Karbonader
Karbonader
Stor diskussion over frokostbordet på arbejdet. Skal der æg i farsen og er det kalv/ flæsk eller bare hakket svindekød?
Jeg tænker umiddelbart svindekød formet som bøffer og så paneret
Jeg tænker umiddelbart svindekød formet som bøffer og så paneret
0
Re: Karbonader
Kommer an på om man kalder dem karbonader eller krebinetter.
Jeg spiser det ikke så ved ikke hvad der er rigtigt.
Skulle jeg ville jeg ihvertfald nok foretrække blandet kalv/flæsk.
Jeg spiser det ikke så ved ikke hvad der er rigtigt.
Skulle jeg ville jeg ihvertfald nok foretrække blandet kalv/flæsk.
0
Tryk på *
- Pax Romana
- Indlæg: 1490
- Tilmeldt: 5. sep 2017, 10:15
- Kort karma: 191
- Likede indlæg: 4072
Re: Karbonader
0
Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others.
Life begins at the end of your comfort zone.
I don't know where I'm going, but I sure know where I've been.
Life begins at the end of your comfort zone.
I don't know where I'm going, but I sure know where I've been.
Re: Karbonader
Krebinet = hk kalv/flæsk, formet som bøf, vendt i æg og rasp og stegt på panden
karbonade = hk øffer, formet som bøf og stegt på panden.
Ingen af dem skal laves som en fars, altså hvor kød blandes med æg, mel, løg osv. så er det jo en frikadelle.
I nogle rigmandshjem udviklede man 1880-90´erne den uvane at udbløde hvidt brød i fløde og så blande det med kødet inden inden paneringen, fordi man jo ikke skulle spise som de fattige, og dengang var hvedebrød og fløde for de "fine". Men det er en uskik og bør ikke emuleres!
karbonade = hk øffer, formet som bøf og stegt på panden.
Ingen af dem skal laves som en fars, altså hvor kød blandes med æg, mel, løg osv. så er det jo en frikadelle.
I nogle rigmandshjem udviklede man 1880-90´erne den uvane at udbløde hvidt brød i fløde og så blande det med kødet inden inden paneringen, fordi man jo ikke skulle spise som de fattige, og dengang var hvedebrød og fløde for de "fine". Men det er en uskik og bør ikke emuleres!
Senest rettet af Wizzze 15. jun 2018, 10:54, rettet i alt 1 gang.
1
Do as I say!
Re: Karbonader
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
0
Do as I say!
Re: Karbonader
Lathyrus skrev:Hakket svinekød formet som bøffer og paneret i æg og rasp
nej nej nej
0
Do as I say!
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14591
Re: Karbonader
Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
2
Re: Karbonader
Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
0
Do as I say!
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Karbonader
Den diskution har jeg haft i mange år med en kokkeven.
Jeg siger at en karbonade er lavet på kalv/flæsk, dyppet i æg, vendt i rasp, stegt med rigelig smør på panden. Han siger det er med svin
Vi har endda haft dat i min mormors gamle kogebog fra 20erne hvor der står at begge er karbonader, men det er selvfølgelig forkert for jeg har jo ret.
En krebinet er ikke paneret og er forkert
Jeg siger at en karbonade er lavet på kalv/flæsk, dyppet i æg, vendt i rasp, stegt med rigelig smør på panden. Han siger det er med svin
Vi har endda haft dat i min mormors gamle kogebog fra 20erne hvor der står at begge er karbonader, men det er selvfølgelig forkert for jeg har jo ret.
En krebinet er ikke paneret og er forkert
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Karbonader
Mavis skrev:Min forældre er blevet skræmt væk af hakket svin dag ud og dag ind dengang de var børn, så det er desværre noget jeg sjældent får. Men jeg ved da, at dem uden uden rasp hedder frikadeller og dem med hedder... krebinetter? Karbonader?
Hvad er forskellen egentlig?
Frikadeller er med fars (kød rørt emd æg, mel, salt/peber og des lige) en karbonade er ren kød
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Karbonader
Wizzze skrev:Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
You're wrooooong!
En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..
4
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Karbonader
Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
You're wrooooong!
En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..
Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse
karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp
0
Do as I say!
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Karbonader
Wizzze skrev:Persnikedy skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Wizzze skrev:Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp
Det er altså en krebinet!
Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.
Du tager fejl, det skal laves på MIN måde
You're wrooooong!
En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..
Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse
karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp
Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:
krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.