Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig....
En tråd, hvor man kan gå til gastronomisk bekendelse!
Jeg kan godt lide at lave mad, og i følge familie og venner er jeg god til det. Dejligt med lidt til selvværdskontoen!
Men jeg har nogen sorte huller i min kunnen af den slags 'man skal kunne' - enten fordi jeg har prøvet og fejlet, eller fordi jeg bare ikke har prøvet.
Fx har jeg prøvet at lave mayonnaise....ak og ve!! Olien skal være smagsneutral, nå okay!
Bernaise skal jeg stadig øve på, lad os bare gå videre.
Bage er ikke min spidskompetence...har præsteret at bage en "tilsæt kun vand"-kage sort udenpå og rå indvendig?
Og jeg kunne godt nævne flere, men nu ser jeg lige om jeg er den eneste, ik?
Nå, men til sagen: i denne tråd kan vi fortælle om vores 'sorte huller' og om vores landvindinger!
TS lægger ud:
I dag har jeg bagt boller, helt fra grunden og de blev skidegode!
Brugte en opskrift, men ændrede lidt i den - skiftede olie ud med smeltet smør, tilsatte solsikkekerner og skar meget ned på mængden af mel, og så lod jeg dem hæve ad to omgange i stedet for kun en gang.
Er ret glad for mig selv!
(Men vi snakkes ved efter nytårsmiddagen, hvor jeg skal lave hjemmefriterede pommes frites for første gang!)
Jeg kan godt lide at lave mad, og i følge familie og venner er jeg god til det. Dejligt med lidt til selvværdskontoen!
Men jeg har nogen sorte huller i min kunnen af den slags 'man skal kunne' - enten fordi jeg har prøvet og fejlet, eller fordi jeg bare ikke har prøvet.
Fx har jeg prøvet at lave mayonnaise....ak og ve!! Olien skal være smagsneutral, nå okay!
Bernaise skal jeg stadig øve på, lad os bare gå videre.
Bage er ikke min spidskompetence...har præsteret at bage en "tilsæt kun vand"-kage sort udenpå og rå indvendig?
Og jeg kunne godt nævne flere, men nu ser jeg lige om jeg er den eneste, ik?
Nå, men til sagen: i denne tråd kan vi fortælle om vores 'sorte huller' og om vores landvindinger!
TS lægger ud:
I dag har jeg bagt boller, helt fra grunden og de blev skidegode!
Brugte en opskrift, men ændrede lidt i den - skiftede olie ud med smeltet smør, tilsatte solsikkekerner og skar meget ned på mængden af mel, og så lod jeg dem hæve ad to omgange i stedet for kun en gang.
Er ret glad for mig selv!
(Men vi snakkes ved efter nytårsmiddagen, hvor jeg skal lave hjemmefriterede pommes frites for første gang!)
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Jeg har aldrig....
Jeg laver stort set det meste selv, er ikke meget for færdig mad. Det er selvfølgelig tale om grundingredienser, kværner ikke min egen smør osv.
Men Mayo og bearnaise har jeg aldrig kastet mig ud i.
Men Mayo og bearnaise har jeg aldrig kastet mig ud i.
0
Tryk på *
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Jeg har aldrig....
Lige angående færdig bage kagen, sådan en har jeg også lavet sådan, det er faktisk meget lettere og bedre at lave den selv - de er slet ikke så lette.
Jeg kan bage rigtig mange ting, men en brunsviger de kan ikke blive gode.
Jeg har heller aldrig lavet min egen smør. Det har vores 7 årige datter så flere gange, hun laver en god hvidløgssmør.
Jeg kan bage rigtig mange ting, men en brunsviger de kan ikke blive gode.
Jeg har heller aldrig lavet min egen smør. Det har vores 7 årige datter så flere gange, hun laver en god hvidløgssmør.
0
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17843
Re: Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig lavet and.
Prøvede så for første gang at lave en Juleaften. Den blev så god . Det har jeg mod på at prøve igen.
Jeg har aldrig lavet flæskesteg selv - det tør jeg heller ikke
Prøvede så for første gang at lave en Juleaften. Den blev så god . Det har jeg mod på at prøve igen.
Jeg har aldrig lavet flæskesteg selv - det tør jeg heller ikke
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
- PaleSeptember
- Indlæg: 11498
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 909
- Likede indlæg: 18522
Re: Jeg har aldrig....
Jeg tænkte faktisk på at oprette sådan en tråd her for en uges tid siden. Jeg synes også selv, at jeg er rimelig god til at lave mad, men i mit 42 år lange liv har jeg aldrig lavet:
En hel and
Flæskesteg
Kogt risengrød og lavet risalamande (nok fordi det siger mig ikke noget)
Syltet/lavet marmelade
Kogt fond
Der er helt sikkert flere andre ting, og bagning holder jeg mig også fra. Til gengæld har jeg både prøvet at lave bearnaise og mayonnaise (med en stavblender går begge dele forholdsvist nemt).
