Kartoffelmos
Kartoffelmos
Vi har lavet brændende kærlighed til aften, og det har ført til nogle småfilosofisk tanker.
Hvornår er kartoffelmos, ikke længere kartoffelmos men kartoffelpuré ?
Traditionelt er det mængden af smør i mosen som gør forskellen, men hvor meget smør?
Eller kan det kun blive puré hvis man bruger fløde i stedet for mælk? Hvad siger debatten?
Hvornår er kartoffelmos, ikke længere kartoffelmos men kartoffelpuré ?
Traditionelt er det mængden af smør i mosen som gør forskellen, men hvor meget smør?
Eller kan det kun blive puré hvis man bruger fløde i stedet for mælk? Hvad siger debatten?
0
Do as I say!
Re: Kartoffelmos
Pure når det er flydende (lind) - på den måde at man kan smøre det ud.
Mos når det er tungt og tykt.
Mos når det er tungt og tykt.
3
Tryk på *
- Studsgaard
- Indlæg: 5338
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Kartoffelmos
Enig med Spjaerten.
Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant.
Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)
Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant.
Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)
1
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21945
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59498
- Sophies-mor
- Indlæg: 9481
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7799
Re: Kartoffelmos
Nu har jeg set Masterchef Australien et par gange, hvor de laver kartoffelmos ved at presse de kogte kartofler gennem en si, og det vil jeg jo ikke mene er mos!
Det holder muligvis faconen og burde derfor ikke være puré (efter tidligere kommentarer i tråden), men... nej.
En kartoffelmos indeholder også smør, mælk/fløde og salt+peber, og skal være let og luftig, men ikke flydende. Stadig formstabil.
Det holder muligvis faconen og burde derfor ikke være puré (efter tidligere kommentarer i tråden), men... nej.
En kartoffelmos indeholder også smør, mælk/fløde og salt+peber, og skal være let og luftig, men ikke flydende. Stadig formstabil.
0
Hæklerier på hjernen
- Daine
- Indlæg: 24604
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3192
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36689
Re: Kartoffelmos
Kartoffelmos er lys, let og luftig. Skal holde formen når man putter en skefuld på tallerkenen.
Kartoffelpure er lind, blød og kan næsten(!) bruges som sovs.
Kartoffelklister er tung, klistret og smager af smør og mel. Dem der lavet det (mor! ) burde fratages retten til at forsøge at lave kartoffelmos i mindst 10 år!
Kartoffelpure er lind, blød og kan næsten(!) bruges som sovs.
Kartoffelklister er tung, klistret og smager af smør og mel. Dem der lavet det (mor! ) burde fratages retten til at forsøge at lave kartoffelmos i mindst 10 år!
2
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Kartoffelmos
Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.
Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant.
Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)
Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Sophies-mor
- Indlæg: 9481
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7799
Re: Kartoffelmos
Fru Sunshine skrev:Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.
Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant.
Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)
Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.
Det bliver nemlig ikke godt, når man bruger en stavblender....
1
Hæklerier på hjernen
Re: Kartoffelmos
Rakel skrev:Her kommer hverken mælk eller smør i, men gerne et par æg og lidt vand. Det bliver udemærket kartoffelmos.
Med æg i, så er det faktisk Duchess du laver.
0
Do as I say!
- Studsgaard
- Indlæg: 5338
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Kartoffelmos
Sophies-mor skrev:Fru Sunshine skrev:Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.
Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant.
Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)
Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.
Det bliver nemlig ikke godt, når man bruger en stavblender....
Ha ha ja lim kan konsistensen vist godt sammenlignes med. Det var ikke ret godt. Mindes ikke rigtigt vi spiste det.
2
- kidkomb
- Indlæg: 16302
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
- Kort karma: 4454
- Geografisk sted: Ude med riven
- Likede indlæg: 47639
Re: Kartoffelmos
Min kartoffelmos skal være tung, klistret og klumpet.
Lavet med smør og salt, peber og muskat.
Jeg savner edderhylme kartoffelmos
-Jeg kan ikke tåle kartofler.
Lavet med smør og salt, peber og muskat.
Jeg savner edderhylme kartoffelmos
-Jeg kan ikke tåle kartofler.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Kartoffelmos
Min kartoffelmos skal helst være uden klumper, med godt med smør, en lille smule mælk, en del salt, og ikke for luftig.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Kartoffelmos
Min mand laver kartoffelmos med elpiskeren. Han putter en god klat smør og lidt mælk i. Og så kommer han altid en god håndfuld revet ost i også, som selvfølgelig smelter.
Den er altid let og meget luftig og holder formen.
Den er altid let og meget luftig og holder formen.
0
Re: Kartoffelmos
Kogte kartofler, smør, mælk, salt piskes med elpisker til der ikke er flere klumper og mosen er let og luftig.
0