JoyNips skrev:Sangius skrev:BlueBunny skrev:Pasta og ris er ikke godt hvis det har stået ude.
“ Mad, som har stået ude natten over, skal smides ud med det samme. Når det har stået ude i stuetemperatur, har bakterierne haft perfekte vilkår for formering, og chancen for, at giftstoffer har udviklet sig i maden, er stor - selvom det hverken kan ses eller lugtes.”
https://www.dagens.dk/sundhed/professor ... ta-op-igen
Selvfølgelig kan du tage chancen. Men det er det, det er; en chance. Er det, det værd?
Det er sjovt. Min svigermor har altid, hele livet, ladet maden stå i ovnen eller på komfuret natten over, og så varmet det op til aftensmad igen. De blev aldrig syge.
I gamle dage havde man vel også mad stående i en dags tid som minimum.
Gad godt at vide hvad de mener med "stor" risiko. Jeg kender ikke nogen der har fået madforgiftning fra eget køkken - det er som regel altid kontaminerede fødevarer udefra.
Min farmor blev 98 og røg som en skorsten. Hun fik aldrig kræft.
Det er bare ikke ensbetydende med at rygning ikke er temmelig sundhedsskadeligt.
Det kan ikke sammenlignes.
De skriver der ee stor risiko for bakteriedudvikling. Dvs hvis jeg laver den samme handling 500 gange, hvor der hver gang er stor risiko for et specifikt outcome, så er der altså ret lille risiko for, at det ikke ville ske.
Hvis jeg derimod gør noget, hvor 80% oplever et givent outcome af denne handling på livstid, er det ikke usandsynligt at jeg ikke oplever det.