Dipsy skrev:På opfordring kommer denne opskrift fra kogebogen "Syriens gryder".
Makloubet fakhdeh
- Lam med ris og nødder. :
til 4 pers.
300 g basmatisris
25g smør
20 g mandelsplitter
20 g pistacienøddekerner
20g pinjekerner
1spsk olivenolie
500 g lammekød i tern
1/4-1/2 tsk chilipulver
1 tsk bharat*
5 dl kogende vand
1 tsk salt
2 spsk finthakket mynte til pynt.
Skyl risene i 3-4 hold koldt vand. Lad dem derefter dryppe godt af.
Smelt smøret i en ryde. Sauter mandlerne i smøret i et par minutter, og derefter de andre nødder til det er gyldne. Tag dem op af gryden med en hulske, og sæt dem til side.
Kom olivenolien i smøret og brun kødet ved middel varme. Rør ofte og lad kødet stege videre, til al væden i gryden er fordampet.
Bland risene med chili og bharat og hæld det over kødet. Tilsæt det kogende vand og salt. Læg låg på, og lad retten simre ved meget lavt blus i 30 min. Kom lidt mere væske ved, hvis risene koger tøre undervejs. Sluk derefter for gryde, og lad det står under låg i 10 min.
Serveres på et stort lerfad toppet med de ristede nødder og mynte.
Spises med salat og yoghurt.
*syrisk krydderiblanding bestående af:
50% stødt allehånde
20% friskkværnet sort peber
10% stød kanel
5% stødt ingefær
5% stødt muskatnød
5% hvisløgspulver
5% stød kardemomme.
Det her lavede jeg i går. Jeg kogte risene ved siden af, da min datter ikke bryder sig om ris, og jeg droppede mandlerne (gad ikke stå og smutte og flække).
For den da også, så godt det var.