Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Begge dele fra Politikens Syltebog
Kirsebærmarmelade
600g kirsebær
400g rørsukker
Saft fra 1 usprøjtet citron
6-8 kardemommekapsler (jeg udelod)
Atamon el. spiritus til skylning af glas
Skyl og udsten kirsebær. Put dem i en gryde med sukker, citronsaft og frø fra kardemommekapslerne.
Lad det koge ved svag varme til marmeladen tykner. Hæld på skoldede glas skyllet med atamon/spiritus og luk glassene med det samme.
Jeg kom lidt pektin i fordi jeg synes det virkede tyndt, men det havde jeg vist ikke behøvet.
Kirsebær eddike
200 g modne kirsebær, 1/2 l hvidvinseddike
Læg bær i en flaske ig hæld eddike over. Lad det stå og trække et par uger inden brug
Kirsebærmarmelade
600g kirsebær
400g rørsukker
Saft fra 1 usprøjtet citron
6-8 kardemommekapsler (jeg udelod)
Atamon el. spiritus til skylning af glas
Skyl og udsten kirsebær. Put dem i en gryde med sukker, citronsaft og frø fra kardemommekapslerne.
Lad det koge ved svag varme til marmeladen tykner. Hæld på skoldede glas skyllet med atamon/spiritus og luk glassene med det samme.
Jeg kom lidt pektin i fordi jeg synes det virkede tyndt, men det havde jeg vist ikke behøvet.
Kirsebær eddike
200 g modne kirsebær, 1/2 l hvidvinseddike
Læg bær i en flaske ig hæld eddike over. Lad det stå og trække et par uger inden brug
1
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg har lavet solbærmarmelade, der var lige til tre glas. Klippede busken godt ned sidste år, så den skal lige komme sig.
Og så har jeg lavet den første omgang hyldeblomstsaft af min egen busk, som har lyserøde blomster. Farven blev overraskende mørk og dyb, troede bare at den ville blive sart lyserød. Meget smukt, og det smager lige så godt som de hvide blomster.
Og så har jeg lavet den første omgang hyldeblomstsaft af min egen busk, som har lyserøde blomster. Farven blev overraskende mørk og dyb, troede bare at den ville blive sart lyserød. Meget smukt, og det smager lige så godt som de hvide blomster.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
6
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Vi vælter os i agurker i de her dage, så jeg har lige lavet et par glas syltede agurker til min far.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
JoyNips skrev:Vi vælter os i agurker i de her dage, så jeg har lige lavet et par glas syltede agurker til min far.
Og et enkelt glas rødbeder også.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Santa skrev:Jeg har lavet solbærmarmelade, der var lige til tre glas. Klippede busken godt ned sidste år, så den skal lige komme sig.
Og så har jeg lavet den første omgang hyldeblomstsaft af min egen busk, som har lyserøde blomster. Farven blev overraskende mørk og dyb, troede bare at den ville blive sart lyserød. Meget smukt, og det smager lige så godt som de hvide blomster.
Ja, det er virkelig en smuk rød farve. Hvordan smager den? Jeg tænker at nuancerne måske er anderledes?
Den er mørkere end den rabarbersaft jeg lavede for ikke så længe siden. Den er til gengæld blevet flot lyserød lidt ala pink grape.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Har du husket at lave knibeøvelser i dag?
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Kerrigan skrev:Santa skrev:Jeg har lavet solbærmarmelade, der var lige til tre glas. Klippede busken godt ned sidste år, så den skal lige komme sig.
Og så har jeg lavet den første omgang hyldeblomstsaft af min egen busk, som har lyserøde blomster. Farven blev overraskende mørk og dyb, troede bare at den ville blive sart lyserød. Meget smukt, og det smager lige så godt som de hvide blomster.
Ja, det er virkelig en smuk rød farve. Hvordan smager den? Jeg tænker at nuancerne måske er anderledes?
Den er mørkere end den rabarbersaft jeg lavede for ikke så længe siden. Den er til gengæld blevet flot lyserød lidt ala pink grape.
Den smager fuldstændig som almindelig hyldeblomstsaft, måske en anelse mildere. Men min busk er osse ret ung, så måske får de mere power med alderen?
Jeg er i hvert fald godt tilfreds.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
I dag har jeg syltet valnødder og hvidløg (hver for sig )
Og inspireret af et gammelt afsnit af “Han, hun og drømmeslottet”, som vi så i går, har vi sat knap 5 liter vin de noix (valnøddevin) til at trække.
Og inspireret af et gammelt afsnit af “Han, hun og drømmeslottet”, som vi så i går, har vi sat knap 5 liter vin de noix (valnøddevin) til at trække.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg plukkede 1,5 kg. ribs hos mine forældre i går, og jeg har desværre ingen plads i fryseren, så de fleste af dem bliver nok brugt til denne opskrift i aften: https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/07 ... kager.html
Jeg håber, det bliver lidt a la langtidsholdbare rysteribs
Jeg håber, det bliver lidt a la langtidsholdbare rysteribs
0
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Nu begynder der endelig at være nok tomater i haven til at jeg kan lege lidt og afprøve nogle nye opskrifter. I går lavede jeg henkogte tomater, salsa brava og syltede grønne bønner. Sidstnævnte håber jeg kan bruges i salater vinteren over, men skal lige smage mig frem til den rigtige syrebalance. Overvejer også at fermentere nogle.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Er der nogle herinde, der fermenterer?
I alle de opskrifter med fermentering jeg kikker på, står der at man skal bruge havsalt, men det har jeg ikke. Jeg har noget, der står bjergsalt på pakken og så har jeg det der lyserøde himalaya-salt. Mon ikke jeg kan bruge en af de to??
I alle de opskrifter med fermentering jeg kikker på, står der at man skal bruge havsalt, men det har jeg ikke. Jeg har noget, der står bjergsalt på pakken og så har jeg det der lyserøde himalaya-salt. Mon ikke jeg kan bruge en af de to??
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Uden at fermentere vil jeg tro du sagtens kan bruge det salt du har
3
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Det har været Store Henkogningsdag i dag.
Jeg har lavet et par glas syltede agurker med masser af egne dildkroner i. Tre liter solbærsaft og ti glas marmelade med blandet frugt: jordbær, ribs, solbær og en rest vandmelon.
(Og jeg ryddede op i køkkenet, lavede spinatpasta til aften og satte en bolledej over til koldhævning. Brugte en rest kogte ris i dejen, det bliver spændende!)
Jeg har lavet et par glas syltede agurker med masser af egne dildkroner i. Tre liter solbærsaft og ti glas marmelade med blandet frugt: jordbær, ribs, solbær og en rest vandmelon.
(Og jeg ryddede op i køkkenet, lavede spinatpasta til aften og satte en bolledej over til koldhævning. Brugte en rest kogte ris i dejen, det bliver spændende!)
1
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Alphilia skrev:Uden at fermentere vil jeg tro du sagtens kan bruge det salt du har
Nu har jeg i hvert fald forsøgt. Der står tomatsalsa til fermentering i bryggerset nu og det dufter himmelsk
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg har høstet 3 kg tomater og tænker at lave 2 forskellige slags tomatsauce og en gang henkogte tomater, men hvis nogen ligger inde med en opskrift, på noget med tomater, der kan gemmes til lageret, så råb endelig op
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg lavede osse tomatsauce i går
Laver altid bare sauce af dem alle, synes at det er meget anvendeligt i den mad vi spiser mest af.
Laver altid bare sauce af dem alle, synes at det er meget anvendeligt i den mad vi spiser mest af.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.