Nytårsmenu 2022-2023
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Jeg tror vi ender med:
- Frokost/forret:
Hvide asarges viklet med skiver af røget Tofu (jeg tror jeg vikler tofuen fast med rispapir,) og dernæst pankopaneret og dybtstegt. Dertil en hollandaise og små asparges kartofler (ældste barnet på 3 må selv bestemme hvad han skal have, så det bliver enten pasta med ketchup eller fritter, hvis jeg ikke tager fejl )
- Hovedet/aftensmad:
"Tapas" (Har dog ikke besluttet hvad endnu, men følgende er i overvejelserne)
- myntedip
- hummus
- oliventappanade
- "fiske mousse" (på enten bananblomst eller jackfruit, i en -hvid dressing med peberrod, creme fraich, toppet med Kapers, syltede rødbedetern og cavi art.)
sesam panteret tofu sticks
- Ovnbagt blomkål
- Agurk/gulerod/ Peberfrugt stave
- helstegte champignoner
- Confiterede Kikærter
- brød
- knækbrød
Evt. En enkelt ost.
- dessert:
Endnu ikke fast besluttet, for jeg har besluttet jeg ikke gider lave det helt vildt store selv, da vi kommer hjem d 29, og manden skal arbejde d 30, hvor jeg så både har to børn og indkøb at gøre. Så overvejer både is, chokolademousse, en panacotta eller se hvad køledisken tilbyder i de forskellige supermarkeder, eller delikatessen i den lokale specialitet forretning
Vi må se hvad det ender med.
- Frokost/forret:
Hvide asarges viklet med skiver af røget Tofu (jeg tror jeg vikler tofuen fast med rispapir,) og dernæst pankopaneret og dybtstegt. Dertil en hollandaise og små asparges kartofler (ældste barnet på 3 må selv bestemme hvad han skal have, så det bliver enten pasta med ketchup eller fritter, hvis jeg ikke tager fejl )
- Hovedet/aftensmad:
"Tapas" (Har dog ikke besluttet hvad endnu, men følgende er i overvejelserne)
- myntedip
- hummus
- oliventappanade
- "fiske mousse" (på enten bananblomst eller jackfruit, i en -hvid dressing med peberrod, creme fraich, toppet med Kapers, syltede rødbedetern og cavi art.)
sesam panteret tofu sticks
- Ovnbagt blomkål
- Agurk/gulerod/ Peberfrugt stave
- helstegte champignoner
- Confiterede Kikærter
- brød
- knækbrød
Evt. En enkelt ost.
- dessert:
Endnu ikke fast besluttet, for jeg har besluttet jeg ikke gider lave det helt vildt store selv, da vi kommer hjem d 29, og manden skal arbejde d 30, hvor jeg så både har to børn og indkøb at gøre. Så overvejer både is, chokolademousse, en panacotta eller se hvad køledisken tilbyder i de forskellige supermarkeder, eller delikatessen i den lokale specialitet forretning
Vi må se hvad det ender med.
1
-
- Indlæg: 2723
- Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
- Kort karma: 1282
- Likede indlæg: 12261
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi er endt på det her:
Nytårstorsk fra Thyborøn
med råsyltede stikkelsbær, selleri, urter og skilt sauce
Kalvefilet med kroket af Wagyu okse
med græskarpure, vinter grønt, råsyltede tyttebær, pommes Anna og kalvesauce
Citron dessert i glas
med citronmousse, krystalliseret hvid chokolade og karamelkugler
Kransekage
Langtidshævet surdejsbrød med Unika smør
Vi fik også derfra sidste år, og det var virkelig godt, så jeg har høje forventninger
Nytårstorsk fra Thyborøn
med råsyltede stikkelsbær, selleri, urter og skilt sauce
Kalvefilet med kroket af Wagyu okse
med græskarpure, vinter grønt, råsyltede tyttebær, pommes Anna og kalvesauce
Citron dessert i glas
med citronmousse, krystalliseret hvid chokolade og karamelkugler
Kransekage
Langtidshævet surdejsbrød med Unika smør
Vi fik også derfra sidste år, og det var virkelig godt, så jeg har høje forventninger
2
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi bliver 5 voksne og en lille en på 3.
Dronnings tale:
Asti (dog noget andet til min 3årige nevø)
Tortilla chips og salsa - chips og holiday dip - røgede saltmandler.
Forret:
Tunmousse med lidt feldsalat vendt i en dressing af jomfruolivenolie og citronsaft, salt/peber.
