Jeg har også oplevet en mellemlagret skæreost med omkring 10-20% fedt, som faktisk var både blød og smagte godt. Men lige nu kan jeg selvfølgelig ikke huske mærket. Jeg har dog ganske sikkert købt den i et supermarked, så måske var det noget så banalt som en Them skæreost. Men jeg har godt nok også spist en del kedelige, fedtfattige oste, så jeg er efterhånden nået frem til det der med at spise den fuldfede (30-45+), og så spise lidt mindre af det.
En god ostemand, hvor man kan smage, før man køber, må være vejen frem, hvis du gerne vil forsøge at holde fedtprocenten nede.
Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
0
You can't spell awesome without me.
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Thieses 30+ skæreost er ganske udmærket, men der er jo langt fra én ost til et ostebord. Findes der overhovedet bløde/skimmel oste med lav(ere) fedtprocent?
0
- Ado
- Indlæg: 12947
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3533
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55659
- Kontakt:
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Men når jeg hører ordet ostebord, fyldes mine tanker og forventinger om lækker Morbiere, Comté, krystal-oste og bløde roquefort. En skæreost er også lækker, men det er hverdagsost. Et ostebord er jo bland-selv-fredags-slik for voksne.
11
Donna Martin Graduates!
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
fisken80 skrev:Hvis man tror, at en fedtfattig ost ikke kan smage godt og smage af noget, så har man helt sikkert IKKE prøvet min ostemands 11%-ost. Den smager virkelig godt og der er masser af smag i den.
Men det er da sikkert rigtigt, at supermarkedernes fedtfattige oste er kedelige. Det er derfor man skal gå til en rigtig ostemand.
Kunne man få noget mere info om omtalte ost?
1
Do as I say!
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Wizzze skrev:fisken80 skrev:Hvis man tror, at en fedtfattig ost ikke kan smage godt og smage af noget, så har man helt sikkert IKKE prøvet min ostemands 11%-ost. Den smager virkelig godt og der er masser af smag i den.
Men det er da sikkert rigtigt, at supermarkedernes fedtfattige oste er kedelige. Det er derfor man skal gå til en rigtig ostemand.
Kunne man få noget mere info om omtalte ost?
Jeg aner ikke hvad den hedder. Jeg beder bare min ostemand om en fedtfattig ost, der smager af noget, og så får jeg en 11%. Den fås både med og uden kommen.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17843
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Jeg er med på at gå ned hos en god ostehandler og spørge og evt. smage sig frem. Jeg har prøvet flere gode, fedtfattige oste. Kan desværre ikke huske navnene på dem.
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Ado skrev:fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Men når jeg hører ordet ostebord, fyldes mine tanker og forventinger om lækker Morbiere, Comté, krystal-oste og bløde roquefort. En skæreost er også lækker, men det er hverdagsost. Et ostebord er jo bland-selv-fredags-slik for voksne.
Det var osse det koncept jeg svarede ud fra!
Min ostemand har osse udmærkede fedtreducerede oste, men ikke noget jeg ville servere for gæster.
Og min morfar, som var mejerist med speciale i blåskimmelost, som han var europæisk guldvinder i, ville gøre mig arveløs hvis jeg gjorde!
2
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Ado skrev:fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Men når jeg hører ordet ostebord, fyldes mine tanker og forventinger om lækker Morbiere, Comté, krystal-oste og bløde roquefort. En skæreost er også lækker, men det er hverdagsost. Et ostebord er jo bland-selv-fredags-slik for voksne.
Men du skriver jo, at du hellere vil undvære ost helt. Og der siger jeg bare, at det på ingen måde er nødvendigt, for der findes rigtig gode fedtfattige oste.
Om de egner sig til et ostebord - pas. Jeg ville selv mene, at der sagtens kunne være et par fedtfattige oste som en del af udvalget. For mig er skæreost på ingen måde kedeligt heller ikke på et ostebord.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Ata skrev:fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Selvfølgelig kan man finde en fin mager ost til hverdagsbrug. Men til et Ostebord er hele pointen jo lækker ost. Og der kan en 20 % Danbo ligesom ikke hive det op.
Jeg synes jo så generelt sjældent, at en Danbo hiver noget op. Det er derfor jeg foretrækker ost fra en rigtig ostemand. Også til hverdag.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
fisken80 skrev:Ata skrev:fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Selvfølgelig kan man finde en fin mager ost til hverdagsbrug. Men til et Ostebord er hele pointen jo lækker ost. Og der kan en 20 % Danbo ligesom ikke hive det op.
