Hvilke vine til denne menu?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Zonta
Indlæg: 8526
Tilmeldt: 19. mar 2016, 08:36
Kort karma: 1294
Likede indlæg: 15158

Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf Zonta » 24. jan 2018, 10:26

Vi skal holde bryllup og jeg drikker ikke vin. Min mand er ikke den store vinkender, så måske har nogen af jer nogle forslag til hvilke vine vi kan købe til hhv. forret og hovedret? Det må gerne være nogle, der kan fås over grænsen og til en fornuftig pris uden at det bliver noget billigt sprøjt. Kokken har sagt, at en Shiraz eller Zinfandel til hovedretten kunne være noget, men jeg har brug for helt konkrete forslag. Gerne med links :D

Forret (portionsanrettet):
Skinke (fra Holbæk) m. sprøde kartofler, grønne asparges, friskost og frisésalat

Hovedret (buffet):
Oksefilet m. krydderurter + bearnaisesmør
Glaserede svinekæber
Blomkålssalat med brunet smør, hasselnødder og trøffel
Hjertesalat med vinaigrette med brødcroutoner
Små bagte kartofler med røget marv + kogte kartofler med smør og urter
Tomatsalat med syltet/bagt/alm. tomater
Rødvinssauce
Persillepesto
Syrnet fløde med yoghurt
Ingefær/løg-chutney
Foccacia med rosmarin og havsalt
1
J, juli 2018.
Brugeravatar
Newsugar
Indlæg: 133
Tilmeldt: 16. nov 2015, 23:22
Kort karma: 5
Geografisk sted: Esbjerg
Likede indlæg: 62

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf Newsugar » 24. jan 2018, 22:03

Til forretten kunne det være en østrigsk vin på druen gruner veltliner jeg kender en der hedder sand1 der er god, men tror ikke den købes over grænsen. Men ellers en sauvignon Blanc fra sancerre eller Puilly füme. Jeg tænker at det må være en vin der har en smule syre, uden det bliver over i en riesling.

Til hovedretten: En ok kraftig vin med noget sødme eller frugt. F.eks. en god spansk vin fra Ribeiro del duero eller argentinsk Malbec som har lagret. Jeg synes maden har mange søde elementer men også nogle gode krydderier så derfor tænker jeg sød og kraftig.

Jeg er ked af jeg ikke lige har links, men prøv at søg på disse vin typer og læs beskrivelserne så kan du nemt se om den passer til det mad i skal have :)
1
bralle
Indlæg: 93
Tilmeldt: 15. okt 2015, 08:33
Kort karma: 5
Likede indlæg: 76

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf bralle » 26. jan 2018, 12:46

Hvad er jeres budget til vinen? Der er forskel på, hvad man kan forvente af en vin til 50 eller 100 kr?

Regner I med at lave en ”buffet” med drikkevarer, hvor gæsterne betjener sig selv, eller er der betjening der skænker op?
Førstnævnte kunne være en ide, hvis I regner med en afslappet fest, og I ikke selv går voldsomt meget op i vin. Så kan I stille 2-3 forskellige slags hvidvin, 2-3 slags rødvin og 2-3 slags dessertvin på buffeten. Det giver gæsterne anledning til at prøve lidt af hvert, og man har noget at snakke om ved bordet.

Jeres forret lægger ikke nødvendigvis op til hvidvin. Det kan også være en rosé eller en champagne hvis I vil lave lidt sjov.

Når I nu ikke selv ved meget om vin kunne det være en god ide at gå til en vinhandler. De har også et pænt udvalg under 100 kr. Og hvis I tager menuen med kan I få rådgivning til, hvad der passer til maden.
Vinkøb ved grænsen er et sats, der er meget sprøjt imellem og hvis man går efter kendte mærker koster de ofte det samme som herhjemme.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf Wizzze » 26. jan 2018, 13:23

Til forretten er jeg enig i at et klassisk valg, ville være en Sauvignon Blanc, jeg ville gå efter en New Zealandsk, lidt mere mineralsk og frisk i udtrykket, en godt eksempel kunne være: http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Sileni- ... 81114.aspx

Et spændende alternativ kunne være en frisk Muscat fra det tyske/franske grænseland, der virker lidt sødere i udtryk og vil matche skinken og aspargesen godt, f.eks. http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Boeckel ... 81114.aspx

Hovedretten er sværere, da den er så sammensat. Jeg kan følge med i både rådene om en Malbec (argentinsk) og Zinfandel (Californien) men jeg får også ideer om en god frugtig Grenache, gerne med lidt Syrah struktur (hvilket skriger Sydfrankring) eller en smørret og fed Chardonnay gerne med lidt sødme, hvilket peger henad noget Californisk fra egefade.

http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Alamos- ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/The-Wan ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Mammout ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Francis ... 81114.aspx

Men husk det er jeres bryllup, og det skal være noget I kan lide, så bed om at smage før I vælger.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Zonta
Indlæg: 8526
Tilmeldt: 19. mar 2016, 08:36
Kort karma: 1294
Likede indlæg: 15158

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf Zonta » 26. jan 2018, 14:13

Newsugar skrev:Til forretten kunne det være en østrigsk vin på druen gruner veltliner jeg kender en der hedder sand1 der er god, men tror ikke den købes over grænsen. Men ellers en sauvignon Blanc fra sancerre eller Puilly füme. Jeg tænker at det må være en vin der har en smule syre, uden det bliver over i en riesling.