Dertil skiver af rødløg, avokado, og ristet ciabattabrød fra bageren.
Ganerenser:
Grapefrugt granité
Hovedret:
Rødvinsmarineret svinemørbrad i baconsvøb
Bagtkartoffel med luksus kryddersmør (hvidløg, rødløg, modnet cheddarost, bacon, krydderiblanding)
Bagte små tomater, snack gulerødder, og hvidløg - dertil en form for salat og dressing.
Dessert:
Gateau Marcel med Viennetta iskage (og nok noget frugt eller bær af en art, men synes ikke rigtigt det smager af noget på denne årstid.)
Dertil Baileys til de som lyster.
Midnat står den selvfølgelig på bobler med kransekage petit fours. Derudover slik, chokolade, chips med dip og drinks.
- Hvilke vine der serveres til, ved jeg ikke, da de andre tager dem med - jeg drikker nemlig ikke vin selv.
Dronnings tale:
Asti (dog noget andet til min 3årige nevø)
Tortilla chips og salsa - chips og holiday dip - røgede saltmandler.
Forret:
Tunmousse med lidt feldsalat vendt i en dressing af jomfruolivenolie og citronsaft, salt/peber.
Dertil skiver af rødløg, avokado, og ristet ciabattabrød fra bageren.
Ganerenser:
Grapefrugt granité
Hovedret:
Rødvinsmarineret svinemørbrad i baconsvøb
Bagtkartoffel med luksus kryddersmør (hvidløg, rødløg, modnet cheddarost, bacon, krydderiblanding)
Bagte små tomater, snack gulerødder, og hvidløg - dertil en form for salat og dressing.
Dessert:
Gateau Marcel med Viennetta iskage (og nok noget frugt eller bær af en art, men synes ikke rigtigt det smager af noget på denne årstid.)
Dertil Baileys til de som lyster.
Midnat står den selvfølgelig på bobler med kransekage petit fours. Derudover slik, chokolade, chips med dip og drinks.
- Hvilke vine der serveres til, ved jeg ikke, da de andre tager dem med - jeg drikker nemlig ikke vin selv.
2
Mine drenge M'08/M'09/E'12/M'12/E'13/E'15/P'16/A'19
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi er et selskab på 7, og hapsere til talen og dessert er uddelegeret til andre gæster, men ellers er planen:
1. forret: Hummerbisque
2. forret: Rørt tartar
Hovedret: Kalvefilet sous vide, en form for kartoffel og noget grønt, der endnu er til forhandling
Til midnat: hjemmebagt kransekage og bobler
1. forret: Hummerbisque
2. forret: Rørt tartar
Hovedret: Kalvefilet sous vide, en form for kartoffel og noget grønt, der endnu er til forhandling
Til midnat: hjemmebagt kransekage og bobler
2
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Hm….jeg vakler mellem et godt ostebord eller den klassiske beef Wellington. Begge dele kræver dog en udflugt, for her i sommerhusområdet mangler der en hæderlig ostehandler og Wellington kræver en bestemt ingrediens, som jeg heller ikke kan få her. Plejer at have handlet den inden jul, men det nåede jeg ikke i år.
Hvis vi skal have Wellington, så bliver det nok med dobbeltbagt, krydret kartoffelmos og grønt (sikkert asparges) til.
Forret har vi aftalt at springe over, da vi også laver hors d’oeuvre.
Dessert….tja, flere gange har vi fået hjemmelavet is i fine små vafler, som min mor bager til os. Det er jo godt og kræver kun anretning.
Men en god kransekage kan osse godt være nok.
Vi skalerer lidt ned i år, for vi gider ikke at handle ind og lave mad i flere dage, som vi ellers ofte har gjort.
Hvis vi skal have Wellington, så bliver det nok med dobbeltbagt, krydret kartoffelmos og grønt (sikkert asparges) til.
Forret har vi aftalt at springe over, da vi også laver hors d’oeuvre.
Dessert….tja, flere gange har vi fået hjemmelavet is i fine små vafler, som min mor bager til os. Det er jo godt og kræver kun anretning.
Men en god kransekage kan osse godt være nok.
