Min surdej skiller...

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 18. feb 2016, 11:08

Jeg er surdejs-jomfru.
Den blev sat over i mandag og står på køkkenbordet under et klæde.
Jeg rører i den flere gange om dagen.
Igår var den begyndt at boble.
Her til morgen skilte den bare...

Skal/må den det? Skulle den ikke bare boble? :genert:
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Lykke
Indlæg: 6927
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf Lykke » 18. feb 2016, 11:48

Hvordan lugter den?
0
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf Pussikat82 » 18. feb 2016, 13:17

Hvis det er en tynd/vandet surdej, er det helt normalt, at den skiller. Men den skal gerne røres sammen 1-2 gange om dagen, til den er færdig med at boble. Herefter kan du nøjes med at røre den sammen en gang om dagen.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 18. feb 2016, 13:19

Lykke skrev:Hvordan lugter den?

Af sur, klam grød :badr:
Men det skal den vist.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf Pussikat82 » 18. feb 2016, 13:21

Hvis den lugter af bræk, skal du smide den ud :badr: Sådan skal den helst ikke udvikle sig. Det har jeg prøvet et par gange. Syrlig og melagtig lugt er helt okay.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 18. feb 2016, 13:21

Pussikat82 skrev:Hvis det er en tynd/vandet surdej, er det helt normalt, at den skiller. Men den skal gerne røres sammen 1-2 gange om dagen, til den er færdig med at boble. Herefter kan du nøjes med at røre den sammen en gang om dagen.

Det er en tynd surdej. Min far sagde, at den skulle være vandet (det er hans opskrift på rugbrød jeg skal i gang med)
Jeg har også set en video om surdej, hvor den var vandet og har forsøgt at ramme den konsistens.
Jeg har rørt 3-4 gange om dagen.
Imorges skilte den.
Der er stadig ingen bobler nu.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 18. feb 2016, 13:21

Pussikat82 skrev:Hvis den lugter af bræk, skal du smide den ud :badr: Sådan skal den helst ikke udvikle sig. Det har jeg prøvet et par gange. Syrlig og melagtig lugt er helt okay.

Men. Af bræk.... Nah, det synes jeg alligevel ikke.
Det er svært sådan at beskrive lugt :lol:
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf Pussikat82 » 18. feb 2016, 13:27

Det tager noget tid, før den bobler, som jeg husker det. I hvert fald nogle dage, før den begynder at overveje det, når jeg laver surdej. Hvis det er en tynd surdej, er det normalt, at den skiller. Det gør min også altid. Derfor er det også vigtigt at få rørt dejen sammen jævnligt, så det ikke ligger også bliver dårligt i lagene. Jeg rører som sagt ca. 2 gange i den om dagen, mens den bobler, og ellers 1 gang om dagen, når den er færdig. Når den er færdig, lugter en syrligt. Den bliver mere sur, jo længere den står (og giver mere smag, jo mere syrlig den er).

Når den lugter af bræk, er du ikke i tvivl. Der kommer tykt skum på toppen, der lugter, så maven vender sig :badr:
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 18. feb 2016, 13:29

Pussikat82 skrev:Det tager noget tid, før den bobler, som jeg husker det. I hvert fald nogle dage, før den begynder at overveje det, når jeg laver surdej. Hvis det er en tynd surdej, er det normalt, at den skiller. Det gør min også altid. Derfor er det også vigtigt at få rørt dejen sammen jævnligt, så det ikke ligger også bliver dårligt i lagene. Jeg rører som sagt ca. 2 gange i den om dagen, mens den bobler, og ellers 1 gang om dagen, når den er færdig. Når den er færdig, lugter en syrligt. Den bliver mere sur, jo længere den står (og giver mere smag, jo mere syrlig den er).

Når den lugter af bræk, er du ikke i tvivl. Der kommer tykt skum på toppen, der lugter, så maven vender sig :badr:

Hæh, så lugter jeg til den i aften, når jeg kommer hjem fra arbejde og hvis jeg kaster op, så ryger den ud :lol:

Cool, det med skummet. Det holder jeg øje med.

Jeg lærer det nok jo. Min far mener, at surdej muligvis bliver bedre, når det er rørt med kvindehånd :D -det ville jeg jo så gerne kunne bevise.
1
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
oOxXxOo
Indlæg: 558
Tilmeldt: 8. feb 2016, 18:56
Kort karma: 74
Likede indlæg: 546

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf oOxXxOo » 18. feb 2016, 16:37

Min surdej skiller også, og den er også vandtynd. Den får noget klamt sort væske på toppen, men det skulle være fint.
Den har overlevet i snart et år nu, dog har jeg en enkelt gang eller to, måtte lave en oprydning i den, hvor jeg kun lader meget lidt blive tilbage af den oprindelige surdej, da det var begyndt at lugte af acetone -.-

Iøvrigt passer min surdej sig selv i køleskabet, og når jeg husker det fodre jeg den og rør lidt i den.
0
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf Pussikat82 » 18. feb 2016, 19:42

Den må godt have lidt skum, men hvis det begynder at lugte bræk-agtigt, skal den ud.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 19. feb 2016, 13:50

Og så 1000kr spørgsmålet:

Er den færdig nu? :-D

Den har stået der siden mandag aften.
Den har ikke boblet.
Den lugter surt.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 102

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf DollsLiveForever » 19. feb 2016, 14:27

kidkomb skrev:Og så 1000kr spørgsmålet:

Er den færdig nu? :-D

Den har stået der siden mandag aften.
Den har ikke boblet.
Den lugter surt.



Jeg må sige nej, 4 døgn, det tror jeg ikke, giv den et par dage til. Har du fodret den undervejs? Og så må du jo poste et billede, så er det nok nemmere at vurdere :)

Måske et forslag til en ny tråd, flash din surdej :gruble:
1
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf kidkomb » 19. feb 2016, 14:33

DollsLiveForever skrev:

Jeg må sige nej, 4 døgn, det tror jeg ikke, giv den et par dage til. Har du fodret den undervejs? Og så må du jo poste et billede, så er det nok nemmere at vurdere :)

Måske et forslag til en ny tråd, flash din surdej :gruble:

Nej, jeg har ikke fodret den, skal man det?
Jeg har bare lavet den vandet og rørt i den, som der stod på nettet (Meyers) (og som min far sagde)

Den skal være sådan en surdej, hvor jeg bruger det hele i første omgang brød og derpå tager noget af dejen fra og har som surdej til næsten gang.

Har jeg gjort det forkert?
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 102

Re: Min surdej skiller...

Indlægaf DollsLiveForever » 19. feb 2016, 14:37

Da jeg startede min surdej skulle den fodres mens den startede op, men der er nok flere metoder. Hvis du følger en vejledning burde den vel virke.
Jeg har ikke prøvet meyers metode, men en jeg fandt fra årstiderne. Min surdej er en blanding af hvede og rug.
0

Tilbage til "Mad og drikke"