Nogen siger at vin kan holde sig nærmest uendeligt. Andre siger at det udelukkende gælder for de fine vine.
Men hvor lang tid kan sådan noget brut /cava - værk, holde sig?
Hvad med rødvin? Er disse for billige til at kunne drikkes efter 4-5 år?
Og hvorfor har denne vin fået en mærkelig farve? For gammel?
Beklager min uvidenhed, håber nogen er totalt kloge og ved alt muligt om vin.
Holdbarhed vin?
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Holdbarhed vin?
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Closure, closure, closure closure closure
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Holdbarhed vin?
Spjaerten skrev:Du inviterer bare, skal nok svare på om det e godt så
Haha, det er ikke min vin.
.... Endnu
1
Closure, closure, closure closure closure
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Holdbarhed vin?
Noget vin kan holde sig lang tid, andet kan ikke. Og for al vin gælder at det skal opbevares korrekt, i forhold til temperatur, lys/sol og fugt.
Der er ingen af de viste som har stort lagringspotentiale, men har de været opbevaret korrekt kan de godt drikkes efter 3-4år, men forvent ikke den store vinoplevelse.
Cava og cremant som de viste skal drikkes indenfor 1-2år maks, de er produceret til at nydes unge og friske. Årgangs Champagner og de fyldigere blanc de noirs kan godt gemmes i årevis, ligesom gode hvide Chablis og Bourgogner, men hverdags hvidvine, også med bobler skal ikke gemmes i årevis. De røde man gemmer er typisk dem med kraftig syre og høj alkohol.
Hvis du ved hvordan de har været opbevaret så tror jeg ikke du risikerer noget ved at drikke dem, og er de blevet dårlige så er du ikke i tvivl når de åbnes, de vil lugte grimt og smage surt ala eddike.
Der er ingen af de viste som har stort lagringspotentiale, men har de været opbevaret korrekt kan de godt drikkes efter 3-4år, men forvent ikke den store vinoplevelse.
Cava og cremant som de viste skal drikkes indenfor 1-2år maks, de er produceret til at nydes unge og friske. Årgangs Champagner og de fyldigere blanc de noirs kan godt gemmes i årevis, ligesom gode hvide Chablis og Bourgogner, men hverdags hvidvine, også med bobler skal ikke gemmes i årevis. De røde man gemmer er typisk dem med kraftig syre og høj alkohol.
Hvis du ved hvordan de har været opbevaret så tror jeg ikke du risikerer noget ved at drikke dem, og er de blevet dårlige så er du ikke i tvivl når de åbnes, de vil lugte grimt og smage surt ala eddike.
3
Do as I say!
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Holdbarhed vin?
Wizzze skrev:Noget vin kan holde sig lang tid, andet kan ikke. Og for al vin gælder at det skal opbevares korrekt, i forhold til temperatur, lys/sol og fugt.
Der er ingen af de viste som har stort lagringspotentiale, men har de været opbevaret korrekt kan de godt drikkes efter 3-4år, men forvent ikke den store vinoplevelse.
Cava og cremant som de viste skal drikkes indenfor 1-2år maks, de er produceret til at nydes unge og friske. Årgangs Champagner og de fyldigere blanc de noirs kan godt gemmes i årevis, ligesom gode hvide Chablis og Bourgogner, men hverdags hvidvine, også med bobler skal ikke gemmes i årevis. De røde man gemmer er typisk dem med kraftig syre og høj alkohol.
Hvis du ved hvordan de har været opbevaret så tror jeg ikke du risikerer noget ved at drikke dem, og er de blevet dårlige så er du ikke i tvivl når de åbnes, de vil lugte grimt og smage surt ala eddike.
Tak for hjælpen, jeg kan udlede af dit svar, at jeg hellere hurtigt må komme i gang med at drikke
0
Closure, closure, closure closure closure
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Holdbarhed vin?
Falstria skrev:Jeg overtog et hus hvor der gemte sig sådan en russisk champagne som den til højre...
Den var vist lige lidt over sidste salgsdato (med nogle år eller 10), den kunne absolut ikke drikkes. Men den udgjorde en ganske fin eddike i mine dressinger, smag af sherryeddike.
Vin som iltes bliver til eddike. Derfor bør flaskerne ligge ned hvis de skal gemmes, så proppen ikke tørrer ud og ilt kan trænge ind.
Eddike? Wauw! Det bliver sgu helt spændende at få dem åbnet
0
Closure, closure, closure closure closure