Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2328
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 579
Likede indlæg: 4846

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Kommodedyret » 13. jul 2018, 11:53

Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Lys
Indlæg: 1845
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 247
Likede indlæg: 3313

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Lys » 13. jul 2018, 11:59

Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.
1
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2545
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 211
Likede indlæg: 5485

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Santa » 13. jul 2018, 13:33

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.

Det samme her; skyller de skoldede beholdere/flasker i en lille bundskjuler, det kan ikke smages.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2328
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 579
Likede indlæg: 4846

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Kommodedyret » 13. jul 2018, 15:05

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Lys
Indlæg: 1845
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 247
Likede indlæg: 3313

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Lys » 13. jul 2018, 16:05

Kommodedyret skrev:
Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)


Jeg er bestemt ingen ekspert, men jeg tror altså ikke, at min mor (som er den største sylter jeg kender :) ) tilsætter noget til saften. Hun skyller flaskerne i atamon (bare en bundskjuler) inden hun fylder dem og opbevarer dem mørkt og køligt (i kælder).
0
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2545
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 211
Likede indlæg: 5485

Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!

Indlægaf Santa » 13. jul 2018, 17:21

Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Lys skrev:
Kommodedyret skrev:
Santa skrev:
Kommodedyret skrev:Hvordan har I det med atamon? Efter at have googlet rundt, ser det ud til at der er forskellige overbevisninger angående sundhed og atamon.
Smagen kan man også diskutere. Jeg synes hurtigt at det bliver træls i smagen.

Jeg har - som man kan læse flere steder - ingen problemer eller skrupler ved at bruge atamon.
Det smager ikke af noget, og der bruges så små mængder, at jeg ikke tror på, at andre kan smage det. Og jeg gider simpelthen ikke stå og plukke, rense, koge bær og klargøre glas i flere timer, for så at miste det hele til mug.
Jeg synes ærligt talt at det er lidt hysterisk ikke at ville bruge atamon....men det skal jeg nok få hug for.

Jeg kan godt smage det :( sidste år fik jeg lavet en stor portion hyldebærsaft som desværre smagte alt for meget af atamon.


Hvor meget kom du da i? Jeg har kun brugt Atamon til at skylle de rene glas i, så der er ikke tilsat noget til selve marmeladen mv.


Til den omtalte portion havde jeg skyllet glassene i atamon-opløsning (2 Tsk til 1 dl vand) samt tilsat Ca 1 tsk ren atamon til 2 liter saft, da jeg ikke havde plads til at opbevare saften på frys.
Hvis jeg laver hyldebærsaft igen så bliver det uden atamon, da det virkelig smagte igennem.

Det samme har jeg prøvet ved langtidsopbevaret syltetøj /marmelade af røde bær. Det smagte ikke af atamon i starten men efter et halvt års tid kunne man tydeligt smage det :gruble:

Jeg laver også hyldeblomstsaft hvert år. Her tilsætter jeg også atamon, men her kan det ikke smages :)


Jeg tilsætter heller ikke noget til selve produktet. Og man kan godt nøjes med at bruge meget lidt til at hvivle rundt i beholderen - min mor hælder fx sjatten fra den ene til den anden, og hælder så evt est ud af den sidste beholder.
Så er der virkelig ikke ret meget i!

Men smagsargumentet kan jeg da forstå; man vil jo gerne have sit produkt til at smage bedst muligt. Jeg har bare aldrig kunne smage det.

Jeg er bestemt ingen ekspert, men jeg tror altså ikke, at min mor (som er den største sylter jeg kender :) ) tilsætter noget til saften. Hun skyller flaskerne i atamon (bare en bundskjuler) inden hun fylder dem og opbevarer dem mørkt og køligt (i kælder).
1

Tilbage til "Mad og drikke"