Jeg er god til at finde inspiration til retter ud fra opskrifter. Normalt udvælger jeg mig så en 2-3-4 stykker, som jeg synes lyder lækre, og så kombinerer jeg og laver min egen - hvilket så betyder, at jeg aldrig kan huske, hvordan jeg har lavet noget, medmindre jeg husker at skrive det ned med det samme.
En hel and
Flæskesteg
Kogt risengrød og lavet risalamande (nok fordi det siger mig ikke noget)
Syltet/lavet marmelade
Kogt fond
Der er helt sikkert flere andre ting, og bagning holder jeg mig også fra. Til gengæld har jeg både prøvet at lave bearnaise og mayonnaise (med en stavblender går begge dele forholdsvist nemt).
Jeg er god til at finde inspiration til retter ud fra opskrifter. Normalt udvælger jeg mig så en 2-3-4 stykker, som jeg synes lyder lækre, og så kombinerer jeg og laver min egen - hvilket så betyder, at jeg aldrig kan huske, hvordan jeg har lavet noget, medmindre jeg husker at skrive det ned med det samme.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
-
- Indlæg: 4178
- Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
- Kort karma: 746
- Likede indlæg: 17190
Re: Jeg har aldrig....
Jeg bruger en æggekoger til mine æg. De bliver perfekte hver gang. Jeg vil hellere undvære æg, hvis jeg ikke har en æggekoger.
Til gengæld er der ikke meget mad, jeg ikke er god til at lave. Jeg gider bare virkelig ikke koge æg.
Til gengæld er der ikke meget mad, jeg ikke er god til at lave. Jeg gider bare virkelig ikke koge æg.
0
I've said it before and I'll say it again...
Re: Jeg har aldrig....
Lavet en surdej, er lige det eneste jeg kan komme i tanke om. Når jeg vil bage så er det sgu nu, og ikke om en 5-6 dage .
1
Timian
Re: Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig forsøgt mig med surdej, heller ikke majonaise, har heller aldrig lavet et porcheret æg. Ellers syntes jeg jeg kan lave det meste mad og bage og sylte til husbehov
0
Re: Jeg har aldrig....
Tata skrev:Lavet en surdej, er lige det eneste jeg kan komme i tanke om. Når jeg vil bage så er det sgu nu, og ikke om en 5-6 dage .
Den kan holde sig et par uger i køleskab og kan også fryses, så det er kun første gang, det tager 5-6 dage
0
Re: Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig lavet bearnaise fra bunden og laver i det hele taget aldrig sovs. Der findes så mange gode færdiglavede sovser, både bearnaise og andre, så jeg ikke gider at bøvle med det selv.
0
Re: Jeg har aldrig....
Flora skrev:Tata skrev:Lavet en surdej, er lige det eneste jeg kan komme i tanke om. Når jeg vil bage så er det sgu nu, og ikke om en 5-6 dage .
Den kan holde sig et par uger i køleskab og kan også fryses, så det er kun første gang, det tager 5-6 dage
Jeg ved det godt , men der er jeg desværre for utålmodig . Af samme årsag har jeg heller ikke bagt den der Herman-kage, eller honningkager. Honningkager har jeg dog sat mig for, at jeg må forsøge mig med, trods min utålmodighed, pga. ja...honningkage
1
Timian
- Mi55y
- Indlæg: 8938
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1052
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18165
Re: Jeg har aldrig....
Jeg laver altid bearnaise på pulver eller fra glas.
Jeg bruger altid en bouillonterning i brun sovs.
Jeg bruger altid æggekoger til mine æg.
Jeg laver altid lasagne efter færdigpakke og tilsætter færdigmornay, grøntsager og pastaskruer - får altid meget ros for den
Jeg bruger altid en bouillonterning i brun sovs.
Jeg bruger altid æggekoger til mine æg.
Jeg laver altid lasagne efter færdigpakke og tilsætter færdigmornay, grøntsager og pastaskruer - får altid meget ros for den
0
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
Re: Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig:
- stegt en and eller en hel kylling.
- lavet en sovs fra bunden (det er manden der laver sovs herhjemme)
- kogt en frugtgrød eller en marmelade
- lavet en surdej
- rørt en mayonnaise eller en remoulade
- bagt wienerbrød
- stegt en and eller en hel kylling.
- lavet en sovs fra bunden (det er manden der laver sovs herhjemme)
- kogt en frugtgrød eller en marmelade
- lavet en surdej
- rørt en mayonnaise eller en remoulade
- bagt wienerbrød
0
Re: Jeg har aldrig....
Jeg har aldrig formået at lave en god butterdej.
Ej, der er helt sikkert mere. Men derudover er min største køkken-synd, at jeg elsker flødesovs og bruger overraskende meget kulør.
Ej, der er helt sikkert mere. Men derudover er min største køkken-synd, at jeg elsker flødesovs og bruger overraskende meget kulør.
0
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
- Myresluger
- Indlæg: 2347
- Tilmeldt: 25. dec 2015, 22:04
- Kort karma: 110
- Likede indlæg: 3802