Yndlings krydderi.
Re: Yndlings krydderi.
Jeg mangler rosmarin, timian, oregano, estragon, basilikum? Det er dem, jeg bruger mest. Ift de nævnte, er det nok chili, men har undladt at stemme, da det er langt nede på listen.
0
Tally-ho
- Mani
- Indlæg: 11341
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1796
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23474
Re: Yndlings krydderi.
Jeg bruger mest Amarillo & Ancho chili.
Karry blander jeg selv. Jeg er også glad for at bruge muskat, spidskommen, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme & safran. Men en del af det river/knuser jeg selv.
Karry blander jeg selv. Jeg er også glad for at bruge muskat, spidskommen, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme & safran. Men en del af det river/knuser jeg selv.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Re: Yndlings krydderi.
Jeg bruger ikke så tit tørrede krydderier. Bruger meget hvidløg og friske krydderurter.
0
Re: Yndlings krydderi.
Lidt et ekstra spørgsmål, men hvilke krydderier kombinerer I så typisk?
Sydlandske klassikere som Rosmarin og Timian, eller mere mellemøstlige eventyr som spidskommen, kanel og cayenne?
Muskatnød og kanel er også en klassisk kombination, mens Muskatnød og Oregano/basilikum absolut ikke er
Hvad er dine yndlingskombinationer og hvilke skal man aldrig blande?
Sydlandske klassikere som Rosmarin og Timian, eller mere mellemøstlige eventyr som spidskommen, kanel og cayenne?
Muskatnød og kanel er også en klassisk kombination, mens Muskatnød og Oregano/basilikum absolut ikke er
Hvad er dine yndlingskombinationer og hvilke skal man aldrig blande?
0
Do as I say!
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Yndlings krydderi.
Jeg bruger oftest disse kombinationer:
Chilli og karry
Karry og spidskommen
Karry og koriander(tørret! kan ikke fordrage det friske)
Paprika og chilli
Paprika, basilikum, og timian
Til dahl skal der bruges en kombination af: garam masala eller tikka masala, karry, gurkemeje, paprika, spidskommen, koriander, ingefær og kanel......egentlig en vild kombination, men det virker!
Chilli og karry
Karry og spidskommen
Karry og koriander(tørret! kan ikke fordrage det friske)
Paprika og chilli
Paprika, basilikum, og timian
Til dahl skal der bruges en kombination af: garam masala eller tikka masala, karry, gurkemeje, paprika, spidskommen, koriander, ingefær og kanel......egentlig en vild kombination, men det virker!
0
- LadyFox
- Indlæg: 19661
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2450
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46343
Re: Yndlings krydderi.
Wizzze skrev:Lidt et ekstra spørgsmål, men hvilke krydderier kombinerer I så typisk?
Sydlandske klassikere som Rosmarin og Timian, eller mere mellemøstlige eventyr som spidskommen, kanel og cayenne?
Muskatnød og kanel er også en klassisk kombination, mens Muskatnød og Oregano/basilikum absolut ikke er
Hvad er dine yndlingskombinationer og hvilke skal man aldrig blande?
Jeg bruger ofte spidskommen sammen med cayennepeber, chili, hvidløg, ingefær, kanel, kardemomme, nelliker osv.
Karry og gurkemeje bruger jeg ofte sammen, især hvis det er gul karry. For syns skyld.
Basikilum og hvidløg synes jeg er et fantastisk makkerpar.
Men altså, når jeg står over maden med krydderierne så bliver jeg let eventyrlysten og så kan der ske lidt af hvert.
0
...
Re: Yndlings krydderi.
Paprika bruger jeg så meget af når jeg bruger det at det a altid er den der tømmes først. Men har mange krydderier jeg er glad for, men mest krydderurter faktisk, og krydderiblandinger som madras karry.
0