Ketchup tråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10218
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14776

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Juki » 8. jul 2018, 12:21

fisken80 skrev:Men altså remolade smager jo virkelig ikke godt... og så har den en grim farve...

Nogle remoulader smager glimrende, men som med alt andet er der forskel på smag, konsistens og kvalitet.

Hvis farven er for grim kan du evt. prøve at ændre den med gurkemeje. Eller frugtfarve :santa2:
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 12598
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1403
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 23416

Re: Ketchup tråden

Indlægaf LadyFox » 8. jul 2018, 12:25

dgd2007 skrev:
LadyFox skrev:Spiser du så bare biksemad uden noget?

Njaeh, nu ved jeg ikke hvad I mener med "biksemad"? Hvis det er sådan noget færdigret eller cafeteria-agtigt, så spiser jeg det meget sjældent, men det ville nok være noget rødbeder og chili/sennep ...
Normalt, hvis det er det hjemmelavede af noget fra i går, så krydrer man det jo under opvarmingen.
Men nej, bestemt ikke ketchup :lol:

Kom dog i tanke en enkelt ting mere: sådan gammeldags spaghetti, der kan det godt gå.

Når jeg tænker biksemad tænker Jeg sådan noget hvis man lige har noget steg og kartofler til overs fra middagen i går-artigt noget :)
0
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 15629
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2063
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 21820

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Daine » 8. jul 2018, 12:25

Jeg køber altid Beauvais ketchup, gerne i en stor udgave. Jeg har aldrig oplevet at måtte smide noget ud, den kan jo nærmest holde for evigt i køleskabet. Jeg spiser ikke meget ketchup “rent”, laver jeg fritter foretrækker jeg aioli til at dyppe i. Men putter gerne en squis i kødsovsen eller gryderetten, hvis der i forvejen skal flåede tomater i.

Og mht til biksemad, så skal der både ketchup OG rødbeder til. Og spejlæg. Bearnaise er også godt, gider bare sjældent bøvle med det når jeg er single - biksemad er fastfood for mig :D
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 12598
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1403
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 23416

Re: Ketchup tråden

Indlægaf LadyFox » 8. jul 2018, 12:32

fisken80 skrev:Men altså remolade smager jo virkelig ikke godt... og så har den en grim farve...

Remoulade smider jeg til gengæld aldrig ud! Det er den eneste dyppelse jeg konsekvent har i mit køleskab. Det spiser jeg MEGET af.
0
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 15838
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 891
Likede indlæg: 12631

Re: Ketchup tråden

Indlægaf dgd2007 » 8. jul 2018, 12:34

LadyFox skrev:Når jeg tænker biksemad tænker Jeg sådan noget hvis man lige har noget steg og kartofler til overs fra middagen i går-artigt noget :)

OK, det gjorde jeg også. Men der ville jeg nok netop komme noget stærkt kryderi og evt. lidt planterester i under tilberedningen. I hvert fald ikke ketchup. Men vi kom sådan til at grine engang min datter skulle spise med herovre (eksamenstid eller sådan noget) og vi havde sagt "biksemad" i betydningen rester fra i går. Men hun havde netop taget hele det traditionelle cafeteriaudstyr med, herunder ketchup :lol:
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 10924
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 540
Likede indlæg: 12141

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Flora » 8. jul 2018, 12:53

Daine skrev:Jeg køber altid Beauvais ketchup, gerne i en stor udgave. Jeg har aldrig oplevet at måtte smide noget ud, den kan jo nærmest holde for evigt i køleskabet. Jeg spiser ikke meget ketchup “rent”, laver jeg fritter foretrækker jeg aioli til at dyppe i. Men putter gerne en squis i kødsovsen eller gryderetten, hvis der i forvejen skal flåede tomater i.

Og mht til biksemad, så skal der både ketchup OG rødbeder til. Og spejlæg. Bearnaise er også godt, gider bare sjældent bøvle med det når jeg er single - biksemad er fastfood for mig :D


Jeg køber det færdiglavet og fryser ned i passende portioner, som nemt kan tages op og varmes i microovnen. Så er der altid hurtig bearnaise uden bøvl :)
1
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5427
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 586
Likede indlæg: 3254

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Falstria » 9. jul 2018, 22:39

fisken80 skrev:Men altså remolade smager jo virkelig ikke godt... og så har den en grim farve...


