Konkrete life hacks - madlavning

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
JumboJette
Indlæg: 992
Tilmeldt: 6. nov 2016, 12:46
Kort karma: 253
Likede indlæg: 2505

Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf JumboJette » 17. okt 2020, 19:56

Nogle gange, når jeg læser rundt herinde i madforummet, så fornemmer jeg, at I kan nogle gode gode tricks! :D

Fx:
- at få brugt madrester i en anden smart sammenhæng
- at nogle færdigkøbte madvarer, det kunne være hummus, bruges i en ret og voilá, så pifter det alt op
- at når I alligevel laver........., så laver I også........, fordi I jo er i gang.

Skal vi ikke dele de der hverdags-tips og tricks med hinanden?
Nu ved vi jo fx fra andre tråde, hvad de gode produkter er for nogle, og hvor de kan købes - så mangler vi bare at kunne jonglere med de lækre indkøb i køkkenet, fx i kombinationsretter.

Når/hvis jeg kommer i tanke om noget, så deler jeg selvfølgelig fluks. :blush:
Senest rettet af JumboJette 18. okt 2020, 08:31, rettet i alt 1 gang.
3
kartoffelpizza
Indlæg: 1484
Tilmeldt: 20. apr 2017, 14:55
Kort karma: 132
Likede indlæg: 2729

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf kartoffelpizza » 17. okt 2020, 20:14

Jeg laver altid madpakker, mens jeg laver aftensmad.
alternativt inden der tages af bordet, hvis vi får rugbrød.
6
kartoffelpizza
Indlæg: 1484
Tilmeldt: 20. apr 2017, 14:55
Kort karma: 132
Likede indlæg: 2729

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf kartoffelpizza » 17. okt 2020, 20:15

Jeg gemmer smårester af meget.
Rester af rugbrød i fryseren til øllebrød. Rester af kød (også en halv frikadelle) til biksemad. Yderste blade af kål, bløde grøntsager etc til at koge fond.
2
Brugeravatar
Magic In The Sky
Indlæg: 2430
Tilmeldt: 2. jan 2020, 17:28
Kort karma: 261
Likede indlæg: 4527

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Magic In The Sky » 17. okt 2020, 20:43

Hæld fløde i isterningebakke så er de nemme at bruge, hvis du skal bruge en smule til fx. sovs.
4
You can never have too many dogs & plants
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 20:58

Grøntsager som er blevet lidt kedelige (fx løg, tomater, squah og gulerødder) ryger i en gryderet. På den måde får jeg også lidt grøntsager i børnene.

Alt "skær af" at det grønne og evt overskydende havregrød eller pasta, giver jeg til vores høns, som så kvitterer med æg.

De æg bruger jeg en gang om ugen til omelet, hvor der kan komme rester af kogte kartofler eller kød i.
(jeg fryser reste-kød ned i små tern, fx pølser, flæskesteg eller "pil af" fra kylling).

Vi har praktisk talt ingen mad-affald.
3
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 20:59

Når jeg laver karbonader og panerer i æg og rasp, drysser jeg altid lidt salt og peber i det resterende æg og steger det på panden. Mand og børn elsker det.
3
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:03

Når jeg laver boller i karry, snyder jeg altid, og presser bare indmaden af en medister ud i små boller på panden :-D

(ja, jeg steger dem, da min mand kender mine følelser for kogt fars)
3
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 4002
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 946
Likede indlæg: 14846

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf POCKETKITTEN » 17. okt 2020, 21:03

Et løg + hvidløg + en dåse hakket tomat + alt udsmidningsgrønt fra køleskabet = grøntsagssauce til fryseren.

