Jeg skal bage boller til andre mennesker, og får lidt præstationsangst.
Så..
Hvad er opskriften på dine bedste boller?
Det må gerne være sådan nogle med lidt groft mel og/eller havregryn i. Men jeg tænker det vigtigste er at de er lækre, også efter en tur i fryseren. For de skal nemlig fryses og så lunes efter behov.
Dine bedste boller
Re: Dine bedste boller
Et godt tip er at når du tilsætter havregryn, så lad dem lige stå i blød i noget kogende vand først. Når de er kølet ned, kan de hælde dem i dejen. Det giver lækre saftige boller.
1
- Misantropen
- Indlæg: 16978
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21148
Re: Dine bedste boller
De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
1
Re: Dine bedste boller
Min bedste hverdagsopskrift er cirka:
1/2 pk gær
Ca 6 dl vand
1 tsk sukker
1,5-2 del havregryn opblødt i kogende vand (køles ned derefter)
2 tsk groft salt
To håndfulde durummel
Røre dejen med hvedemel til den bliver en halvflydende klump
Hæver 50 minutter
Sættes på varm plade med skeer
Bages 12-15 minutter ved 220 grader
1/2 pk gær
Ca 6 dl vand
1 tsk sukker
1,5-2 del havregryn opblødt i kogende vand (køles ned derefter)
2 tsk groft salt
To håndfulde durummel
Røre dejen med hvedemel til den bliver en halvflydende klump
Hæver 50 minutter
Sættes på varm plade med skeer
Bages 12-15 minutter ved 220 grader
1
Re: Dine bedste boller
Jeg er vild med dem her:
https://mariavestergaard.dk/gulerodsboller/
https://mariavestergaard.dk/gulerodsboller/
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Re: Dine bedste boller
Vender stort set altid tilbage til disse virkelig gode koldhævede gulerodsboller.
Sætter dem over om aftenen og om morgenen er det bare at klatte dem ud på en bageplade og give dem 10 minutter i ovnen. De kan varieres med forskelligt 'drys', men smager virkelig dejligt med masser af birkes - og så en god ost.
https://anneauchocolat.dk/broed/koldhae ... odsboller/
Sætter dem over om aftenen og om morgenen er det bare at klatte dem ud på en bageplade og give dem 10 minutter i ovnen. De kan varieres med forskelligt 'drys', men smager virkelig dejligt med masser af birkes - og så en god ost.
https://anneauchocolat.dk/broed/koldhae ... odsboller/
0
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
Re: Dine bedste boller
Og altså - ellers er sådan nogle rigtige lune theboller med masser af smør og rosiner ( ) også altid et hit.
Men det er jo nærmest en kage og virkelig ikke noget med grovmel.
Men det er jo nærmest en kage og virkelig ikke noget med grovmel.
0
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
Re: Dine bedste boller
Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
0
Re: Dine bedste boller
ajnaM skrev:Og altså - ellers er sådan nogle rigtige lune theboller med masser af smør og rosiner ( ) også altid et hit.
Men det er jo nærmest en kage og virkelig ikke noget med grovmel.
Ja, de skal bages til en morgen-sfo. Så tænker de skal være bare en anelse lødige/grove, dog uden at blive kedelige.
0
Re: Dine bedste boller
Jeg har denne opskrift fra Micki Chengs Instagram. Jeg synes, de får en lækker, sej konsistens, som jeg rigtigt godt kan lide.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
You can't spell awesome without me.
- Misantropen
- Indlæg: 16978
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21148
Re: Dine bedste boller
Lykke skrev:Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
Når du skriver grove boller mener du så at de skal have en masse struktur? For det har de ikke (medmindre man selv tilsætter kerner osv.) De er bløde og luftige, men mætter godt pga. havregrynene.
0
Re: Dine bedste boller
Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
Når du skriver grove boller mener du så at de skal have en masse struktur? For det har de ikke (medmindre man selv tilsætter kerner osv.) De er bløde og luftige, men mætter godt pga. havregrynene.
Nej. Men jeg fik dem bare ikke luftige og bløde.
0
- Misantropen
- Indlæg: 16978
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21148
Re: Dine bedste boller
Lykke skrev:Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
Når du skriver grove boller mener du så at de skal have en masse struktur? For det har de ikke (medmindre man selv tilsætter kerner osv.) De er bløde og luftige, men mætter godt pga. havregrynene.
Nej. Men jeg fik dem bare ikke luftige og bløde.
Det kan skyldes fuldkornsmelet. Kan du huske hvor mange gram af havregryn og mel du puttede i?
0
Re: Dine bedste boller
Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
Når du skriver grove boller mener du så at de skal have en masse struktur? For det har de ikke (medmindre man selv tilsætter kerner osv.) De er bløde og luftige, men mætter godt pga. havregrynene.
Nej. Men jeg fik dem bare ikke luftige og bløde.
Det kan skyldes fuldkornsmelet. Kan du huske hvor mange gram af havregryn og mel du puttede i?
Ja jeg fulgte opskriften.
Tror jeg kommer noget mere olie i næste gang.
0
- Misantropen
- Indlæg: 16978
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21148
Re: Dine bedste boller
Lykke skrev:Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:Lykke skrev:Misantropen skrev:De her er min go to https://stinna.dk/bagvaerk/grovboller-n ... oller.html
Jeg er erstatter rugmelet med havregryn og undlader honning sukker, men det er en smagssag. Jeg laver dem på slump, da der kan være meget forskel på hvor meget væde mel og havregryn suger. Jeg går efter at konsistensen på dejen skal være lind (ofte passer det med 400-500 g mel vil jeg tro) og jeg ælter ikke dejen meget mere end at blande ingredienserne. Primært grundet dovenskab. De bliver dejligt luftige.
Jeg får 9 store boller af opskriften og i min ovn passer det meget godt med en bagetid på ca 20 minutter.
Måske det bare er svært at bage grove boller - men synes ikke lige det var de vildeste boller. Jeg kom dog fuldkornshvedemel, alm hvedemel og havregryn i. Måske jeg skal droppe det grove mel og så kun komme havregryn i.
Når du skriver grove boller mener du så at de skal have en masse struktur? For det har de ikke (medmindre man selv tilsætter kerner osv.) De er bløde og luftige, men mætter godt pga. havregrynene.
Nej. Men jeg fik dem bare ikke luftige og bløde.
Det kan skyldes fuldkornsmelet. Kan du huske hvor mange gram af havregryn og mel du puttede i?
Ja jeg fulgte opskriften.
Tror jeg kommer noget mere olie i næste gang.
Tilsæt evt. også lidt mere gær.
1