Squashbøffer er så lækre at jeg næsten hellere vil have dem, end almindelige bøffer
Bøffars:
2 revet squash (drænet for vand)
2 fed hvidløg
50-100g goudaost
½dl havregryn
revet citronskal
2 æg
Der kommer en vegetar på besøg.
Re: Der kommer en vegetar på besøg
Jeg har smagt vildt lækre rødbedebøffer.
Kartoffelsuppe med gulerødder og porrer. Min kæreste kan også godt lide det med ærter i, som ikke bliver blendet, men bare hældes i før 1 minut før servering.
Tortillias med alt muligt lækkert fyld (her kan der være kød, til de som foretrækker det) og så ellers iceberg, majs, noget mexikansk bønne af en slags, agurk, peberfrugt, ris, salsa, tomater, revet gulerod o.l.
Kartoffelsuppe med gulerødder og porrer. Min kæreste kan også godt lide det med ærter i, som ikke bliver blendet, men bare hældes i før 1 minut før servering.
Tortillias med alt muligt lækkert fyld (her kan der være kød, til de som foretrækker det) og så ellers iceberg, majs, noget mexikansk bønne af en slags, agurk, peberfrugt, ris, salsa, tomater, revet gulerod o.l.
0
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
Fuck.exe skrev:Squashbøffer er så lækre at jeg næsten hellere vil have dem, end almindelige bøffer
Bøffars:
2 revet squash (drænet for vand)
2 fed hvidløg
50-100g goudaost
½dl havregryn
revet citronskal
2 æg
Skal der slet ikke salt og krydderier i? Og hvordan dræner du squashen for vand?
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
klumphen skrev:Fuck.exe skrev:Squashbøffer er så lækre at jeg næsten hellere vil have dem, end almindelige bøffer
Bøffars:
2 revet squash (drænet for vand)
2 fed hvidløg
50-100g goudaost
½dl havregryn
revet citronskal
2 æg
Skal der slet ikke salt og krydderier i? Og hvordan dræner du squashen for vand?
Man dræner en squash ved at drysse med salt, når den er revet, og lade det stå en halv times tid. Derefter kan man vride en masse væske ud af dem.
Der hænger stadig lidt salt ved.
Og citron og hvidløg jo giver også smag.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
Fru Sunshine skrev:klumphen skrev:Skal der slet ikke salt og krydderier i? Og hvordan dræner du squashen for vand?
Man dræner en squash ved at drysse med salt, når den er revet, og lade det stå en halv times tid. Derefter kan man vride en masse væske ud af dem.
Der hænger stadig lidt salt ved.
Og citron og hvidløg jo giver også smag.
Aha. Det burde jeg nok lige kunne finde ud af Tak!
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
klumphen skrev:Fru Sunshine skrev:klumphen skrev:Skal der slet ikke salt og krydderier i? Og hvordan dræner du squashen for vand?
Man dræner en squash ved at drysse med salt, når den er revet, og lade det stå en halv times tid. Derefter kan man vride en masse væske ud af dem.
Der hænger stadig lidt salt ved.
Og citron og hvidløg jo giver også smag.
Aha. Det burde jeg nok lige kunne finde ud af Tak!
Så lidt
Du kan forresten lige smage på den revne, drænede squash. Hvis du synes, den er for salt, kan man sagtens skylle den.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
Fuck.exe skrev:Squashbøffer er så lækre at jeg næsten hellere vil have dem, end almindelige bøffer
Bøffars:
2 revet squash (drænet for vand)
2 fed hvidløg
50-100g goudaost
½dl havregryn
revet citronskal
2 æg
Jeg må give dig ret i at de her smager rigtig godt! Dem skal jeg helt sikkert lave igen.
1
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
klumphen skrev:Jeg må give dig ret i at de her smager rigtig godt! Dem skal jeg helt sikkert lave igen.
De er bare rigtig gode. Jeg fik dem også i går
1
Gulvaber er også mennesker.
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
Du skal sørge for at der indgår linser, kikærter eller bønner i det hun skal have, for ellers kan det godt være svært at blive mæt + hun ligesåvel som jer har brug for protein, hvis ikke der bruges æg eller mælkprodukter, skal du også påregne at hun spiser mere end jer af det grønne.
1) Jeg ville selv som du er inde på lave en byg-selv-pizza og lave en salat ved siden af.
