Konkrete life hacks - madlavning

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 20:58

Grøntsager som er blevet lidt kedelige (fx løg, tomater, squah og gulerødder) ryger i en gryderet. På den måde får jeg også lidt grøntsager i børnene.

Alt "skær af" at det grønne og evt overskydende havregrød eller pasta, giver jeg til vores høns, som så kvitterer med æg.

De æg bruger jeg en gang om ugen til omelet, hvor der kan komme rester af kogte kartofler eller kød i.
(jeg fryser reste-kød ned i små tern, fx pølser, flæskesteg eller "pil af" fra kylling).

Vi har praktisk talt ingen mad-affald.
3
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 20:59

Når jeg laver karbonader og panerer i æg og rasp, drysser jeg altid lidt salt og peber i det resterende æg og steger det på panden. Mand og børn elsker det.
2
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:03

Når jeg laver boller i karry, snyder jeg altid, og presser bare indmaden af en medister ud i små boller på panden :-D

(ja, jeg steger dem, da min mand kender mine følelser for kogt fars)
2
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5607
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1484
Likede indlæg: 22867

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf POCKETKITTEN » 17. okt 2020, 21:03

Et løg + hvidløg + en dåse hakket tomat + alt udsmidningsgrønt fra køleskabet = grøntsagssauce til fryseren.

Hvis jeg ikke gider lave saucen ugentligt, fryser jeg generelt alle grøntsager (hakket separat) ned i til supper og saucer, hvis de er ved at blive kedelige. Jeg magter f.eks. altid at skrælle og skære nogle gulerødder, mens jeg laver anden aftensmad. Før røg der mange i skraldespanden.
Senest rettet af POCKETKITTEN 18. okt 2020, 09:35, rettet i alt 3 gange.
2
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:06

Hvis jeg har bananer, som er blevet kedelige (jeg spiser dem helst grønne) så bruger jeg dem i bananpandekager eller -kage.
I sommerhus en dag improviserede jeg pandekagerne med blot banan, et æg, lidt mælk, salt og havregryn. De var vildt gode.
1
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:08

Men jeg skulle hilse fra min far og sige, at hvis man ikke har rasp til panering, så kan man ikke bare erstatte med makroner (som i en æblekage)
:-D
13
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 17. okt 2020, 21:13

Nårh ja, og syrnede mælkeprodukter i alle afskygninger (creme fraiche, skyr, ylette, ymer, yoghurt naturel, a38) kan bruges til at jævne sovs med.
Og dato på pakken betyder sjældent noget, når det i forvejen er syrnet.

Så tit køber jeg en hel liter ymer, for det er billigst, og så rækker den til hele ugen (til fx nachos som dyp, til dip, på æblekage rørt med vaniljesukker, til jævning, til morgenmad)
3
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 4848
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 188
Likede indlæg: 6416

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Stars » 17. okt 2020, 21:26

Urtekussen skrev:Men jeg skulle hilse fra min far og sige, at hvis man ikke har rasp til panering, så kan man ikke bare erstatte med makroner (som i en æblekage)
:-D

Men er det æggene, man ikke har, kan man erstatte med en jævning af mælk og mel. Det lærte min mor af hendes søster, som arbejdede i en smørrrebrødsforretning.
1
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."

Børnenes statsminister?
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 3723
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 652
Likede indlæg: 11266

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Danseprinsesse » 17. okt 2020, 22:13

Jeg bager små “kager” af kedelige rugbrødsrester. Hakker dem fint og blander dem med finthakkede nødder, dadler, kakaopulver, æg, banan, kokosmel og lidt juice og honning.

De er populære herhjemme som snacks og i madpakkerne.

