Falstria skrev:Aspargessuppe er skrup-hjem-mad, men grønne asparges i forretter ville være godt hvis de var i sæson.
En forret (udover tun eller laks) kunne alternativt være noget med karry, en karryholdig kold hønsesalat, et dampet blokålshoved med rejer og karrydressing.
Hovedret, indbagt mørbrad... Dansk wienerbrød møder gris.
Eller en steg med grønlangkål.
Vildt (rådyr, hare, fasan)
And/Gås
Dessert: trifli (rabarber eller syltede bær, f.eks. kirsebær), ris a l'amande eller othellokage.
Man kunne også stadig køre en traditionel påskefrokostmenu, det er jo i sæson.
Eller slet og ret bare et stykke ristet franskbrød med hjemmelavet hønsesalat....
Eller med hjemmelavet rejesalat....
Og du siger faktisk noget med det der steg.....Da vi boede i udlandet var jeg lige ved at gå til fordi der faktisk ikke er særlig mange deciderede "stegeudskæringer"....Man kan f.eks. ikke få hverken en flæskesteg, culotte eller cuvette....Det er åbenbart noget særegent for Danmark....Min bror bor i Nordirland og den eneste årsag til at han kan få sig en flæskesteg en gang i mellem er at han arbejder deltids hos en landmand som bl.a. har grise..Og at han således kan få skåret ud efter "danske principper"