Vi skalerer lidt ned i år, for vi gider ikke at handle ind og lave mad i flere dage, som vi ellers ofte har gjort.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
- Anlewi
- Indlæg: 2637
- Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
- Kort karma: 180
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 3961
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi har været omkring mange menuer men er nu landet på, men nu ved vi med sikkerhed at vi kun bliver os to :-)
Dronningehapsere/forret
- pestosnegle
- dadler viklet i bacon
- Enmentaler med drue
Hovedret
Fondue (oksemørbrad, svinemørbrad, pølser i svøb, blomkål, perleløg, championg) hertil salat, hjemmelavet fritter, hjemmelavet bearnaise, samt to dressinger
Desserten springer vi over til fordel for julens rester af slik og chips, samt hjemmelavet kransekage og drinks
Dronningehapsere/forret
- pestosnegle
- dadler viklet i bacon
- Enmentaler med drue
Hovedret
Fondue (oksemørbrad, svinemørbrad, pølser i svøb, blomkål, perleløg, championg) hertil salat, hjemmelavet fritter, hjemmelavet bearnaise, samt to dressinger
Desserten springer vi over til fordel for julens rester af slik og chips, samt hjemmelavet kransekage og drinks
0
selvom man er tyk kan man godt have tynd mave
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Santa skrev:Hm….jeg vakler mellem et godt ostebord eller den klassiske beef Wellington. Begge dele kræver dog en udflugt, for her i sommerhusområdet mangler der en hæderlig ostehandler og Wellington kræver en bestemt ingrediens, som jeg heller ikke kan få her. Plejer at have handlet den inden jul, men det nåede jeg ikke i år.
Hvis vi skal have Wellington, så bliver det nok med dobbeltbagt, krydret kartoffelmos og grønt (sikkert asparges) til.
Forret har vi aftalt at springe over, da vi også laver hors d’oeuvre.
Dessert….tja, flere gange har vi fået hjemmelavet is i fine små vafler, som min mor bager til os. Det er jo godt og kræver kun anretning.
Men en god kransekage kan osse godt være nok.
Vi skalerer lidt ned i år, for vi gider ikke at handle ind og lave mad i flere dage, som vi ellers ofte har gjort.
Har lige fundet ud af at jeg nok vil prøve et bagt blomkål med citron og parmesan til hovedretten.
Og så overvejer jeg at udvide hors d’oeuvre sortimentet med lidt rørt tartar på toast.
Så ville vi få foie gras med smørristede svampe på toast, carpaccio rullet om manchego og dryppet med trøffelolie, blinis med rejer og dildcreme og så tartar bidder….
Hm.
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Jeg tager på det lokale torv på lørdag og handler ind til et par lækre stykker smørrebrød. Der er en mega god slagtervogn og et par fiskevovgne. Jeg vil købe ind til:
Røget ål med æggestand og purløg og så til et stykke med roastbeef og dyrlægens natmad.
Til dessert vil jeg lave en chokolademousse.
Røget ål med æggestand og purløg og så til et stykke med roastbeef og dyrlægens natmad.
Til dessert vil jeg lave en chokolademousse.
1
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi har bestilt fra en populær lokal restaurant. Vi er bare os fire hjemme (to voksne og to halvstore børn). Jeg synes, det hele pånær desserten lyder super (og desserten er sikkert fin, lyder bare lidt for kraftig til min smag):
* Bløde tacos fyldt med cremet krabbesalat og en pikant salsa på mexicansk ancho chili, toppet med koriander.
* Carpaccio af nytårstorsk med sprøde skiver af glaskål og rosenkål, det hele dullet op med østersemulsion og juice på agurk og
syrligt æble.
* Cremet hummersuppe med souffle af jomfruhummer, hertil confiteret græskar og sprød hvidløgscrouton på toppen.
* Svampefarseret vagtel med sprøde, knuste kartofler (med rigeligt smør). På siden stegte kejserhatte og syltede bøgehatte, det hele suppleret af en dyb sauce på portvin.
* Spejlblank chokoladeskal fyldt med silkeblød mousse på mørk chokolade, og en kerne af solbær. Pyntet med råsyltede solbær, saltkaramel, knas og et lille knald.
* Bløde tacos fyldt med cremet krabbesalat og en pikant salsa på mexicansk ancho chili, toppet med koriander.
* Carpaccio af nytårstorsk med sprøde skiver af glaskål og rosenkål, det hele dullet op med østersemulsion og juice på agurk og
syrligt æble.
* Cremet hummersuppe med souffle af jomfruhummer, hertil confiteret græskar og sprød hvidløgscrouton på toppen.