2) Dahl m. ris og evt. broccoli (Det burde I også kunne spise med velbehag selvom der ikke indgår kød)
3) En suppe (her kan i stege noget bacon eller kylling til jer) Det kunne være noget så simpelt som en karrysuppe m. grøntsager og kikærter og toppet med bacon til jer + noget lækkert brød
4) Falafler m. ovnkartofler eller la santa kartofler og grøntsager og en dip til (alternativt falafler i pita/fladbrød)
5) Tærte + en salat
6) Svampe risotto + grøntsager gerne med kikærter eller bønner i) (kød til jer)
7) Kogte kartofler m. pesto og en grov salat med feta, oliven og bønner/kikærter f.eks
8) Selleribøf (Knoldselleri skåret i skiver, kogt i letsaltet vand, afkølet og vendt i mel, æg og rasp + sesam og stegt på panden) hertil kartoffelbåde og tzatziki og en salat m. bønner/kikærter
9) Albansk bønneret m. ris og grøntsager (evt kød til jer)
1) Jeg ville selv som du er inde på lave en byg-selv-pizza og lave en salat ved siden af.
2) Dahl m. ris og evt. broccoli (Det burde I også kunne spise med velbehag selvom der ikke indgår kød)
3) En suppe (her kan i stege noget bacon eller kylling til jer) Det kunne være noget så simpelt som en karrysuppe m. grøntsager og kikærter og toppet med bacon til jer + noget lækkert brød
4) Falafler m. ovnkartofler eller la santa kartofler og grøntsager og en dip til (alternativt falafler i pita/fladbrød)
5) Tærte + en salat
6) Svampe risotto + grøntsager gerne med kikærter eller bønner i) (kød til jer)
7) Kogte kartofler m. pesto og en grov salat med feta, oliven og bønner/kikærter f.eks
8) Selleribøf (Knoldselleri skåret i skiver, kogt i letsaltet vand, afkølet og vendt i mel, æg og rasp + sesam og stegt på panden) hertil kartoffelbåde og tzatziki og en salat m. bønner/kikærter
9) Albansk bønneret m. ris og grøntsager (evt kød til jer)
1
Re: Der kommer en vegetar på besøg.
Til frokost kan det være rugbrød med bønnepostej
Bønnepostej:
1 dåse mix bønner
merian
½ løg
½ løg + champignon stegt på panden
Soja
Salt
Peber
paprika
en håndfuld mandler
Det halve løg + champignoner hakkes og steges på panden til det bliver gyldent
Bønnerner drænes og blendes med en stavblender sammen med de stegte løg og champignon(Jeg kan godt li det ikke er for fint, så der er lidt struktur i.
Mandlerne hakkes og kommes i den blendede bønnemasse, ligeledes hakkes den anden halvdel af løget (gerne fint)
og der smages til med soja, salt, peber, paprika og merian.
Hvis du kommer 2 spsk havregryn og 1 spsk mel i kan du forme massen og stege dem som små frikadeller (De skal være flade og skal gerne presses sammen)
Og dellerne kan både bruges til aftensmad og som pålæg på rugbrød
Hummus kan både bruges på rugbrød og i pita/fladbrød
Falafler kan ligeledes bruges som del af aftensmåltidet og til frokost.
Jeg plejer gerne at udnytte det jeg laver, således at de deller jeg laver til aftensmad den ene dag, bliver brugt til frokost den næste. enten på rugbrød eller som tilbehør til en salat. Synes ofte at bøffer og deller bliver bedre af at stå i køleskabet natten over efter de er lavet.
Ligeledes kan hummus bruges i fladbrød om aftenen og som "dressing" i en salat eller som pålæg på rugbrød
En simpel æggemad eller ostemad til frokost + salat.
Bønnepostej:
1 dåse mix bønner
merian
½ løg
½ løg + champignon stegt på panden
Soja
Salt
Peber
paprika
en håndfuld mandler
Det halve løg + champignoner hakkes og steges på panden til det bliver gyldent
Bønnerner drænes og blendes med en stavblender sammen med de stegte løg og champignon(Jeg kan godt li det ikke er for fint, så der er lidt struktur i.
Mandlerne hakkes og kommes i den blendede bønnemasse, ligeledes hakkes den anden halvdel af løget (gerne fint)
og der smages til med soja, salt, peber, paprika og merian.
Hvis du kommer 2 spsk havregryn og 1 spsk mel i kan du forme massen og stege dem som små frikadeller (De skal være flade og skal gerne presses sammen)
Og dellerne kan både bruges til aftensmad og som pålæg på rugbrød
Hummus kan både bruges på rugbrød og i pita/fladbrød
Falafler kan ligeledes bruges som del af aftensmåltidet og til frokost.
Jeg plejer gerne at udnytte det jeg laver, således at de deller jeg laver til aftensmad den ene dag, bliver brugt til frokost den næste. enten på rugbrød eller som tilbehør til en salat. Synes ofte at bøffer og deller bliver bedre af at stå i køleskabet natten over efter de er lavet.
Ligeledes kan hummus bruges i fladbrød om aftenen og som "dressing" i en salat eller som pålæg på rugbrød
En simpel æggemad eller ostemad til frokost + salat.
0