Ugens nye ret
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Ugens nye ret
DetSorteCirkus skrev:Jeg skal prøve denne her i den kommende uge:
Jeg fik prøvet den i dag, og den er god! Jeg er imponeret over, at ingredienserne kan give en så robust sovs. Som dog i høj grad skal smages til for ikke at ende lidt kedelig, hvilket ikke nævnes helt tydeligt i videoen. Jeg vil bl.a. bruge friske urter næste gang.
Jeg skiftede i øvrigt en del af spinaten ud med grønkål. Det gik fint.
2
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Ugens nye ret
FormerlyKnownAs skrev:Ikke en ret, men en kage. Snickerskage. Det er bare for at prøve den for sjov og se om det er noget værd. Den er fri for gluten, mælk og raffineret sukker. Med lidt snilde kunne man bruge noget andet end æg og så var den også vegansk.
https://helenesprogoe.dk/2019/04/04/kik ... ckerskage/
Kan så absolut anbefales. Den smager rigitg rigtig godt.
1
- MissHindenburg
- Indlæg: 1470
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
- Kort karma: 157
- Likede indlæg: 1865
Re: Ugens nye ret
Vi skal med på vognen igen med de der nye retter - det gik lidt i stå med påskeferie m.m.
Så på tirsdag prøver vi den her:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta-med-kylling/
Jeg har samtlige ingredienser i fryseren, så det var til at overskue synes jeg :-)
Søndagens ret er faktisk også en nyhed for os - med inspiration fra de herre Price prøver vi kræfter med en omgang Hjemmelavet köttbullar a la ikea med mos og sovs osv.
Så på tirsdag prøver vi den her:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta-med-kylling/
Jeg har samtlige ingredienser i fryseren, så det var til at overskue synes jeg :-)
Søndagens ret er faktisk også en nyhed for os - med inspiration fra de herre Price prøver vi kræfter med en omgang Hjemmelavet köttbullar a la ikea med mos og sovs osv.
1
- MissHindenburg
- Indlæg: 1470
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
- Kort karma: 157
- Likede indlæg: 1865
Re: Ugens nye ret
FormerlyKnownAs skrev:FormerlyKnownAs skrev:Ikke en ret, men en kage. Snickerskage. Det er bare for at prøve den for sjov og se om det er noget værd. Den er fri for gluten, mælk og raffineret sukker. Med lidt snilde kunne man bruge noget andet end æg og så var den også vegansk.
https://helenesprogoe.dk/2019/04/04/kik ... ckerskage/
Kan så absolut anbefales. Den smager rigitg rigtig godt.
Den ser dælme spændende ud - jeg får besøg af en veninde på torsdag og hun er glutenintolerant - jeg tror at jeg vil prøve kræfter med den dér kage.
Er der noget man lige skal være særlig obs på, eller er det bare lige ud af Landevejen?
0
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Ugens nye ret
MissHindenburg skrev:FormerlyKnownAs skrev:FormerlyKnownAs skrev:Ikke en ret, men en kage. Snickerskage. Det er bare for at prøve den for sjov og se om det er noget værd. Den er fri for gluten, mælk og raffineret sukker. Med lidt snilde kunne man bruge noget andet end æg og så var den også vegansk.
https://helenesprogoe.dk/2019/04/04/kik ... ckerskage/
Kan så absolut anbefales. Den smager rigitg rigtig godt.
Den ser dælme spændende ud - jeg får besøg af en veninde på torsdag og hun er glutenintolerant - jeg tror at jeg vil prøve kræfter med den dér kage.
Er der noget man lige skal være særlig obs på, eller er det bare lige ud af Landevejen?
Jeg lavede 1,5 karamel og brugte 100 gr chokolade. Det var jeg glad for, for ellers var det for lidt. Målte heller ikke peanuts af, men dryssede bare en passende mængder over
Lav den tirsdag eller onsdag. Den har det klart bedst af at stå 1-2 dage.
0
- MissHindenburg
- Indlæg: 1470
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
- Kort karma: 157
- Likede indlæg: 1865
Re: Ugens nye ret
FormerlyKnownAs skrev:MissHindenburg skrev:FormerlyKnownAs skrev:FormerlyKnownAs skrev:Ikke en ret, men en kage. Snickerskage. Det er bare for at prøve den for sjov og se om det er noget værd. Den er fri for gluten, mælk og raffineret sukker. Med lidt snilde kunne man bruge noget andet end æg og så var den også vegansk.
https://helenesprogoe.dk/2019/04/04/kik ... ckerskage/
Kan så absolut anbefales. Den smager rigitg rigtig godt.
Den ser dælme spændende ud - jeg får besøg af en veninde på torsdag og hun er glutenintolerant - jeg tror at jeg vil prøve kræfter med den dér kage.
Er der noget man lige skal være særlig obs på, eller er det bare lige ud af Landevejen?
Jeg lavede 1,5 karamel og brugte 100 gr chokolade. Det var jeg glad for, for ellers var det for lidt. Målte heller ikke peanuts af, men dryssede bare en passende mængder over
Lav den tirsdag eller onsdag. Den har det klart bedst af at stå 1-2 dage.
Lyder helt Perfekt!
Tak skal du have
1
Re: Ugens nye ret
Ugens nye ret står på:
- Grønkålssalat m. quinoa og granatæblekerne, dertil urtemarinerede kidneybønner og bagt sød kartoffel.