Til hovedretten: En ok kraftig vin med noget sødme eller frugt. F.eks. en god spansk vin fra Ribeiro del duero eller argentinsk Malbec som har lagret. Jeg synes maden har mange søde elementer men også nogle gode krydderier så derfor tænker jeg sød og kraftig.

Jeg er ked af jeg ikke lige har links, men prøv at søg på disse vin typer og læs beskrivelserne så kan du nemt se om den passer til det mad i skal have :)

Tak for forslag - dem vil vi kigge nærmere på :D

bralle skrev:Hvad er jeres budget til vinen? Der er forskel på, hvad man kan forvente af en vin til 50 eller 100 kr?

Regner I med at lave en ”buffet” med drikkevarer, hvor gæsterne betjener sig selv, eller er der betjening der skænker op?
Førstnævnte kunne være en ide, hvis I regner med en afslappet fest, og I ikke selv går voldsomt meget op i vin. Så kan I stille 2-3 forskellige slags hvidvin, 2-3 slags rødvin og 2-3 slags dessertvin på buffeten. Det giver gæsterne anledning til at prøve lidt af hvert, og man har noget at snakke om ved bordet.

Jeres forret lægger ikke nødvendigvis op til hvidvin. Det kan også være en rosé eller en champagne hvis I vil lave lidt sjov.

Når I nu ikke selv ved meget om vin kunne det være en god ide at gå til en vinhandler. De har også et pænt udvalg under 100 kr. Og hvis I tager menuen med kan I få rådgivning til, hvad der passer til maden.
Vinkøb ved grænsen er et sats, der er meget sprøjt imellem og hvis man går efter kendte mærker koster de ofte det samme som herhjemme.

Altså jeg er nok ikke den rigtige at spørge, fordi jeg ikke drikker vin og jeg synes det er spild af penge :genert: :lol2: Jeg tror vi ligger på en mellemting - altså ca. 70 kr. flasken.
Jeg tænker én vin (kunne sagtens være rosé, når nu vi når hen til foråret. Det kan min mand vist også bedre li' end hvid :) ) til forret og så måske to forskellige rødvine til hovedret, fordi det er buffet med to forskellige slags kød osv. :) Der bliver ikke skænket - det står bare på bordene.

Wizzze skrev:Til forretten er jeg enig i at et klassisk valg, ville være en Sauvignon Blanc, jeg ville gå efter en New Zealandsk, lidt mere mineralsk og frisk i udtrykket, en godt eksempel kunne være: http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Sileni- ... 81114.aspx

Et spændende alternativ kunne være en frisk Muscat fra det tyske/franske grænseland, der virker lidt sødere i udtryk og vil matche skinken og aspargesen godt, f.eks. http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Boeckel ... 81114.aspx

Hovedretten er sværere, da den er så sammensat. Jeg kan følge med i både rådene om en Malbec (argentinsk) og Zinfandel (Californien) men jeg får også ideer om en god frugtig Grenache, gerne med lidt Syrah struktur (hvilket skriger Sydfrankring) eller en smørret og fed Chardonnay gerne med lidt sødme, hvilket peger henad noget Californisk fra egefade.

http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Alamos- ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/The-Wan ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Mammout ... 81113.aspx
http://www.dansk-vinlager.dk/pi/Francis ... 81114.aspx

Men husk det er jeres bryllup, og det skal være noget I kan lide, så bed om at smage før I vælger.

Tusind tak for links og tips! Jeg drikker slet ikke vin - jeg kan sgu ikke li' det, så det er min mand der må tage beslutninger. Men derfor er det jo altid rart med nogle inputs. Han er nemlig heller ikke den vildeste vin-connoisseur :D
0
J, juli 2018.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19610
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2444
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46095

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf LadyFox » 26. jan 2018, 14:53

Jeg synes altid middage med flere vine er fedest, fordi selvom nogle vine bare er bedre end andre, så handler det ekstremt meget om smag også. Jeg synes det er så ærgerligt at side til en god middag, med EN på papiret god vin som man så bare ikke rigtig bryder sig om.

På trods af jeg knus-elsker vin så har jeg svært ved at anbefale vin fordi jeg kender alt for mange der arbejder med mad og/eller vin at jeg altid bare spørger "eksperterne" hvis jeg skal bruge en bedre vin til noget specifikt. Hvilken har den ulempe at jeg stort set kun serverer franske vine.

Hos mange vinhandlere kan man få lov at smage vinen før man køber, det ville jeg klart gøre brug af når nu det er et bryllup og ikke bare en middag.
0
...
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Hvilke vine til denne menu?

Indlægaf didas » 26. jan 2018, 14:56

The Wanted Zin er absolut yndlingsvin, når det kommer til Zinfandel her i huset. Den fås i 3 liters bokse over grænsen og er ofte på tilbud.
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:

Tilbage til "Mad og drikke"