Min opskrift er her - man kan sagtens udskifte mandlerne med andre nødder:
https://www.instagram.com/p/CFIArocFENC ... s6qmktealv

(skærmprint hvis man ikke er på IG):
FF63B1C4-B12D-4D63-82BC-74D9770AC292.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
3
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 18. okt 2020, 08:51

Man bliver endnu mere nærig og sparsommelig
:-D
3
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Persnikedy » 18. okt 2020, 08:59

Jeg har en liste over hvad der er i fryseren. Så er det nememre at få brugt resterne. En gang om måneden kigger jeg igennem efter smårester også bruges.

Rødvin kan også fryses ned i isterninge bakker eller i pose så man har et skvæt til sovsen.

Sørg for at "gammel mad" i køleskabet står forrest så du faktisk ser det.

Madplan! Køber du fx salat til burger mandag, hvad så med pita torsdag? Pita er forresten genialt til at komme forskellige ting i og vupti, nyt måltid.

Når jeg køber hakket svin/hakket kalv og flæsk, så ved jeg at 3 dage i ugen er fast. for ud af en pakke laver jeg halvdelen til fars som så bliver til forloren hare og frikadeller/kødboller til boller i karry. Den sidste halvdel bliver som regl en karbonade. Jeg bor alene så hvis jeg ikek er kreativ skal jeg spise frikadeller hele ugen. Og min fryser er pænt lille (ca 4 pakker hakket kød kan være i den)

Omelet er eminemt til at udryde grøntsags rester i.
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5607
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1484
Likede indlæg: 22867

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf POCKETKITTEN » 18. okt 2020, 09:31

Jeg har en meget lille fryser, så det er svært at lade noget sygne hen derinde - der er ikke plads til ting, der ikke bliver brugt. Men vil helt klart til at lave lister, det er en god ide!

Jeg laver madplan for en uge hver weekend for at få brugt rester.

Tilbage til trådens oplæg:

En boullionterning i kogevandet til pasta/bulgur/blomkålsris og så videre gør underværker. Så behøver jeg ikke dressing/olie eller lignende.

Frisk estragon er virkelig fremragende i meget andet end bearnaise. Det har jeg været længe om at lære. Det er især en skøn krydderurt i salater af f.eks. pasta/blomkålsris og grønt.

I perioder har jeg købt for meget krydderi, fordi jeg aldrig kan huske, hvad jeg har i forvejen. Der er ikke så meget hack over det, men for nylig opdagede jeg, at min note-app har et tjekliste-system. Nu har jeg skrevet alle mine faste krydderier ned, så jeg kan fjerne fluebenet, når jeg er ved at løbe tør, og altid har en opdateret indkøbsliste.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
Senest rettet af POCKETKITTEN 18. okt 2020, 09:38, rettet i alt 2 gange.
4
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
LaScrooge
Indlæg: 7569
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1897
Likede indlæg: 24590

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf LaScrooge » 18. okt 2020, 09:33

Jeg skriver, hvad der er i fryseren, på en seddel der sidder *på* fryseren og streger ud, når jeg tager.

Jeg overvejer at skrive direkte på fryseren, men er bekymret over at komme til at tvære i det med knæene.
2
And we both know: I will be delicious
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 6165
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 1449
Likede indlæg: 16109

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Urtekussen » 18. okt 2020, 09:55

Når jeg laver frikadeller tilsætter jeg forresten altid havregryn i stedet for mel/rasp.
Det strækker farsen, så jeg kan få mange frikadeller ud af 500 g kød.
Vi spiser også tit Remas falafelting som frikadeller og den kan også godt få to håndfulde havregryn.

Så naturligvis køber jeg stort ind, når havregryn er på tilbud :-D
0
2011
2015
2018
2020
2023
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6650
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 865
Likede indlæg: 18832

Re: Konkrete life hacks - madlavning

Indlægaf Æble » 18. okt 2020, 10:02

Hvis der er en rest ris så hæld en sjat mælk direkte i gryden når det er afkølet og så i køleskabet. Næste morgen rør 1-2 æg, lidt sukker og lidt mel i og så er der klatkage dej.
7

Tilbage til "Mad og drikke"