- Grønkålssalat m. quinoa og granatæblekerne, dertil urtemarinerede kidneybønner og bagt sød kartoffel.
1
Re: Ugens nye ret
Den nye ret i denne uge hos os består i, at jeg skal lave falafler for første gang. Skal nok serveres i pita/wraps/som en del af en salat.
0
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Ugens nye ret
vi fik polenta fritter i dag. De var faktisk rigitg gode, men vi havde ikke noget parmesan, og det var ret tydeligt at det manglede. Portionen er også temmelig stor. Men vi skal helt klart prøve dem igen en anden gang. Halv portion og med parmesan.
Nå ja. De havde kun blå polentamel, så der var blålilla fritter
https://www.valdemarsro.dk/laekre-sproe ... a-fritter/
Nå ja. De havde kun blå polentamel, så der var blålilla fritter
https://www.valdemarsro.dk/laekre-sproe ... a-fritter/
Senest rettet af FormerlyKnownAs 7. maj 2019, 01:21, rettet i alt 1 gang.
0
- LadyFox
- Indlæg: 19645
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46288
Re: Ugens nye ret
Jeg har tænkt mig at prøve denne ret med spinat, sød kartoffel og æg i denne uge. Mest fordi den er nem, men synes også at den lyder lækker.
https://www.femina.dk/mad/hovedretter/s ... med-spinat
https://www.femina.dk/mad/hovedretter/s ... med-spinat
2
...
Re: Ugens nye ret
Vi prøver et par nye ting denne uge.
Majspandekager med fyld (ikke som sådan nyt, men ikke noget jeg har fået siden barndommen). Prøver denne opskrift på pandekager: https://www.hurtigmums.dk/majspandekager/
Og så prøver vi den her fra nemlig:
Majspandekager med fyld (ikke som sådan nyt, men ikke noget jeg har fået siden barndommen). Prøver denne opskrift på pandekager: https://www.hurtigmums.dk/majspandekager/
Og så prøver vi den her fra nemlig:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
- LadyFox
- Indlæg: 19645
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46288
Re: Ugens nye ret
LadyFox skrev:Jeg har tænkt mig at prøve denne ret med spinat, sød kartoffel og æg i denne uge. Mest fordi den er nem, men synes også at den lyder lækker.
https://www.femina.dk/mad/hovedretter/s ... med-spinat
Det bliver ikke sidste gang jeg lavet den ret. Af sådan en hurtig-ret at være er den ret lækker
2
...
Re: Ugens nye ret
Vi har lavet en ny ret i dag. One pot pasta med champignon og bacon https://www.valdemarsro.dk/one-pot-past ... -og-bacon/
Det var virkelig lækkert. Vi havde et par venner på forbi til hurtig aftensmad, det er jo skønt at man lige kan bruge 10 min på at forberede og så tænde for gryden så det passer med kogetid. Alle mand var begejstrede, selv børnene på 5, 3 og 2. Det var seriøst helt vildt cremet!
Smårettelser, fordi jeg lige havde / ikke havde bestemte ting: Havde en rest chorizo, så den puttede jeg i sammen med bacon. Det smagte overraskende godt. Havde også to slags champignon, begge dele i. Og så kom jeg lidt ekstra fløde i, for at undgå at have en sjat af den tilbage. Var løbet tør for chili, så det var ikke i, men til gengæld var der jo så chorizo.
Brugte pennoni pasta, som er ala penne pasta bare større i diameter. Vi dryssede frisk basilikum og pecorino på toppen.
Det eneste vi ikke havde hjemme i skabene var squash og fløde, så tænker sagtens det kunne blive en fast ret de dage det skal være super nemt.
Gryden før pasta:
Og resterne, glemte at tage et billede hvor det var pænt anrettet. Det duftede for godt til at huske på telefon
Det var virkelig lækkert. Vi havde et par venner på forbi til hurtig aftensmad, det er jo skønt at man lige kan bruge 10 min på at forberede og så tænde for gryden så det passer med kogetid. Alle mand var begejstrede, selv børnene på 5, 3 og 2. Det var seriøst helt vildt cremet!
Smårettelser, fordi jeg lige havde / ikke havde bestemte ting: Havde en rest chorizo, så den puttede jeg i sammen med bacon. Det smagte overraskende godt. Havde også to slags champignon, begge dele i. Og så kom jeg lidt ekstra fløde i, for at undgå at have en sjat af den tilbage. Var løbet tør for chili, så det var ikke i, men til gengæld var der jo så chorizo.
Brugte pennoni pasta, som er ala penne pasta bare større i diameter. Vi dryssede frisk basilikum og pecorino på toppen.
Det eneste vi ikke havde hjemme i skabene var squash og fløde, så tænker sagtens det kunne blive en fast ret de dage det skal være super nemt.
Gryden før pasta:
Og resterne, glemte at tage et billede hvor det var pænt anrettet. Det duftede for godt til at huske på telefon
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
8
Re: Ugens nye ret
Det var vidst i denne tråd der var en der delte en sød kartoffel og spinat æggeret lavet på panden, inspireret af den skal vi i denne uge prøve at lave en sød kartoffel spinat ægggekage agtig ting, datteren spiser nemlig ikke æg hvis blommen er hel, så vi bruger opskriften der blev delt men pisker æggene sammen før vi kommer det over grøntsagerne
0