* Svampefarseret vagtel med sprøde, knuste kartofler (med rigeligt smør). På siden stegte kejserhatte og syltede bøgehatte, det hele suppleret af en dyb sauce på portvin.
* Spejlblank chokoladeskal fyldt med silkeblød mousse på mørk chokolade, og en kerne af solbær. Pyntet med råsyltede solbær, saltkaramel, knas og et lille knald.
2
Re: Nytårsmenu 2022-2023
oOxXxOo skrev:Jeg tror vi ender med:
- Frokost/forret:
Hvide asarges viklet med skiver af røget Tofu (jeg tror jeg vikler tofuen fast med rispapir,) og dernæst pankopaneret og dybtstegt. Dertil en hollandaise og små asparges kartofler (ældste barnet på 3 må selv bestemme hvad han skal have, så det bliver enten pasta med ketchup eller fritter, hvis jeg ikke tager fejl )
- Hovedet/aftensmad:
"Tapas" (Har dog ikke besluttet hvad endnu, men følgende er i overvejelserne)
- myntedip
- hummus
- oliventappanade
- "fiske mousse" (på enten bananblomst eller jackfruit, i en -hvid dressing med peberrod, creme fraich, toppet med Kapers, syltede rødbedetern og cavi art.)
sesam panteret tofu sticks
- Ovnbagt blomkål
- Agurk/gulerod/ Peberfrugt stave
- helstegte champignoner
- Confiterede Kikærter
- brød
- knækbrød
Evt. En enkelt ost.
- dessert:
Endnu ikke fast besluttet, for jeg har besluttet jeg ikke gider lave det helt vildt store selv, da vi kommer hjem d 29, og manden skal arbejde d 30, hvor jeg så både har to børn og indkøb at gøre. Så overvejer både is, chokolademousse, en panacotta eller se hvad køledisken tilbyder i de forskellige supermarkeder, eller delikatessen i den lokale specialitet forretning
Vi må se hvad det ender med.
Der er ændringer igen igen
- forret/frokost: Veggie sushi (jeg gider ikke lave noget og man kan afhente allerede kl 11 )
- hovedret/aftensmad: tapas hvor det meste bliver købt
- dessert: is med toppings (det meste købt, men skal dog lige have lavet en karamelsovs)
0
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Tror vi er ved at have menuer nogenlunde på plads. Jeg skal være hjemme med min kæreste og vi kan rigtig godt lide at lave lækker mad til hinanden så vi laver lidt hver især.
Hapsere til dronningen:
Jeg laver blinis med caviar og så en hapser med lynstegt tun - sikkert noget med en teriyaki sauce
Min kæreste vil kun ud med at han laver "noget med laks"
Forret springer vi over i år.
Hovedret:
Vi laver hver 2 slags sliders.
Mine bliver med noget langtidsstegt lammekød med "mellemøstlig" krydring, karamelisrede løg og en yoghurt mynte dressing og den anden bliver med cornflakespaneret kylling, med guacemole og salsa.
Tror min kæreste har lagt sig fast på en variant med confiteret and og en luksus cheeseburger
Dessert:
Hvid chokolademousse med passionsfrugtcoullis
kransekage
Hapsere til dronningen:
Jeg laver blinis med caviar og så en hapser med lynstegt tun - sikkert noget med en teriyaki sauce
Min kæreste vil kun ud med at han laver "noget med laks"
Forret springer vi over i år.
Hovedret:
Vi laver hver 2 slags sliders.
Mine bliver med noget langtidsstegt lammekød med "mellemøstlig" krydring, karamelisrede løg og en yoghurt mynte dressing og den anden bliver med cornflakespaneret kylling, med guacemole og salsa.
Tror min kæreste har lagt sig fast på en variant med confiteret and og en luksus cheeseburger
Dessert:
Hvid chokolademousse med passionsfrugtcoullis
kransekage
3
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 22029
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2523
- Likede indlæg: 59836
Re: Nytårsmenu 2022-2023
På baggrund af de tidligere nævnte hensyn er vi endt på:
Kombineret nytårstale-snacks og forret:
- Grillede spid med chorizo, cherrytomater, champignon, peberfrugt og ost
- Chips
- Ristede nødder eller mandler
- Velkomstdrink af Asti, tonic, is og lime
Hovedret:
- Græske bøffer med feta, rødløg og persille
- Valdemarsros ristede kartoffelskiver i fad
- Salat af haricot vert, rødløg, soltørrede tomater og persille med vinaigrette
- Sorte oliven
- Tzatziki
- Bearnaise
Corte Al Passo Primitivo Nuova Generazione Puglia
Dessert:
- Banana split med havreis
Portvin
Kl. 12:
- Kransekage
- Jordbær
- Chips
Sierra Salinas Cava Rosé Brut
Evt. natmad:
- Pitapizzaer med tomat, skinke, champignon og mozzarella
Som sagt har en af de faktorer, som der har skulle tages hensyn til, været nogle gæsters beskedne økonomiske ressourcer kombineret med et ønske om, at aftenen skulle være på sammenskud, og jeg synes, at min veninde og jeg for en kuvertpris på ca. 110 kr. har fået sammensat en helt ok menu.