Jeg synes jo så generelt sjældent, at en Danbo hiver noget op. Det er derfor jeg foretrækker ost fra en rigtig ostemand. Også til hverdag.
En Danbo kan da være fra ostemanden ligesom alle andre oste og er mig bekendt en lige så rigtig ost.
3
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Ata skrev:fisken80 skrev:Ata skrev:fisken80 skrev:Ado skrev:Slanke-ost. Så hellere undvære ost.
Jeg bliver helt ked af det på jeres vegne, når I kun har smagt dårlige slankeoste. Som sagt, den 11% jeg køber hos ostemanden vil jeg påstå, at ingen af jer ville kunne smage var en slankeost.
Selvfølgelig kan man finde en fin mager ost til hverdagsbrug. Men til et Ostebord er hele pointen jo lækker ost. Og der kan en 20 % Danbo ligesom ikke hive det op.
Jeg synes jo så generelt sjældent, at en Danbo hiver noget op. Det er derfor jeg foretrækker ost fra en rigtig ostemand. Også til hverdag.
En Danbo kan da være fra ostemanden ligesom alle andre oste og er mig bekendt en lige så rigtig ost.
Det kan den sikkert, det var bare ikke den ost jeg ville gå efter ved en ostemand. Hos en ostemand går jeg efter de oste som man ikke kan finde i dagligvarebutikkerne, hvor der sjælent er det store at vælge imellem. Pointen var egentlig bare, at jeg synes danbo er en jævnt kedelig ost.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Og pludselig kom ordet ost til at se spøjst ud.
Jeg stemmer også for et besøg hos ostemanden.
Jeg stemmer også for et besøg hos ostemanden.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Danbo ost er gude-ost! Og hoerer sig bestemt hjemme paa et ostebord. Kvark, hytteost, og mascarpone vil jeg dog ikke selv putte paa et ostebord.
Dansk skaere-ost er (IMHO) fornemme oste da de fleste, modsat f.eks Hollandske skaere oste, rent faktisk smager af noget.
Kaerestens 95 aarige, Hollandske bedstemor, som har vaeret hele verden rundt flere gange, er ret vild med dansk ost (Specielt Thistrup's Egoist).
Med hensyn til lavere fedt procent, kan man godt finde baade camembert og brie oste der smager af noget.
Feta er forholdsvist lav fedtprocent, og smager fantastisk med oliven, saa der kan man maaske lave nogen stikkere.
Dansk skaere-ost er (IMHO) fornemme oste da de fleste, modsat f.eks Hollandske skaere oste, rent faktisk smager af noget.
Kaerestens 95 aarige, Hollandske bedstemor, som har vaeret hele verden rundt flere gange, er ret vild med dansk ost (Specielt Thistrup's Egoist).
Med hensyn til lavere fedt procent, kan man godt finde baade camembert og brie oste der smager af noget.
Feta er forholdsvist lav fedtprocent, og smager fantastisk med oliven, saa der kan man maaske lave nogen stikkere.
0
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Wizzze skrev:Kunne man få noget mere info om omtalte ost?
Ser I tilfældigvis din svigerfamilie inden ostebordsselskabet, for så kunne du jo få dem til at handle noget med fra byens ostebiks?
https://www.facebook.com/15661687303753 ... 67?sfns=cl
Og ellers så tænker jeg, at når ostemesteren i min lille provinsby tilbyder et pænt udvalg af oste med færre kalorier i, så må det også være til at finde ovre hos dig.
1
I'll stick with hell no's and headphones...
Re: Ostebord i en tid hvor alle er på skrump - can it be done?
Aima skrev:Wizzze skrev:Kunne man få noget mere info om omtalte ost?
Ser I tilfældigvis din svigerfamilie inden ostebordsselskabet, for så kunne du jo få dem til at handle noget med fra byens ostebiks?
https://www.facebook.com/15661687303753 ... 67?sfns=cl
Og ellers så tænker jeg, at når ostemesteren i min lille provinsby tilbyder et pænt udvalg af oste med færre kalorier i, så må det også være til at finde ovre hos dig.
Gode ostemænd er ikke et problem i KBH, selvom der er blevet længere mellem butikkerne, men det ville være noget nemmere hvis man havde et producentnavn eller mærke at spørge efter. Men det lyder ikke til at ret mange herinde har positive erfaringer med de mere fedtfattige oste.
0
Do as I say!