Vi har lige spist en dejlig hønsekødssuppe med en masse grøntsager. Vi kom til at snakke om grøntsager og fibre, og om hvad der sker med fibrene når grøntsagerne bliver til suppe
Bliver fibrene ødelagt/nedbrudt af at blive lavet til suppe, eller forbliver de uændret?
Uden at have nogen speciel viden, så tænker jeg at ting som seleri, porre, gulerod som forbliver i stykker, også stadig har sine fibre. Men hvad med f.eks. en kartoffel/porresuppe man blender, eller de meget fiberholdige ærter, der moses/blendes i en ærtesuppe, mister man fibrene der?
Nogen der ved noget?
Grøntsager og fibre?
-
- Indlæg: 824
- Tilmeldt: 4. jan 2016, 17:02
- Kort karma: 30
- Likede indlæg: 665
Re: Grøntsager og fibre?
En blender kan ikke ødelægge kostfibre. Så blend i bare løs. Det er først når man begynder at filtrere, som når man laver juice at fibrene bliver sorteret fra.
0