Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Denne tråd har flere gange været en stor hjælp for mig, så den skal vi da have igen
Jeg har selvfølgelig et aktuelt spørgsmål:
Kogte hvedekerner - De har ligget i en bøtte i køleren i to dage. Kan jeg mon stadig spise dem, eller er det lige som med ris, der nærmest skal kasseres med det samme?
Peanutbutter - Hvor længe spiser I af glasset, efter det er åbnet? Kan det holde sådan cirka uendeligt (altså til mht-datoen), selv om det er åbnet?
Jeg har selvfølgelig et aktuelt spørgsmål:
Kogte hvedekerner - De har ligget i en bøtte i køleren i to dage. Kan jeg mon stadig spise dem, eller er det lige som med ris, der nærmest skal kasseres med det samme?
Peanutbutter - Hvor længe spiser I af glasset, efter det er åbnet? Kan det holde sådan cirka uendeligt (altså til mht-datoen), selv om det er åbnet?
0
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Kogte hvedekerner vil jeg give 3-4 dage.
Peanut butter aner jeg ikke noget om. En måneds tid, vil jeg tro. Er det ikke nærmest lissom nutella?
Peanut butter aner jeg ikke noget om. En måneds tid, vil jeg tro. Er det ikke nærmest lissom nutella?
1
- Ladysparrow
- Indlæg: 2674
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
- Kort karma: 417
- Geografisk sted: Skåne, Sverige
- Likede indlæg: 6973
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Tror der står 3 uger efter åbning på mit glas peanutbutter...
1
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Nutella og peanutbutter lader jeg stå indtil det bliver harskt. Der kan da godt gå nogle måneder.
2
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Tak for svarene:)
Har lige et nyt:
Græsk yoghurt. På den bøtte, jeg har købt, står der, at den kan holde to dage efter åbning. Er det ikke liiiiige kort nok tid? Jeg tog hul på den for en uge siden, og den lugter, som den skal - altså mildt syrligt. Kan jeg så ikke spise den med ro i sindet, tror I? Eller er der noget helt særligt, der gør sig gældende ift. græsk yoghurt?
Har lige et nyt:
Græsk yoghurt. På den bøtte, jeg har købt, står der, at den kan holde to dage efter åbning. Er det ikke liiiiige kort nok tid? Jeg tog hul på den for en uge siden, og den lugter, som den skal - altså mildt syrligt. Kan jeg så ikke spise den med ro i sindet, tror I? Eller er der noget helt særligt, der gør sig gældende ift. græsk yoghurt?
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Jeg ville spise yoghurten, når den nu dufter som den skal og der ikke er sjove gevækster i.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- didas
- Indlæg: 2144
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
- Kort karma: 404
- Geografisk sted: Amager
- Likede indlæg: 5792
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Græsk yoghurt kan sagtens holde sig meget længere! I princippet kan man faktisk stadig spise det efter der er kommet mug på, hvis bare man lige fjerner de grønne dele Det plejede min mor at gøre. Det er lige en tand for meget for mig, men jeg har ofte haft græsk yoghurt stående i flere uger efter åbning (uden mug ) og det har smagt præcis som på dag 1.
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Jeg har haft peanutbutter stående åbnet i køleskabet i meget mere end tre måneder. Det er gået så fint, så fint.
Jeg bruger det dog kun til madlavning, så det bliver varmet igennem.
Jeg bruger det dog kun til madlavning, så det bliver varmet igennem.
0
-
- Indlæg: 1684
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
- Kort karma: 256
- Geografisk sted: Aarhus
- Likede indlæg: 2441
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
didas skrev:Græsk yoghurt kan sagtens holde sig meget længere! I princippet kan man faktisk stadig spise det efter der er kommet mug på, hvis bare man lige fjerner de grønne dele Det plejede min mor at gøre. Det er lige en tand for meget for mig, men jeg har ofte haft græsk yoghurt stående i flere uger efter åbning (uden mug ) og det har smagt præcis som på dag 1.
Det gør min mor også, men jeg ville godt nok lige genoverveje at gøre det, og jeg ruller øjne af min mor hver gang - mest fordi jeg har forsøgt at forklare det . Muggen kan danne mytotoksiner, og det kan dels påvirke immunforsvaret, nogle mytotoksiner er kræftfremkaldende, og nogle kan man blive akut syg af. Det gælder især våde varer som juice og yoghurt, hvorimod tørre varer KAN være nemmere at skære i, så man kan bruge dele af den.
Med det sagt; var der ingen mug, og alt så fint ud og smagte godt, så ser jeg ikke på datoen.
(http://samvirke.dk/mad/brevkasse/kan-sk ... -vaek.html)
1
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Pasteuriserede æggeblommer - mindst holdbar til den 4. september. Ville i bruge dem på lørdag, når de er 8 dage over tid?
0
- decibell
- Moderator
- Indlæg: 7519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
- Kort karma: 339
- Geografisk sted: Oldtiden
- Likede indlæg: 8608
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Akehurst2 skrev:Pasteuriserede æggeblommer - mindst holdbar til den 4. september. Ville i bruge dem på lørdag, når de er 8 dage over tid?
Jeg ville, hvis altså de lugtede okay.
2
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd
Intet er for evigt (en stilstand)!
Når noget begrænses, vokser noget andet frem.
what you can't do once you've done it." King Shrewd
Intet er for evigt (en stilstand)!
Når noget begrænses, vokser noget andet frem.
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
decibell skrev:Akehurst2 skrev:Pasteuriserede æggeblommer - mindst holdbar til den 4. september. Ville i bruge dem på lørdag, når de er 8 dage over tid?
Jeg ville, hvis altså de lugtede okay.
Ja, jeg tænker også, at de er jo pasteuriserede og har været på køl hele tiden. Har ledt rundt, men ikke fundet noget konkret lige på denne type vare. @Annione - har du kloge ord (også) her?
0
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Akehurst2 skrev:Pasteuriserede æggeblommer - mindst holdbar til den 4. september. Ville i bruge dem på lørdag, når de er 8 dage over tid?
Jeg ville smide dem ud. Normalt ville jeg lige smage på maden, men det kan man jo ikke rigtig med pasteuriserede æg. Og så er 8 dage altså for meget over min smertegrænse.
1
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Akehurst2 skrev:decibell skrev:Akehurst2 skrev:Pasteuriserede æggeblommer - mindst holdbar til den 4. september. Ville i bruge dem på lørdag, når de er 8 dage over tid?
Jeg ville, hvis altså de lugtede okay.
Ja, jeg tænker også, at de er jo pasteuriserede og har været på køl hele tiden. Har ledt rundt, men ikke fundet noget konkret lige på denne type vare. @Annione - har du kloge ord (også) her?
Beklager, jeg har været uden net.
Hvor lang er holdbarheden fra produktionsdato? Er det en måned, så er 1 uge over dato ikke meget.
Er det 14 dage, så er 1 uge noget mere.
Jeg ville nok være tilbøjelig til at smide det ud. Det er jo en god kombi af det, som bakterier har det med at trives i.
3
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14467
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Hvor længe kan hårdkogte æg holde sig, kogte og upillede?
0