Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Op med denne tråd igen!
Jeg har brygget 12 liter hyldeblomstchampagne, som vist må være årets første selvforsynings-gemmeting. Solbærrene er ved at være klar. Stikkelsbærrene også. Jeg kan ikke lide stikkelsbær, men overvejer at koge dem til syltetøj bare for at få dem brugt. Jeg lavede en rigtig lækker mazarin med solbær sidste år, så nogle af solbærrene skal i hvert fald fryses ned til det formål. Resten må også blive til syltetøj.
Næste projekt må dog være at begynde at få plukket surkirsebær til likør. Det fik jeg slet ikke lavet nok af sidste år, da jeg var for sent ude med at plukke.
Jeg håber virkelig også at tomaterne i vores drivhus giver så meget, så der kan blive til at konservere nogle til vinterbrug også. I det hele taget har jeg gang i så meget i min køkkenhave, som skal gemmes til vinter, at jeg ikke engang orker at skrive det ned
Det ser ud til at blive et godt brombær-, æble- og valnøddeår - i hvert fald i vores have.
Jeg har brygget 12 liter hyldeblomstchampagne, som vist må være årets første selvforsynings-gemmeting. Solbærrene er ved at være klar. Stikkelsbærrene også. Jeg kan ikke lide stikkelsbær, men overvejer at koge dem til syltetøj bare for at få dem brugt. Jeg lavede en rigtig lækker mazarin med solbær sidste år, så nogle af solbærrene skal i hvert fald fryses ned til det formål. Resten må også blive til syltetøj.
Næste projekt må dog være at begynde at få plukket surkirsebær til likør. Det fik jeg slet ikke lavet nok af sidste år, da jeg var for sent ude med at plukke.
Jeg håber virkelig også at tomaterne i vores drivhus giver så meget, så der kan blive til at konservere nogle til vinterbrug også. I det hele taget har jeg gang i så meget i min køkkenhave, som skal gemmes til vinter, at jeg ikke engang orker at skrive det ned
Det ser ud til at blive et godt brombær-, æble- og valnøddeår - i hvert fald i vores have.
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
I år har jeg indtil videre frosset et par kilo rabarber ned, lavet hyldeblomstsaft, frosset omkring et kilo grøn og rød grønkål, tørret hvidløg til vinteren og senere kommer der lidt brombær også.
Næste år bliver forhåbentlig vild, vi er ved at lægge haven om og får drivhus og 9 pallerammehøjbed + et stort hjemmebygget højbed.
Næste år bliver forhåbentlig vild, vi er ved at lægge haven om og får drivhus og 9 pallerammehøjbed + et stort hjemmebygget højbed.
1
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28058
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Undskyld, jeg havde ikke set denne tråd da jeg oprettede den anden. Synes at jeg har ledt og ledt.
0
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
JoyNips skrev:I år har jeg indtil videre frosset et par kilo rabarber ned, lavet hyldeblomstsaft, frosset omkring et kilo grøn og rød grønkål, tørret hvidløg til vinteren og senere kommer der lidt brombær også.
Næste år bliver forhåbentlig vild, vi er ved at lægge haven om og får drivhus og 9 pallerammehøjbed + et stort hjemmebygget højbed.
Hvor stort bygger I jeres hjemmebyggede og hvad skal der være i?
0
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Neenah skrev:JoyNips skrev:I år har jeg indtil videre frosset et par kilo rabarber ned, lavet hyldeblomstsaft, frosset omkring et kilo grøn og rød grønkål, tørret hvidløg til vinteren og senere kommer der lidt brombær også.
Næste år bliver forhåbentlig vild, vi er ved at lægge haven om og får drivhus og 9 pallerammehøjbed + et stort hjemmebygget højbed.
Hvor stort bygger I jeres hjemmebyggede og hvad skal der være i?
Det hjemmebyggede er 3x1 meter - tror jeg har smidt et billede af det i min hustråd. I år har vi haft kartofler, grønkål og blomster i det.
1
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Neenah skrev:JoyNips skrev:I år har jeg indtil videre frosset et par kilo rabarber ned, lavet hyldeblomstsaft, frosset omkring et kilo grøn og rød grønkål, tørret hvidløg til vinteren og senere kommer der lidt brombær også.
Næste år bliver forhåbentlig vild, vi er ved at lægge haven om og får drivhus og 9 pallerammehøjbed + et stort hjemmebygget højbed.
Hvor stort bygger I jeres hjemmebyggede og hvad skal der være i?
Vi har bygget højbede som er 4 m x 1,20. Vi har også nogle på 6 m x 1 m. Jeg læste sted sted at en højbed helst ikke skal være bredere end 1,20 m ellers kan man ikke nå ind til midten uden at skulle træde op i det.
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Hvad bruger I af beholdere til jeres færdige produkter?
Jeg bruger glas, for jeg har ikke særlig meget fryserplads.
Jeg er ret glad for Irmas sovseglas med sort låg - og vi kan godt lide sovsene, så der er løbende gratis forsyning der. Lågene lukker dejligt stramt til, og de er pæne og ikke så gammeldags at se på.
