Venstrefløjen er intet uden USA og Vesten

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
gnostic
Midlertidigt bortvist
Indlæg: 2622
Tilmeldt: 15. okt 2015, 20:02
Kort karma: 128
Likede indlæg: 371

Venstrefløjen er intet uden USA og Vesten

Indlægaf gnostic » 3. sep 2017, 18:20

På Dagbladet Arbejderen og i det tidligere Modkraft samt på div. venstreorienterede/socialistiske/kommunistiske fora er der et indædt had til USA og Vesteuropa.

Samtidig bliver lande som Cuba, Nordkorea og til dels Kina hyldet som dem der går imod Vesten.

Dagbladet Arbejderen har f.eks. ikke én eneste artikel om det Nordkoreanske regimes overgreb på menneskerettighederne, mens der er masser af artikler om USA's overgreb på menneskerettighederne.

Jeg befinder mig selv på den yderste venstrefløj. Jeg stemmer Enhedslisten, eller Alternativet. Jeg er imod at kapitalisme skal styre verdens gang, og jeg så gerne mere social og økonomisk lighed.

Men jeg kan ikke se hvad der er i vejen med USA og Vesteuropa. Nok er de stok konservative. Nok er USA højreorienteret, libertariansk i bedste fald, højrereligiøs i værste fald. Nok har Frankrig slået ned på fredsaktivister, militærnægtere og venstreorienterede flere gange efter 2. verdenskrig, men hvordan er Cuba, Nordkorea eller Kina bedre?

Hvis vi ser bort fra det faktum at kinesisk økonomi på mange områder er langt mere kapitalistisk og 'den stærkes ret' end lande som f.eks. Danmark, Holland, Belgien mfl. så er de selvsamme grupper undertrykt i endnu højere grad end her i Vesten.

Hippiebevægelsen og fredsaktivisme mener jeg har sin oprindelse i 1960'ernes USA. De tolererede med andre ord denne venstreorienterede bevægelse, som iøvrigt i Sovjetunionen blev brutalt kvast, folk blev ligefrem sendt i arbejds/koncentrationslejre eller henrettet med smertefulde metoder, bare fordi de ikke ønskede at gøre militærtjeneste.

Mens USA tillod militærnægtere under Vietnamkrigen, fik russiske værnepligte et gevær i ryggen under invasionen af Afghanistan i 1970'erne.

Hvordan kan venstrefløjen gå i den vildfarelse, at der overhovedet er et alternativ til USA og Vesten, set med et venstreorienteret syn?

Rent økonomisk var der langt mere ulighed i Sovjetunionen end i USA. I Sovjetunionen var der særlige butikker og gader for højtstående "kommunister". Alle andre måtte pænt vente i lange køer for at få et stykke brød. Så meget for den sociale og økonomiske lighed.

Ja, man kan ønske sig mange ting som venstreorienterede og det gør jeg også. Bla. at USA stopper med at vælge Trump-agtige præsidenter.
Eller at højrefløjen og kapitalismen i det hele taget har så meget magt i USA som de har. Det vil også alt andet lige gør det meget nemmere at lave velfærdsstat herhjemme, fordi virksomhederne ikke bare flytter til USA men må vælge imellem brutale diktaturer som Kina, eller højere skatter.

Men én ting står fast: De Venstreorienterede kan IKKE klare sig uden USA. Og heller ikke uden EU iøvrigt.
Så hvorfor al den polemik og anti-amerikanisme og anti-EU iblandt venstreorienterede?

Enhedslisten burde have stillet op til EU-parlamentsvalg forlængst, istedet for at tage del i Folkebevægelsen mod EU.
Det er bedre at gøre noget inden for systemet, end at forsøge at modarbejde noget man alligevel ikke kan modarbejde.
0

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"