Grøntsager og fibre?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Grøntsager og fibre?

Indlægaf Wizzze » 4. jan 2018, 18:18

Vi har lige spist en dejlig hønsekødssuppe med en masse grøntsager. Vi kom til at snakke om grøntsager og fibre, og om hvad der sker med fibrene når grøntsagerne bliver til suppe :gruble:
Bliver fibrene ødelagt/nedbrudt af at blive lavet til suppe, eller forbliver de uændret? :gruble:
Uden at have nogen speciel viden, så tænker jeg at ting som seleri, porre, gulerod som forbliver i stykker, også stadig har sine fibre. Men hvad med f.eks. en kartoffel/porresuppe man blender, eller de meget fiberholdige ærter, der moses/blendes i en ærtesuppe, mister man fibrene der? :gruble:

Nogen der ved noget?
0
Do as I say! :whip:
Lilleluftballon
Indlæg: 824
Tilmeldt: 4. jan 2016, 17:02
Kort karma: 30
Likede indlæg: 665

Re: Grøntsager og fibre?

Indlægaf Lilleluftballon » 4. jan 2018, 18:41

En blender kan ikke ødelægge kostfibre. Så blend i bare løs. Det er først når man begynder at filtrere, som når man laver juice at fibrene bliver sorteret fra.
0

Tilbage til "Mad og drikke"