Jeg mangler SÅ meget inspiration - og tænkte, at vi kunne have sådan en tråd med "ens bedste opskrifter"
- som man netop selv har brugt, og har haft en god oplevelse med også
Links er helt fine, hvis man har fundet det på nettet
Kommer lige på banen med nogle af dem jeg selv elsker at bruge straks!
Jeres bedste mad-opskrifter??
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Grov kartoffelmos - super super lækkert!
Vi undværer typisk sødmælken og purløgsolien - mest fordi det ellers er ret omstændigt, men krydderurterne, mandlerne og bacon og grov kartoffelmos,- det er lækkert!
https://www.dr.dk/mad/opskrift/grov-kar ... -og-purlog
Vi undværer typisk sødmælken og purløgsolien - mest fordi det ellers er ret omstændigt, men krydderurterne, mandlerne og bacon og grov kartoffelmos,- det er lækkert!
https://www.dr.dk/mad/opskrift/grov-kar ... -og-purlog
0
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Rejecocktail med mango og avocado:
Denne har jeg lige lavet fornylig, og blev jeg ret så glad for! Laver den snart til en tøseaften også, da den både er lækker - men kan forberedes i god tid før også!
Kokoschips kan eventuelt undværes, hvis man ikke er fan af dem
https://www.letliv.dk/slankekure/8-time ... og-avocado
Denne har jeg lige lavet fornylig, og blev jeg ret så glad for! Laver den snart til en tøseaften også, da den både er lækker - men kan forberedes i god tid før også!
Kokoschips kan eventuelt undværes, hvis man ikke er fan af dem
https://www.letliv.dk/slankekure/8-time ... og-avocado
1
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Hvis vi skal have noget nemt og lækkert comfort food, laver jeg ret tit indbagt kylling:
2 Pers:
En rulle butterdej
To kyllingebryster
Et lille finthakket løg
Hakkede champignon
Philadelphia (ikke light)
Æg til pensling
Brun kylling på en pande og læg til siden. Steg lød og champignon til væden er fordampet. Krydr med salt og peber. Rør champignonblandingen i flødeosten.
Del butterdejen i to og læg et kyllungebryst på hver “plade”. Fordel champignonosten over kyllingen og luk butterdejen rundt om. Prik et par huller med en gaffel og pensl med æg.
Bages ca 20-30 min ved 200 grader. Server med et eller andet grønt eller salat til
2 Pers:
En rulle butterdej
To kyllingebryster
Et lille finthakket løg
Hakkede champignon
Philadelphia (ikke light)
Æg til pensling
Brun kylling på en pande og læg til siden. Steg lød og champignon til væden er fordampet. Krydr med salt og peber. Rør champignonblandingen i flødeosten.
Del butterdejen i to og læg et kyllungebryst på hver “plade”. Fordel champignonosten over kyllingen og luk butterdejen rundt om. Prik et par huller med en gaffel og pensl med æg.
Bages ca 20-30 min ved 200 grader. Server med et eller andet grønt eller salat til
3
- Honningprut
- Indlæg: 980
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 10:17
- Kort karma: 143
- Likede indlæg: 1906
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Hjemmelavet bådkartofler.
2 Kg kartofler (vi køber altid øko)
3 spsk olie
1 tsk salt
3 spsk. oregano.
1 tsk. chilli.
½ tsk peber
Kartoflerne skæres ud i både og hældes i en frysepose, tilsæt olie og krydderier. Varmes i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-30 minutter.
Jeg ved godt at de ikke lyder af meget, men de smager FANTASTISK!
2 Kg kartofler (vi køber altid øko)
3 spsk olie
1 tsk salt
3 spsk. oregano.
1 tsk. chilli.
½ tsk peber
Kartoflerne skæres ud i både og hældes i en frysepose, tilsæt olie og krydderier. Varmes i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-30 minutter.
Jeg ved godt at de ikke lyder af meget, men de smager FANTASTISK!
0
Jeg sætter nutids-r som det passer mig
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Jeg laver tit wokmad, det er så nemt
Steg en form for kød(Jeg bruger kylling, kalkun eller hakket svin)
Svits de grøntsager man kan lide og evt. har tilovers
Kog ris, nudler, pasta eller lign. til
Soya, chilisovs og lignende kan evt. serveres til.
"Grove" salater er også meget lækkert. Med grove mener jeg salater der primært består af frugt og grønt, uden egentlige salatblade. Igen er det egentlig også mest fantasien der sætter grænsen her.
Steg en form for kød(Jeg bruger kylling, kalkun eller hakket svin)
Svits de grøntsager man kan lide og evt. har tilovers
Kog ris, nudler, pasta eller lign. til
Soya, chilisovs og lignende kan evt. serveres til.
"Grove" salater er også meget lækkert. Med grove mener jeg salater der primært består af frugt og grønt, uden egentlige salatblade. Igen er det egentlig også mest fantasien der sætter grænsen her.
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
- PaleSeptember
- Indlæg: 11499
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 909
- Likede indlæg: 18523
Re: Jeres bedste mad-opskrifter??
Denne opskrift er blevet en favorit, nemt og fantastisk comfort food:
200-250 g tørrede penne (gerne fuldkorns)
salt
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
150 g stærk, blød chorizopølse
1 dåse tomater, 400 ml
2½ dl. fløde
250 g babyspinat (eller 6-7 kugler frossent helbladet)
salt og peber
evt. 1 nip sukker
ENDVIDERE:
1 mozzarella, gerne bøffel (125 g)
Revet cheddar
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra. Tænd ovnen på 220°.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. Skær chorizoen i tern, og lad den sautere med. Tilsæt tomater, og lad det simre i 10 minutter. Skyl spinaten grundigt, og vend den i saucen. Tilsæt fløde. Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Vend pastaen med saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Top med revet cheddar og mozzarella i grove stykker, og gratinér pastaen i den varme ovn i ca. 10-15 minutter. Afslut evt. med grill for at få osten gylden
200-250 g tørrede penne (gerne fuldkorns)
salt
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
150 g stærk, blød chorizopølse
1 dåse tomater, 400 ml
2½ dl. fløde
250 g babyspinat (eller 6-7 kugler frossent helbladet)
salt og peber
evt. 1 nip sukker
ENDVIDERE:
1 mozzarella, gerne bøffel (125 g)
Revet cheddar
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra. Tænd ovnen på 220°.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. Skær chorizoen i tern, og lad den sautere med. Tilsæt tomater, og lad det simre i 10 minutter. Skyl spinaten grundigt, og vend den i saucen. Tilsæt fløde. Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Vend pastaen med saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Top med revet cheddar og mozzarella i grove stykker, og gratinér pastaen i den varme ovn i ca. 10-15 minutter. Afslut evt. med grill for at få osten gylden
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner