DetSorteCirkus skrev:Jeg vil gerne lave en agurkesalat, der kan holde sig i længere tid.
Er det muligt?
Ja det burde man da sagtens kunne. Jeg laver syltede rødbeder, som kan holde sig i en evighed og forestiller mig, at det er det samme med agurker, hvis man laver en syltelage
On topic så har jeg gang i det helt store valnøddesamleri derhjemme. Hver dag rasler der 1-2 kg valnødder ned fra vores kæmpe træ. Har samlet tæt på 10 kg i denne uge. Jeg vasker dem godt i varmt vand, lader dem derefter trække 5 minutter i et varmt fad med vand og ½ dl atamon og derefter bliver de godt tørret og kommer ind foran pejsen til eftertørring. Nogle ligger i bakker/på bageplader, andre hænger i nylonstrømper. Efter 5 dage skulle de være tørre og klar til at blive gemt væk et tørt køligt sted. Skal bare lige finde ud af hvor, for det optimale ville være på loftet, men der er helt sikker mus
De næste par kilo jeg får samlet vil jeg knække i frisk tilstand og fryse ned. Så kan de bruges til boller og kager og forestiller mig det ville være lækkert med hjemmebagt valnøddeboller/brød henover vinteren.
Dem vi ikke får brug kan komme ud til fuglene og vores egne høns. Og vores egern får også forsynet sig godt fra træet kan jeg se
Tror dog ikke det mangler noget, eftersom det fik ALLE hasselnødderne fra vores kæmpe hasselhegn ind mod skoven
Vi har også stadigvirkelig mange æbler og får virkelig spist noget æblegrød
Tror dog vi skal prøve at tynde lidt ud i æblerne næste år, da der er virkelig mange små pistne. Men det er sgu lidt svært når træerne er+3 meter høje
Derudover er jeg gået i gang med at omdanne vores hønsehave til en "vild" have med masser af bærbuske, rosenbuske og div. blomster og planter jeg godt kan lide.
Så der er sat en hulens masse hindbærbuske (både forårs- og efterårshindbær), solbær, havtorn, blåbær og ribs. Et par ekstra rabarberplanter og en japansk kvæde er det også blevet til. Det bliver så lækkert, når det hele er vokset til