Skal bage kage til en veninde med glutenallergi. Har sådan lyst til gulerodskage. Har en superlækker opskrift, men med hvedemel så nu søger jeg et alternativ.
Hvis I har en opskrift på en anden lækker glutenfrikage må I meget gerne dele. Tak.
Glutenfri gulerodskage
Glutenfri gulerodskage
0
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
Re: Glutenfri gulerodskage
Kan du ikke bare bage med glutenfrit mel?
I denne kage http://nogetiovnen.dk/fedtfattig-gulero ... ardemomme/ er der meget lidt mel i, og jeg har med succes skiftet over halvdelen ud med havregryn og rugmel, så hvis melets hæveevne skulle have haft betydning, så havde jeg nok fået en flad kage Jeg skal dog indrømme at jeg ved nada om glutenfrit mel.
I denne kage http://nogetiovnen.dk/fedtfattig-gulero ... ardemomme/ er der meget lidt mel i, og jeg har med succes skiftet over halvdelen ud med havregryn og rugmel, så hvis melets hæveevne skulle have haft betydning, så havde jeg nok fået en flad kage Jeg skal dog indrømme at jeg ved nada om glutenfrit mel.
0
Re: Glutenfri gulerodskage
Annione skrev:Kan du ikke bare bage med glutenfrit mel?
I denne kage http://nogetiovnen.dk/fedtfattig-gulero ... ardemomme/ er der meget lidt mel i, og jeg har med succes skiftet over halvdelen ud med havregryn og rugmel, så hvis melets hæveevne skulle have haft betydning, så havde jeg nok fået en flad kage Jeg skal dog indrømme at jeg ved nada om glutenfrit mel.
Det kan godt være at det kan klares så nemt. Det må jeg eksperimentere med. Tak for forslag.
1
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
-
- Indlæg: 1098
- Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
- Kort karma: 128
- Likede indlæg: 1046
Re: Glutenfri gulerodskage
^medmindre hun er sensitiv ville jeg bare skifte melet ud med rød finax.
1
Re: Glutenfri gulerodskage
StripesAddict skrev:^medmindre hun er sensitiv ville jeg bare skifte melet ud med rød finax.
Hun er ret sensitiv og har døjet en del så vil bestemt ikke tage chancer. Har tidligere bagt med mandelmel og det er lækkert, vil bare prøve noget nyt.
Tak. Køber noget glutenfrit mel og prøver det.
0
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
Re: Glutenfri gulerodskage
Fio skrev:Husk at rugmel ikke er glutenfrit, samt at hvis der skal bruges havregryn at købe glutenfri havregryn. Men som Stripes Addict siger, så kan man også købe færdige Glutenfri melblandinger bla fra Finax, men også fra Urtekram
Tak, det skal jeg nok huske.
1
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
Re: Glutenfri gulerodskage
Mus84 skrev:Fio skrev:Husk at rugmel ikke er glutenfrit, samt at hvis der skal bruges havregryn at købe glutenfri havregryn. Men som Stripes Addict siger, så kan man også købe færdige Glutenfri melblandinger bla fra Finax, men også fra Urtekram
Tak, det skal jeg nok huske.
Jeg nævnte også bare rugmel og havregryn for at påvise, at det ikke er hvedemelets hæveevne, der gør en forskel i netop denne kage.
Den er forøvrigt virkelig klæg og skøn at smovse i
1
Re: Glutenfri gulerodskage
Annione skrev:Mus84 skrev:Fio skrev:Husk at rugmel ikke er glutenfrit, samt at hvis der skal bruges havregryn at købe glutenfri havregryn. Men som Stripes Addict siger, så kan man også købe færdige Glutenfri melblandinger bla fra Finax, men også fra Urtekram
Tak, det skal jeg nok huske.
Jeg nævnte også bare rugmel og havregryn for at påvise, at det ikke er hvedemelets hæveevne, der gør en forskel i netop denne kage.
Den er forøvrigt virkelig klæg og skøn at smovse i
Det var også sådan jeg havde forstået det
1
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
Re: Glutenfri gulerodskage
Jeg har en super lækker opskrift på glutenfri (med mandelmel) gulerodskage, hvis du stadig er interesseret ts?
0
Re: Glutenfri gulerodskage
Dipsy skrev:Jeg har en super lækker opskrift på glutenfri (med mandelmel) gulerodskage, hvis du stadig er interesseret ts?
Ved ikke med TS, men jeg vil gerne have den
1
Re: Glutenfri gulerodskage
Fra bogen: "Skønne salater og vidunderligt tilbehør" af Emma Martiny.
Gulerodskage:
8-10 stk.