Hvis jeg ikke gider lave saucen ugentligt, fryser jeg generelt alle grøntsager (hakket separat) ned i til supper og saucer, hvis de er ved at blive kedelige. Jeg magter f.eks. altid at skrælle og skære nogle gulerødder, mens jeg laver anden aftensmad. Før røg der mange i skraldespanden.
Senest rettet af POCKETKITTEN 18. okt 2020, 09:35, rettet i alt 3 gange.
4
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:06

Hvis jeg har bananer, som er blevet kedelige (jeg spiser dem helst grønne) så bruger jeg dem i bananpandekager eller -kage.
I sommerhus en dag improviserede jeg pandekagerne med blot banan, et æg, lidt mælk, salt og havregryn. De var vildt gode.
2
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:08

Men jeg skulle hilse fra min far og sige, at hvis man ikke har rasp til panering, så kan man ikke bare erstatte med makroner (som i en æblekage)
:-D
13
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:13

Nårh ja, og syrnede mælkeprodukter i alle afskygninger (creme fraiche, skyr, ylette, ymer, yoghurt naturel, a38) kan bruges til at jævne sovs med.
Og dato på pakken betyder sjældent noget, når det i forvejen er syrnet.

Så tit køber jeg en hel liter ymer, for det er billigst, og så rækker den til hele ugen (til fx nachos som dyp, til dip, på æblekage rørt med vaniljesukker, til jævning, til morgenmad)
4
2011
2015
2018
2020
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 2453
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 95
Likede indlæg: 2963

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Stars » 17. okt 2020, 21:26

Urtekussen skrev:Men jeg skulle hilse fra min far og sige, at hvis man ikke har rasp til panering, så kan man ikke bare erstatte med makroner (som i en æblekage)
:-D

Men er det æggene, man ikke har, kan man erstatte med en jævning af mælk og mel. Det lærte min mor af hendes søster, som arbejdede i en smørrrebrødsforretning.
2
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."

Børnenes statsminister?
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 2874
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 532
Likede indlæg: 7613

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Danseprinsesse » 17. okt 2020, 22:13

Jeg bager små “kager” af kedelige rugbrødsrester. Hakker dem fint og blander dem med finthakkede nødder, dadler, kakaopulver, æg, banan, kokosmel og lidt juice og honning.

De er populære herhjemme som snacks og i madpakkerne.

Min opskrift er her - man kan sagtens udskifte mandlerne med andre nødder:
https://www.instagram.com/p/CFIArocFENC ... s6qmktealv

(skærmprint hvis man ikke er på IG):
FF63B1C4-B12D-4D63-82BC-74D9770AC292.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
5
Brugeravatar
JumboJette
Indlæg: 992
Tilmeldt: 6. nov 2016, 12:46
Kort karma: 253
Likede indlæg: 2505

Indlægaf JumboJette » 18. okt 2020, 08:47

I er for vilde - jeg vidste det. :banan2: Vi burde i øvrigt få nogle høns!

Et tip der ofte popper op i mit hoved og ofte også på Instagram, er den med, at kagerester skal gemmes til romkugler, træstammer osv. Mange af de der bage-entusiaster poster i hvert fald jævnligt om det. Men jeg er aldrig nogensinde er kommet ind i vanen med som det allerførste at tænke: "gem, gem, gem - i fryseren med det". Det er I til gengæld vildt gode til. :) Hvis jeg endelig tænker det, og smider en rest tomatsauce derind, så glemmer jeg alt om den. Vi har generelt for meget madspild, og jeg vil SÅ gerne lave om på det. Noget at det hænger klart sammen med, at vores skabsfryser står i et "råt" bryggers, som stadig er meget ufærdigt. Så det er ikke rigtigt kommet til, at jeg frivilligt hænger ud derude. :-D

Er der en læringskurve her? 1) Man gør man ingenting og har meget madspild. 2) Så begynder man at gemme ting i køleskabet, til det dør derinde af ren glemsomhed. 3) Så smider man ting i fryseren, som man glemmer, og efter ½ år er fx fløden for gammel. 4) Man begynder rent faktisk at bruge tingene i køleskabet og fryseren aktivt og i kombinationer, og man har det skægt med det, mens man sparer en masse penge i madbudgettet.

Der er mange 4'ere her! :gogo:
Jeg er en 2-3'er.
0
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 3326
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 831
Likede indlæg: 8146

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 18. okt 2020, 08:51

Man bliver endnu mere nærig og sparsommelig
:-D
4
2011
2015
2018
2020

Tilbage til "Mad og drikke"