Du har aldrig lært hvornår du bare skulle klappe i og pakke dig væk...
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5427
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 586
Likede indlæg: 3254

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Falstria » 9. jul 2018, 23:04

Det er stof til en ny tråd vist :-D
0
Brugeravatar
paint
Indlæg: 6752
Tilmeldt: 16. apr 2016, 17:38
Kort karma: 369
Likede indlæg: 15437

Re: Ketchup tråden

Indlægaf paint » 10. jul 2018, 08:52

I Asien, ved man hvad ketchup er og forstår at lave/bruge det:

"ketchup

opr. et østasiatisk produkt ved navn Kê-tsiap, som oversat betyder ›fisk i saltlage‹. Det var briterne der i slutningen af 1700-t. fik smag for saucerne, der var baseret på bl.a. fisk og soja, og som de bragte med sig hjem. Det eng. ord ketchup opstod fra det indonesiske Ke-cap og blev brugt om tykkere saucer fremstillet på sorte sojabønner. I den tidlige fremstilling af ketchup brugte man bl.a. østers, forskellige skaldyr, valnødder, bønner, agurk, tranebær og citron. Også ansjoser var af vigtighed i datidens saucer og blev anvendt i mange sauceudgaver helt frem til starten af 1900-t.

Kecap-saucerne blev anvendt til at skabe forskellige farver og smagsnuancer i retterne, og var baseret på mange forskellige emner heriblandt valnødder, svampe, bananer og som nok det kendteste tomater. Især tomatudgaven blev meget populær i Amerika, og da tomaten var tilgængelig dér, blev denne version hurtigt hver mands eje i køkkenet. De grundlæggende ingredienser i nutidens ketchup er tomater, eddike, sukker, salt, løg, selleri, allehånde, nelliker og kanel."
0
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den

Det sted du søger, er det sted du søger fra
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2217
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 219
Likede indlæg: 4087

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Confucius » 10. jul 2018, 09:03

dgd2007 skrev:"Ketchup tråden" :lol:

Men okay, jeg synes det er en amerikansk uskik at komme ketchup på andre ting end ristede pølser - og så skal det være denne her:

Billede


PS: Vi mødes for resten nok snart på på plejehjemmet, hr. Wizzze: :-D

Screenshot_2018-07-06 Ketchup - hvilket hold er du på - Debatten.png


Jeg sværger til Bähnckes hotdog ketchup. Jeg kunne ikke drømme om at udsætte mig for Heinz, Beauvais og andre sekunda-produkter. Jeg synes de har en vammel, flad og doven smag.
0
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2143
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 90
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1660

Re: Ketchup tråden

Indlægaf thomassneum » 10. jul 2018, 09:04

Jeg laver det selv.
Ingen i familien tør nu kritiserer smagen. :D
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1770
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 222
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 4802

Re: Ketchup tråden

Indlægaf ExCoastal » 13. jul 2018, 05:17

Nok at vælge imellem :D
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 15838
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 891
Likede indlæg: 12631

Re: Ketchup tråden

Indlægaf dgd2007 » 13. jul 2018, 12:12

ExCoastal skrev:Nok at vælge imellem :D

Men ak! Lidet hjælper det når de ikke har Bähncke :lol:
1
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1770
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 222
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 4802

Re: Ketchup tråden

Indlægaf ExCoastal » 13. jul 2018, 22:13

dgd2007 skrev:
ExCoastal skrev:Nok at vælge imellem :D

Men ak! Lidet hjælper det når de ikke har Bähncke :lol:


Heller ingen Beauvais :nej: Og hos den skandinaviske forretning i Berkeley har de den heller ikke...
0
Brugeravatar
Panton
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:50
Kort karma: 261
Likede indlæg: 1496

Re: Ketchup tråden

Indlægaf Panton » 14. jul 2018, 18:58

Vi er til Mutti i glasflaske, den er perfekt.
0
Winners never quit
Quitters never win
#Highdrinkingnofood#

Tilbage til "Mad og drikke"