Man kan med fordel lave mere end en kage bund, og læg flere bunde sammen med flødeostecremen.
1 kagebund:
3 æg, del i hvider og blommer
4 spsk. ahornsirup
100 g revet gulerodr
1 spsk citronsaft
kornene fra 1 vaniljestang el. 1 tsk vaniliepulver
2 tsk kanel
50 g smør
2 1/2 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl rosiner (kan undlades)
75 g valnødder, hakkede (kan undlades)
Flødeostecreme:
200 g flødeost
200g græsk yoghurt el skyr
2 spsk ahornsirup
skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft
kornene af 1 vaniljestang el 1 tsk vaniljepulver.
Bund:
Kom æggeblommer i en stor skål sammen med ahornsirup, revet gulerod, citronsaft, vanilje og kanel, og bland det hele sammen med en gaffel. Smelt smøret, og tilsæt det til skålen sammen med mandelmel og bagepulver. Tilsæt også rosiner og valnødder hvis du synes.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend den forsigtigt sammen med de andre ingredienser i en stor skål.
Smør en springform (diameter 22 cm) og fyld dejen i formen. Bag kagen i 50 min. ved 175 grader. Lad kage køle helt af inden du dekorere den med flødeostecremen.
Flødeostecreme:
Pisk alle ingredienskerne sammen til en ensartet masse, og fordel den (evt dekoreret med sprøjtepose) over kagen inden serveringen.
Gulerodskage:
8-10 stk.
Man kan med fordel lave mere end en kage bund, og læg flere bunde sammen med flødeostecremen.
1 kagebund:
3 æg, del i hvider og blommer
4 spsk. ahornsirup
100 g revet gulerodr
1 spsk citronsaft
kornene fra 1 vaniljestang el. 1 tsk vaniliepulver
2 tsk kanel
50 g smør
2 1/2 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl rosiner (kan undlades)
75 g valnødder, hakkede (kan undlades)
Flødeostecreme:
200 g flødeost
200g græsk yoghurt el skyr
2 spsk ahornsirup
skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft
kornene af 1 vaniljestang el 1 tsk vaniljepulver.
Bund:
Kom æggeblommer i en stor skål sammen med ahornsirup, revet gulerod, citronsaft, vanilje og kanel, og bland det hele sammen med en gaffel. Smelt smøret, og tilsæt det til skålen sammen med mandelmel og bagepulver. Tilsæt også rosiner og valnødder hvis du synes.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend den forsigtigt sammen med de andre ingredienser i en stor skål.
Smør en springform (diameter 22 cm) og fyld dejen i formen. Bag kagen i 50 min. ved 175 grader. Lad kage køle helt af inden du dekorere den med flødeostecremen.
Flødeostecreme:
Pisk alle ingredienskerne sammen til en ensartet masse, og fordel den (evt dekoreret med sprøjtepose) over kagen inden serveringen.
1
Re: Glutenfri gulerodskage
Dipsy skrev:Fra bogen: "Skønne salater og vidunderligt tilbehør" af Emma Martiny.
Gulerodskage:
8-10 stk.
Man kan med fordel lave mere end en kage bund, og læg flere bunde sammen med flødeostecremen.
1 kagebund:
3 æg, del i hvider og blommer
4 spsk. ahornsirup
100 g revet gulerodr
1 spsk citronsaft
kornene fra 1 vaniljestang el. 1 tsk vaniliepulver
2 tsk kanel
50 g smør
2 1/2 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl rosiner (kan undlades)
75 g valnødder, hakkede (kan undlades)
Flødeostecreme:
200 g flødeost
200g græsk yoghurt el skyr
2 spsk ahornsirup
skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft
kornene af 1 vaniljestang el 1 tsk vaniljepulver.
Bund:
Kom æggeblommer i en stor skål sammen med ahornsirup, revet gulerod, citronsaft, vanilje og kanel, og bland det hele sammen med en gaffel. Smelt smøret, og tilsæt det til skålen sammen med mandelmel og bagepulver. Tilsæt også rosiner og valnødder hvis du synes.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend den forsigtigt sammen med de andre ingredienser i en stor skål.
Smør en springform (diameter 22 cm) og fyld dejen i formen. Bag kagen i 50 min. ved 175 grader. Lad kage køle helt af inden du dekorere den med flødeostecremen.
Flødeostecreme:
Pisk alle ingredienskerne sammen til en ensartet masse, og fordel den (evt dekoreret med sprøjtepose) over kagen inden serveringen.
Tusind tak. Den lyder lækker.
1
"I only drink champagne when I am happy and when I am sad ....
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
... otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"