Til saft bruger jeg de franske sodavandsflasker med patentprop, som man jævnligt kan købe i netto og andre steder. Sodavanden smager skønt, og flaskerne er fine.
Førhen købte jeg nye glas hos isenkræmmeren, men det er jo dumt, når man kan kan finde madvarer som kommer i pæne, genanvendelige beholdere.
Og jeg synes ærlig talt heller ikke at kvaliteten på især låg og patentpropper hos isenkræmmeren er gode nok.
Jeg har dog brugt et par timer i dag på at gennemgå, vaske, skolde og rense etiketter og limrester af alle glassene, så jeg er klar til at producere de næste par dage. Det er sq kedeligt arbejde!
Jeg bruger glas, for jeg har ikke særlig meget fryserplads.
Jeg er ret glad for Irmas sovseglas med sort låg - og vi kan godt lide sovsene, så der er løbende gratis forsyning der. Lågene lukker dejligt stramt til, og de er pæne og ikke så gammeldags at se på.
Til saft bruger jeg de franske sodavandsflasker med patentprop, som man jævnligt kan købe i netto og andre steder. Sodavanden smager skønt, og flaskerne er fine.
Førhen købte jeg nye glas hos isenkræmmeren, men det er jo dumt, når man kan kan finde madvarer som kommer i pæne, genanvendelige beholdere.
Og jeg synes ærlig talt heller ikke at kvaliteten på især låg og patentpropper hos isenkræmmeren er gode nok.
Jeg har dog brugt et par timer i dag på at gennemgå, vaske, skolde og rense etiketter og limrester af alle glassene, så jeg er klar til at producere de næste par dage. Det er sq kedeligt arbejde!
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med mine krydderurter. Jeg har basilikum, Oregano, timian, rosmarin og pebermynte.
Efter research er jeg tilbøjelig til at konkludere at krydderolier har en ret kort holdbarhed, så jeg ender nok bare med at lave lidt pesto og tørre resten.
Efter research er jeg tilbøjelig til at konkludere at krydderolier har en ret kort holdbarhed, så jeg ender nok bare med at lave lidt pesto og tørre resten.
0
Closure, closure, closure closure closure
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Santa skrev:Hvad bruger I af beholdere til jeres færdige produkter?
Jeg bruger glas, for jeg har ikke særlig meget fryserplads.
Jeg er ret glad for Irmas sovseglas med sort låg - og vi kan godt lide sovsene, så der er løbende gratis forsyning der. Lågene lukker dejligt stramt til, og de er pæne og ikke så gammeldags at se på.
Til saft bruger jeg de franske sodavandsflasker med patentprop, som man jævnligt kan købe i netto og andre steder. Sodavanden smager skønt, og flaskerne er fine.
Førhen købte jeg nye glas hos isenkræmmeren, men det er jo dumt, når man kan kan finde madvarer som kommer i pæne, genanvendelige beholdere.
Og jeg synes ærlig talt heller ikke at kvaliteten på især låg og patentpropper hos isenkræmmeren er gode nok.
Jeg har dog brugt et par timer i dag på at gennemgå, vaske, skolde og rense etiketter og limrester af alle glassene, så jeg er klar til at producere de næste par dage. Det er sq kedeligt arbejde!
Jeg gemmer altid glas når vi køber syltetøj mm. Og så tjekker jeg altid hvad der er af patentglas og flasker i den lokale genbrug og på loppemarkeder når jeg er der. Og slutteligt spiser mit barn enormt mange rejer, så vi har måske 50+ runde rejebøtter i 200 grams størrelsen.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Jeg gemmer syltetøjsglas og andre glas der har indeholdt ting der ikke lugter. Det er jeg virkelig sart med og synes tit glas (eller nærmere låget) bliver ved med at lugte af det tidligere indhold. Men vi køber dog ikke så meget på glas så det bliver ikke alverden. Ellers køber jeg glassene fra ny.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Kommodedyret skrev:Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med mine krydderurter. Jeg har basilikum, Oregano, timian, rosmarin og pebermynte.
Efter research er jeg tilbøjelig til at konkludere at krydderolier har en ret kort holdbarhed, så jeg ender nok bare med at lave lidt pesto og tørre resten.
Frys dem til isterninger med oliven-olie: https://www.thekitchn.com/freeze-herbs- ... oil-173648
1
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
JoyNips skrev:Santa skrev:Hvad bruger I af beholdere til jeres færdige produkter?
Jeg bruger glas, for jeg har ikke særlig meget fryserplads.
Jeg er ret glad for Irmas sovseglas med sort låg - og vi kan godt lide sovsene, så der er løbende gratis forsyning der. Lågene lukker dejligt stramt til, og de er pæne og ikke så gammeldags at se på.
Til saft bruger jeg de franske sodavandsflasker med patentprop, som man jævnligt kan købe i netto og andre steder. Sodavanden smager skønt, og flaskerne er fine.
Førhen købte jeg nye glas hos isenkræmmeren, men det er jo dumt, når man kan kan finde madvarer som kommer i pæne, genanvendelige beholdere.
