Tråden om grillmad!
Re: Tråden om grillmad!
Uhm! Sno-pølse, sådan en er jeg da nødt til at lave en dag. Elsker pølser fra grill og elsker snobrød!
2
Re: Tråden om grillmad!
Altså den helt klassiske asparges med bacon rundt om er godt.
Eller halve alm. str. kogte kartofler med olie og krydderier, direkte på risten.
Eller halve alm. str. kogte kartofler med olie og krydderier, direkte på risten.
0
- ExCoastal
- Indlæg: 1883
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
- Kort karma: 250
- Geografisk sted: San Jose
- Likede indlæg: 5170
Re: Tråden om grillmad!
Majskolber der er grillet, som de er. Med "husk" og det hele, må godt være småbrune. Kylling med en god dry rub (salt, peber, hvidløgspulver) og min egen spicy sauce.
Kylling kommer på ved høj varme (har delt kullene til èn side), bliver godt brunet og kommer så over på indirekte varme. Låg på, vende lidt og en halv time senere...
BBQ sauce kommer kun på i sidste 10 minuter.
Kylling kommer på ved høj varme (har delt kullene til èn side), bliver godt brunet og kommer så over på indirekte varme. Låg på, vende lidt og en halv time senere...
BBQ sauce kommer kun på i sidste 10 minuter.
0
Re: Tråden om grillmad!
Kommer af og til en foliebakke med grønt på grillen.
Grøntsager i passende størrelse, strøet eller vendt i olie og evt en lækker krydderiblanding. Timian og salt er også lækkert. Eller naturel og med en god pesto til at dyppe i.
Jeg bruger oftest gulerødder, peberfrugt, squash, svampe, tomater (bliver MEGET varme!), 2-3 cm skiver af majs - men det er bare at gå forbi grøntafdelingen og se, hvad de byder på :-)
Grøntsager i passende størrelse, strøet eller vendt i olie og evt en lækker krydderiblanding. Timian og salt er også lækkert. Eller naturel og med en god pesto til at dyppe i.
Jeg bruger oftest gulerødder, peberfrugt, squash, svampe, tomater (bliver MEGET varme!), 2-3 cm skiver af majs - men det er bare at gå forbi grøntafdelingen og se, hvad de byder på :-)
0
Re: Tråden om grillmad!
Jeg kan godt lide blomkål i tykke skiver, smøres med barbecuesavs og grilles. Og broccoli som skæres i "skrå" buketter og marinres med hvidløg, citron og salt og peber.
2
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Re: Tråden om grillmad!
Foliebakker med grønt laver vi meget af i forvejen - men det får jo ikke grillsmag på samme måde, som hvis man griller direkte på risten
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Myresluger
- Indlæg: 2353
- Tilmeldt: 25. dec 2015, 22:04
- Kort karma: 110
- Likede indlæg: 3809
Re: Tråden om grillmad!
Bønner med bacon omkring. Aubergine skiver der er penslet med olie og et drys salt er også rigtig herligt.
0
- achillaxedprune
- Indlæg: 3667
- Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
- Kort karma: 1204
- Likede indlæg: 12187
Re: Tråden om grillmad!
zeugma skrev:Mit bedste grill trick må være at grille over trækul i stedet for brikketter til alt det skal ha mindre end en time.
Trækul tager kun 10-15 min at tænde op før de er klar til grillning og de fåes til 150 kr for 10 kg
Trækul? Kan du flashe en pose?
0
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Citat: Ukendt morfar.
Re: Tråden om grillmad!
achillaxedprune skrev:zeugma skrev:Mit bedste grill trick må være at grille over trækul i stedet for brikketter til alt det skal ha mindre end en time.
Trækul tager kun 10-15 min at tænde op før de er klar til grillning og de fåes til 150 kr for 10 kg
Trækul? Kan du flashe en pose?
Jeg ved ikke lige hvordan man ligger billeder ind, men plejer at købe dem de har i harald Nyborg, kan se de faktisk kun koster 89kr for 10kg
Fordelen ved dem er også at de kan blive meget varmere end briketter så hvis man laver pizza, er de klart værd at prøve
0
- Skorstenen
- Indlæg: 4891
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8819
Re: Tråden om grillmad!
Vi griller nok mest kødet. Men hvis der er en del grønt i køleren, så laver vi en bakke blandet grønt med olie og krydderier over og griller den med.
Kartofler, bliver tit skåret i tern, forkogt i nogle minutter, og så fordelt i sølvpapirpakker med hvidløgssmør. De sættes på grillen, og rystes af og til.
Vi får også tit brød med tomattern, hvidløg, løg og ost som bliver grillet på brødristen.
Men som udgangspunkt, er det oftest salatskålen der kommer på som tilbehør. Vi elsker salat begge to.
Kartofler, bliver tit skåret i tern, forkogt i nogle minutter, og så fordelt i sølvpapirpakker med hvidløgssmør. De sættes på grillen, og rystes af og til.
Vi får også tit brød med tomattern, hvidløg, løg og ost som bliver grillet på brødristen.
Men som udgangspunkt, er det oftest salatskålen der kommer på som tilbehør. Vi elsker salat begge to.
0
- Luffegås
- Indlæg: 2860
- Tilmeldt: 18. dec 2015, 09:17
- Kort karma: 232
- Geografisk sted: Fyn
- Likede indlæg: 5556
Re: Tråden om grillmad!
Nogen der kan anbefale en gasgrill til under 1000kr?
0
Søger ikke gode råd, medmindre jeg har spurgt.
Re: Tråden om grillmad!
Hiver lige denne her tråd op igen da det jo virkelig er grillvejr i øjeblikket må man sige
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden om grillmad!
Jeg elsker diverse grillede grønsager mv., men derudover er jeg helt tosset med halloumi (eller andre typer af grillost, jeg diskriminerer ikke). Synes virkelig, det er fantastisk - både en skive som tilbehør og i stedet for bøf i en burger mv.
0
Re: Tråden om grillmad!
Var til havefest lørdag og der var godt salg i de grillspyd med løg, tomat, champignon, peberfrugt, squash og aubergine der var nogen der havde med.
Dejlig måde at snacke noget sundt på og god tilbehør.
Dejlig måde at snacke noget sundt på og god tilbehør.
0
Tryk på *
Re: Tråden om grillmad!
Pandesteg skrev:Jeg mangler inspiration til noget godt tilbehør, som 1) kan grilles og 2) er nemt at forberede. Indtil nu har jeg lavet sådan nogle små bakker med cherrytomater, champignoner osv. med lidt olie og krydderurter, men det er lidt kedeligt i længden
Grøntsagsspyd er godt tilbehør, og kan varieres i en uendelighed, champignon, løg, pebre, squash, aubergine, minimajs osv. osv.
Majskolber er en klassiker, de nemme er bare at ligge dem i vand en halv time før, og så bare direkte på grillen, så "koger" de inden i bladene. Den lidt mere avancerede er forsigtigt at folde blade ned, komme kold smør på majsen, og så folde blade op igen, og så på grillen.
0
Do as I say!