And og flæskesteg, men kun 1 ovn
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Hvordan gør man lige?
Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?
Nogle gode råd?
Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?
Nogle gode råd?
0
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?
Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?
Nogle gode råd?
Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.
2
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Min mor steger også anden først og parterer den og så luner hun den bare når flæskestegen er færdig. Den plejer ikke at blive tør.
0
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
HappyPaww skrev:HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?
Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?
Nogle gode råd?
Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.
Præcist
0
Do as I say!
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Jeg har også med succes gjort det omvendt. Stegt grisen (lidt i underkanten), ladet den hvile mens anden blev stegt og så ind og få gjort sværene sprøde.
Jeg tror at ligegyldig hvad så handler det om at underspille stegningen i første omgang så man i anden omgang kan skrue op og få gjort den sprød. For mig handlede det også om hvordan/hvor meget de hver især skulle forberedes og jeg lægger alligevel anden på en tør pande for at gøre skindet sprødt efter udskæring, så det var hip som hap.
Jeg tror at ligegyldig hvad så handler det om at underspille stegningen i første omgang så man i anden omgang kan skrue op og få gjort den sprød. For mig handlede det også om hvordan/hvor meget de hver især skulle forberedes og jeg lægger alligevel anden på en tør pande for at gøre skindet sprødt efter udskæring, så det var hip som hap.
2
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
HappyPaww skrev:HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?
Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?
Nogle gode råd?
Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.
Sådan gør min mor også.
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Min mor er også på steg-anden-dagen-før-og-parter-den-så-den-kan-lunes-lige-inden-den-serveres-holdet.
Jeg kan ikke stege en and, for jeg spiser det ikke selv.
Jeg kan ikke stege en and, for jeg spiser det ikke selv.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Jeg laver altid andesteg dagen før. Steger dem næsten færdige, pakker dem godt ind i sølvpapir og så i køleskabet til næste dag. På selve dagen parterer jeg den (den holder bedst på saften, når man venter), pensler den godt med andefedt og luner den i ovnen lige før servering. Det er også nemmere at lave sovsen dagen efter. Man hælder væsken fra anden i en bøtte og sætter i køleskabet. Dagen efter kan man nemt lige skrabe fedtet af og på den måde skille fedt og sky, til når sovsen skal laves.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Livet er meget nemmere med 2 ovne
Jeg synes anden er bedst når man steger den på dagen. Opvarment and = rester.
Anderester smager godt, men juleaften skal det være bedste huset formår, så vi steger selvfølgelig anden på dagen og nyder duften af jul.
Du kan god lave stegen når anden kommer ud. Anden kan fint hvile i rigtig lang tid og stadig holde sig varm, du skal bare ikke partere den før den skal bruges. Lige før servering kan du kort give den et skud under grillen, så den lige får lidt varme, men pas på den ikke får for meget. Alternativt så steger du dem på samme tid, men sætter stegen ind lidt senere end anden, da den skal have kortere tid. Husk at den skal have høj varme til sidst, så du får sprøde svær.
Jeg synes anden er bedst når man steger den på dagen. Opvarment and = rester.
Anderester smager godt, men juleaften skal det være bedste huset formår, så vi steger selvfølgelig anden på dagen og nyder duften af jul.
Du kan god lave stegen når anden kommer ud. Anden kan fint hvile i rigtig lang tid og stadig holde sig varm, du skal bare ikke partere den før den skal bruges. Lige før servering kan du kort give den et skud under grillen, så den lige får lidt varme, men pas på den ikke får for meget. Alternativt så steger du dem på samme tid, men sætter stegen ind lidt senere end anden, da den skal have kortere tid. Husk at den skal have høj varme til sidst, så du får sprøde svær.
1
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...
Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.
Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.
0
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
^Hvis du vil lave begge dele samtidig, så SKAL du stege anden i stegepose - ellers kommer flæskested til at smage af and......
I min familie er vi vant til at anden steges om formiddagen, parteres, og varmes om aftenen, efter flæskestegen er stegt. Har aldrig tænkt det som rester, men selvfølgelig har toby en pointe - men hey, hvis man er vant til rester juleaften, så synes man jo, at det er fantastisk!
I min familie er vi vant til at anden steges om formiddagen, parteres, og varmes om aftenen, efter flæskestegen er stegt. Har aldrig tænkt det som rester, men selvfølgelig har toby en pointe - men hey, hvis man er vant til rester juleaften, så synes man jo, at det er fantastisk!
2
Tally-ho
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Gør som din mor. Anden bliver ikke tør af det.
0
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
HappyHippo skrev:Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...
Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.
Vi giver en and 6 timer ved lav varme.
Og så til sidst tager vi anden ud og flæskestegen får et skud grill, så sværen også bliver sprød.
Sprød svær og sprødt skind
Vi bruger så Mik Schacks opskrift - som jeg ikke lige p.t. kan finde.
0
Hæklerier på hjernen
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn
Sophies-mor skrev:HappyHippo skrev:Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...
Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.
Vi giver en and 6 timer ved lav varme.
Og så til sidst tager vi anden ud og flæskestegen får et skud grill, så sværen også bliver sprød.
Sprød svær og sprødt skind
Vi bruger så Mik Schacks opskrift - som jeg ikke lige p.t. kan finde.
Den er så her:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Hæklerier på hjernen