Og jeg synes ærlig talt heller ikke at kvaliteten på især låg og patentpropper hos isenkræmmeren er gode nok.
Jeg har dog brugt et par timer i dag på at gennemgå, vaske, skolde og rense etiketter og limrester af alle glassene, så jeg er klar til at producere de næste par dage. Det er sq kedeligt arbejde!
Jeg gemmer altid glas når vi køber syltetøj mm. Og så tjekker jeg altid hvad der er af patentglas og flasker i den lokale genbrug og på loppemarkeder når jeg er der. Og slutteligt spiser mit barn enormt mange rejer, så vi har måske 50+ runde rejebøtter i 200 grams størrelsen.
Rejebøtter? De der af plast? Ville ikke tro at de kunne holde det frisk så længe. Men I spiser det måske hurtigt
Jeg har osse tænkt på at købe dem brugt på loppemarkeder etc, der kommer jeg alligevel meget ofte, men jeg har en uheldig fetisch med at de skal se ens ud, derinde i skabet
Hvis jeg har været nødt til at bruge et ukurant glas, fordi der var mere end beregnet, så er det det første som foræres væk eller som spises!
Men jeg gemmer alligevel altid glas fra alt muligt, så jeg har rigeligt.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Kommodedyret skrev:Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med mine krydderurter. Jeg har basilikum, Oregano, timian, rosmarin og pebermynte.
Efter research er jeg tilbøjelig til at konkludere at krydderolier har en ret kort holdbarhed, så jeg ender nok bare med at lave lidt pesto og tørre resten.
Du kunne osse lave en god fond? Grøntsagsfond fx?
Hvis du har meget basilikum, så kunne en indkogt tomatsovs med basilikum osse være en god ide.
1
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Santa skrev:JoyNips skrev:Santa skrev:Hvad bruger I af beholdere til jeres færdige produkter?
Jeg bruger glas, for jeg har ikke særlig meget fryserplads.
Jeg er ret glad for Irmas sovseglas med sort låg - og vi kan godt lide sovsene, så der er løbende gratis forsyning der. Lågene lukker dejligt stramt til, og de er pæne og ikke så gammeldags at se på.
Til saft bruger jeg de franske sodavandsflasker med patentprop, som man jævnligt kan købe i netto og andre steder. Sodavanden smager skønt, og flaskerne er fine.
Førhen købte jeg nye glas hos isenkræmmeren, men det er jo dumt, når man kan kan finde madvarer som kommer i pæne, genanvendelige beholdere.
Og jeg synes ærlig talt heller ikke at kvaliteten på især låg og patentpropper hos isenkræmmeren er gode nok.
Jeg har dog brugt et par timer i dag på at gennemgå, vaske, skolde og rense etiketter og limrester af alle glassene, så jeg er klar til at producere de næste par dage. Det er sq kedeligt arbejde!
Jeg gemmer altid glas når vi køber syltetøj mm. Og så tjekker jeg altid hvad der er af patentglas og flasker i den lokale genbrug og på loppemarkeder når jeg er der. Og slutteligt spiser mit barn enormt mange rejer, så vi har måske 50+ runde rejebøtter i 200 grams størrelsen.
Rejebøtter? De der af plast? Ville ikke tro at de kunne holde det frisk så længe. Men I spiser det måske hurtigt
Jeg har osse tænkt på at købe dem brugt på loppemarkeder etc, der kommer jeg alligevel meget ofte, men jeg har en uheldig fetisch med at de skal se ens ud, derinde i skabet
Hvis jeg har været nødt til at bruge et ukurant glas, fordi der var mere end beregnet, så er det det første som foræres væk eller som spises!
Men jeg gemmer alligevel altid glas fra alt muligt, så jeg har rigeligt.
Vi bruger dem primært til ting der skal i fryseren eller spises straks.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
- RavenClaw
- Indlæg: 5400
- Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
- Kort karma: 658
- Geografisk sted: Fyyyn
- Likede indlæg: 13928
Re: Fra have til mave - tråden om hjemmesylt/konservering mv.!
Der er gang i høsten herhjemme, både den, der kræver mejetærsker og den, der kræver håndkraft. Lad jer ikke snyde af størrelsen på gulerødderne, rødbederne er kæmpe store.
Æblerne er vores tidligste sort, som bliver lavet til grød og frosset ned. Blommerne har jeg ikke besluttet mig for endnu, de er også en af vores tidlige sorter. Rødbeder og gulerødder skærer jeg til fritter og i tern til fryseren. Der er stadig et ton gulerødder og to ton rødbeder i jorden, men jeg orker ikke alt arbejdet på en gang.
Ah ja, der er også hvidløg i kurven.
Æblerne er vores tidligste sort, som bliver lavet til grød og frosset ned. Blommerne har jeg ikke besluttet mig for endnu, de er også en af vores tidlige sorter. Rødbeder og gulerødder skærer jeg til fritter og i tern til fryseren. Der er stadig et ton gulerødder og to ton rødbeder i jorden, men jeg orker ikke alt arbejdet på en gang.
Ah ja, der er også hvidløg i kurven.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?