Kombineret nytårstale-snacks og forret:
- Grillede spid med chorizo, cherrytomater, champignon, peberfrugt og ost
- Chips
- Ristede nødder eller mandler
- Velkomstdrink af Asti, tonic, is og lime
Hovedret:
- Græske bøffer med feta, rødløg og persille
- Valdemarsros ristede kartoffelskiver i fad
- Salat af haricot vert, rødløg, soltørrede tomater og persille med vinaigrette
- Sorte oliven
- Tzatziki
- Bearnaise
Corte Al Passo Primitivo Nuova Generazione Puglia
Dessert:
- Banana split med havreis
Portvin
Kl. 12:
- Kransekage
- Jordbær
- Chips
Sierra Salinas Cava Rosé Brut
Evt. natmad:
- Pitapizzaer med tomat, skinke, champignon og mozzarella
Som sagt har en af de faktorer, som der har skulle tages hensyn til, været nogle gæsters beskedne økonomiske ressourcer kombineret med et ønske om, at aftenen skulle være på sammenskud, og jeg synes, at min veninde og jeg for en kuvertpris på ca. 110 kr. har fået sammensat en helt ok menu.
2
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi holder nytårsaften herhjemme. Vi bliver 6 voksne og 4 børn, og vi vil gerne have noget der ikke er alt for besværligt at stable på benene, og som både voksne og børn kan være med på.
Vi skipper forretten i år. Tænker at selve hovedretten kommer til at tage en del tid af aftenen. Vi skal have raclette og fondue. Dertil kartofler, salat og bearnaisesovs til.
Til desserten kører vi lidt i stil med som når der er “tag selv softice”. Vi har købt forskellige slags is, vafler, chokoladesovs, karamelsovs, krymmel, m&ms og guf.
Kl. 12:00 vil der være kransekage og champagne.
Vi skipper forretten i år. Tænker at selve hovedretten kommer til at tage en del tid af aftenen. Vi skal have raclette og fondue. Dertil kartofler, salat og bearnaisesovs til.
Til desserten kører vi lidt i stil med som når der er “tag selv softice”. Vi har købt forskellige slags is, vafler, chokoladesovs, karamelsovs, krymmel, m&ms og guf.
Kl. 12:00 vil der være kransekage og champagne.
1
Re: Nytårsmenu 2022-2023
.Magic. skrev:Det sædvanlige.
Hamburgerryg, brune og hvide kartofler, lidt sennep og en halv kålpølse.
Citronfromage til dessert hvis jeg flotter mig.
Jeg er inviteret til mad hos min bror og vi skal have ovenstående. De andre skal dog også have grønlangkål, men det spiser jeg ikke og så tror jeg at jeg lige spørger om jeg skal tage dessert med.
Og om jeg ikke skal lave de brunede kartofler ellers tror jeg ikke jeg får dem. Det lød nemlig ikke som om min svigerinde laver dem og jeg ska’ da’ ha’
0
- Ado
- Indlæg: 13116
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3553
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 56371
- Kontakt:
Re: Nytårsmenu 2022-2023
Vi tog i Inco i går og handlede til nytårsmiddagen. Og vi kunne ikke vælge mellem alle fristelserne, så nu skal vi have sammensat en menu ud fra indkøbene.
Der bliver noget med kongekrabbe til forret.
Så er der en ret med vagtler.
Jeg vil også være i køkkenet, så jeg laver en Wellington.
Og så har vi besluttet os for en Gateau Marcel med syrlige æbledrops.
Der bliver noget med kongekrabbe til forret.
Så er der en ret med vagtler.
Jeg vil også være i køkkenet, så jeg laver en Wellington.
Og så har vi besluttet os for en Gateau Marcel med syrlige æbledrops.
3
Donna Martin Graduates!