282

Re: Ændres energiindholdet ved kogning?

Indlægaf Sangius » 21. maj 2016, 10:37

Ernæringsmæssigt er der forskel. Ydermere koncentreres grøntsagen når den koges (den svinder ind), så den pr. 100 gram har flere kcal. Samtidig er den nemmere at fordøje, så selve fordøjelsen kræver også lidt færre kcal end den ellers ville.

Men det er ikke noget der er værd at skrive hjem om. Men friske grøntsager er som regel altid sundere. :)
0
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018

Tilbage til "Mad og drikke"