Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2393
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 589
Likede indlæg: 5033

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Kommodedyret » 13. jul 2018, 11:53

Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Lys
Indlæg: 1955
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 264
Likede indlæg: 3550

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Lys » 13. jul 2018, 11:59

Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.
1
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2811
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 229
Likede indlæg: 6025

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Santa » 13. jul 2018, 13:33

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.

Det samme her; skyller de skoldede beholdere/flasker i en lille bundskjuler, det kan ikke smages.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2393
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 589
Likede indlæg: 5033

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Kommodedyret » 13. jul 2018, 15:05

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Lys
Indlæg: 1955
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 264
Likede indlæg: 3550

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Lys » 13. jul 2018, 16:05

Kommodedyret skrev:
Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)


Jeg er bestemt ingen ekspert, men jeg tror altså ikke, at min mor (som er den største sylter jeg kender :) ) tilsætter noget til saften. Hun skyller flaskerne i atamon (bare en bundskjuler) inden hun fylder dem og opbevarer dem mørkt og køligt (i kælder).
0
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2811
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 229
Likede indlæg: 6025

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Santa » 13. jul 2018, 17:21

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)


Jeg tilsætter heller ikke noget til selve produktet. Og man kan godt nøjes med at bruge meget lidt til at hvivle rundt i beholderen - min mor hælder fx sjatten fra den ene til den anden, og hælder så evt est ud af den sidste beholder.
Så er der virkelig ikke ret meget i!

Men smagsargumentet kan jeg da forstå; man vil jo gerne have sit produkt til at smage bedst muligt. Jeg har bare aldrig kunne smage det.

Jeg er bestemt ingen ekspert, men jeg tror altså ikke, at min mor (som er den største sylter jeg kender :) ) tilsætter noget til saften. Hun skyller flaskerne i atamon (bare en bundskjuler) inden hun fylder dem og opbevarer dem mørkt og køligt (i kælder).
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5117
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 631
Likede indlæg: 6517

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Pandesteg » 19. aug 2018, 18:39

I dag har jeg lavet mirabelle-chutney, brombær-æblemarmelade og syltede grønne valnødder :) sidstnævnte ser meget mærkelig ud :lol:
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 1745
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 118
Likede indlæg: 1917

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf billiebean » 19. aug 2018, 19:00

Vi lavede 2 glas brombærmarmelade og 2 glas mirabellemarmelade i går. Sidstnævnte blev nok lidt for syrlig. Til gengæld blev brombærmarmeladen fantastisk. Det er et strålende brombærår i år.
0
Sjo
Indlæg: 473
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 67
Likede indlæg: 1081

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Sjo » 22. aug 2018, 12:29

Jeg har alt muligt stående:

Kirsebæreddike
Oreganoolie
Hindbæreddike
Brombæreddike
Persilleeddike
Estragoneddike x 2
Hindbær i vodka
Brombær i vodka
Jordbær i vodka

De 3 sidste skal tilsættes sukkersirup, nok med vanille og evt. lige lidt kardemomme i kapsel, så falder alkoholprocenten og de er nemmere at drikke.

Jeg har henkogt tomater og lavet agurkerelish og en del pesto og nogle glas med syltede rødløg, men ellers er det faktisk ikke blevet til så meget i år. Jeg nåede ikke hyldeblomsterne, men det skal jeg så til næste år til eddike og så vil jeg prøve at lave en syrensirup til drinks,
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 3967
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1319
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 15796
Kontakt:

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Ado » 22. aug 2018, 15:50

Jeg har lavet mirabelle-marmelade med cognac. Og æblegelé med masser af vaniljekorn. Næste projekt bliver en rødbede/blommechutney med peberrod.
0
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5117
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 631
Likede indlæg: 6517

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Pandesteg » 22. aug 2018, 17:48

Ado skrev:Jeg har lavet mirabelle-marmelade med cognac. Og æblegelé med masser af vaniljekorn. Næste projekt bliver en rødbede/blommechutney med peberrod.


Må jeg få din opskrift på æblegelé?
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 5672
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 463
Likede indlæg: 5722

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Guilded_Lily » 25. aug 2018, 09:14

Min mand tømte lige Clara Friis-pæretræet for frugter, da det er ved at vælte. To bæreposer!! De sidste år har der max 10-12 pærer på.

Så jeg har allerede fornemmelsen af rynkede fingre af skrælningen af de fleste, så de kan lægges i fryseren til pæretærter efteråret over. Måske prøver jeg også at lave lidt marmelade.

Kan man egentlig lave grød og lave bondepige med slør med pærer i stedet for æbler?
0
LaMariposa
Indlæg: 2588
Tilmeldt: 29. jul 2017, 16:49
Kort karma: 313
Likede indlæg: 5458

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf LaMariposa » 26. aug 2018, 15:02

Guilded_Lily skrev:Min mand tømte lige Clara Friis-pæretræet for frugter, da det er ved at vælte. To bæreposer!! De sidste år har der max 10-12 pærer på.

Så jeg har allerede fornemmelsen af rynkede fingre af skrælningen af de fleste, så de kan lægges i fryseren til pæretærter efteråret over. Måske prøver jeg også at lave lidt marmelade.

Kan man egentlig lave grød og lave bondepige med slør med pærer i stedet for æbler?


Måtte lige Google bondepige med slør, men det tror jeg bestemt godt, at man kan.
0
:lun: Be brave...

When it all goes wrong, I'll pull myself together, keep on holding on...
LaMariposa
Indlæg: 2588
Tilmeldt: 29. jul 2017, 16:49
Kort karma: 313
Likede indlæg: 5458

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf LaMariposa » 26. aug 2018, 15:04

Jeg har plukket de sidste blommer og lagt dem i fryseren til at bruge i kage til vinter. Og så har jeg kogt æblegrød af nedfaldsæblerne.

Der er altid nok at gøre for en husmor :-D
0
:lun: Be brave...

When it all goes wrong, I'll pull myself together, keep on holding on...
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5117
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 631
Likede indlæg: 6517

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Pandesteg » 26. aug 2018, 15:10

Jeg er i gang med at moste nedfaldsæbler - samlede lige 5 kg da jeg var ude ved hønsene. Desværre er gummipakningen på min dampsaftkoger mørnet væk, så det er lidt mere manuelt arbejde end det skulle være. Mener meget spændt på resultatet.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.

Tilbage til "Mad og drikke"