New Zealand - hvad vil vi gerne vide?

Er du i tvivl om hvor du skal tage på ferie? Her kan du spørge om råd, eller dele dine egne rejseoplevelser.
Brugeravatar
FruKuk
Indlæg: 2570
Tilmeldt: 16. sep 2015, 18:05
Kort karma: 382
Likede indlæg: 4138

Re: New Zealand - hvad vil vi gerne vide?

Indlægaf FruKuk » 10. sep 2019, 15:00

didaa skrev:
FruKuk skrev:I morgen er der 100 dage til vi skal afsted. Den ældste har lavet en fin nedtællingskalender.
Vi har booket campingplads lidt udenfor Auckland til nytårsaften, og jeg har fået fornyet mit pas og fået mig et internationalt kørekort. På mandag får manden styr på sit pas/kørekort og så skal vi have søgt NZeTa (esta-ish), der bliver et krav pr 1/10. Var lige ved at ansøge, da jeg kom i tanke om, at vi skulle have fornyet vores pas. Det havde været kønt at stå der med det forkerte pasnummer :stoned: Ungerne har fået "godkendt" fri fra skole, og der er styr på mandens orlov og min ferie. Camperen er betalt og ruten er ved at være på plads.

Nu er det altså lige om lidt. Jeg er både nervøs og spændt.


Det lyder så fedt altså! Går dine børn i folkeskole? Må jeg spørge hvordan det er lykkedes for jer at få godkendt fri? Vi skal selv til Thailand om en god måned, og har fået læst og påskrevet af skolen. Vi snakker 1. klasse ikk :lol: Så vi har fået at vide at det er ikke med deres velsignelse, og at vi som forældre overtager undervisningspligten i den periode. Hele 12-13 skoledage nemlig.


Ja de går i folkeskole, 0. og 3. klasse. I vores kommune skal man udfylde et skema til skolelederen, hvis man ønsker sine børn fri i mere end 2 dage. På det skema skriver man under på, at man er klar over, at skolen ikke er forpligtet til at afsætte tid til at hjælpe barnet på niveau, når det vender tibage, at man afskærer barnet fra det sociale og andre “dommedags” formuleringer. Jeg udfyldte skemaet og fik den sødeste besked tilbage fra skolelederen om, at vi måtte have en dejlig tur, og at det er gave til vores børn. Også børnenes lærere har udtrykt stor begejstring for turen. Så hos os er der stor forskel på den officielle del og så skolens “personlige” holdning.
2
HElsibae
Indlæg: 2
Tilmeldt: 4. aug 2019, 12:11
Kort karma: 1
Likede indlæg: 2

Re: New Zealand - hvad vil vi gerne vide?

Indlægaf HElsibae » 10. sep 2019, 19:43

Fandt lige min rejsedagbog, så tænkte jeg ville komme med nogle mere detaljerede anbefalinger:
Generelt: brug deres turistinformationskontorer! De er virkelig dygtige, venlige, hjælper gerne med booking og ofte er der massere af gratis oplevelser at hente i form af gratis kort og/eller anbefalinger.

Nordøen:
Auckland:
Amano Bakery til morgenmad! lækkert bageri
Auckland art gallery var ret flot. Miann dessert = dyrt men lækkert!
Der findes også massere af gratis (mod drikkepenge) gåture i Auckland "auckland free walking tours"
Waiheke island! = hyggeligt dagstur med masser af vinsmagsnings potentiale
Pahia: Kayaktur gennem mangrove skoven/ gåture langs/igennem mangroven. Look out v. school road. Kauri træer. Sandbanker v. Te paki stream.
Hot water beach: Caféen "hot water Café". Virkelig god flat white og lækker frokost.
Cathedral cove i coremandel er flot, men også turistet. Kom tideligt om morgenen!
Waitomo: Hvis ikke i har set drybstensgrotter før, er disse virkelig fine. Jeg fik en guidet gå tur i en lille gruppe med en virkelig god guide.
I området omkring Rotorua er der mange steder hvor man kan opleve maori kulturen og det er helt sikkert værd at opsøge.
Jeg havde en heldagstur m. overnatning hos "Tamaki maori village", hvor vi lærte om deres sagn og religion, lærte om kulturen, så en dansekoncert og spiste traditionelt tilberedt mad. Mindre kan helt sikkert også gøre det ;) Der er en geotermisk park (lige ved Base Hot rocks hostlet) i rotorua som er gratis og det er helt sikkert et besøg værd! boblende mudder, svovldampe, kogende søer!
I Taupo kan man se mere geotermisk aktivitet og maori v. Te Puia som også er et kunstinstitut.
Tæt på ligger Redwood forest som også er flot. gode (også mindre lange) gåture -> gratis kort i receptionen.
Wellington: Te papa museet. Weta studios (jeg fik en virkelig god rundvisning). Dumplinged havde gode dumplings (virkede som et meget lokalt sted). Der er store farmes markeder om lørdagen, på parkeringspladsen v. te papa. Rundvisning i parlementet var også ret fin (og gratis hvis jeg huske rigtigt - man skulle bare booke på forhånd).

Sydøen:
Punakaki: Store stenformationer der ligner stablede pandekager.
Greymouth: Monteith brewery: jeg fik en rundvisning + smagsprøver. god øl og spændende rundvisning.
Wanaka: Smukt. Paradiso biograf er en virkelig hyggelig lille bitte biograf med varme nybagte cookies i pausen.
Quenstown: Ferge bageri er godt (igen kom tideligt!), men fergeburgeren (ved siden af) er ikke køen værd. Quenstown gardens er flotte og nogle gange er der gratis teater/koncerter. Younder restaurent - lækker vegetarisk mad. Man kan gå en tur op (hvis man ikke har billet til gondola'en), men den er hård og stejl. Udsigten er dog det værd - altså gåturen, ikke gondolaprisen.
Puzzleworld: hvis ikke man har lyst til at betale entre prisen, kan man med fordel hænge ud i deres receptions område og drikke en kop kaffe. Der er masser af gratis puzzle spil som man kan prøve.
I Dunedin kan man gå en street art tour (og man kan få brochure gratis i turistinformationen).
1
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 563
Likede indlæg: 11227

Re: New Zealand - hvad vil vi gerne vide?

Indlægaf sigge » 11. sep 2019, 06:04

Mht. Maori-kultur var vi også i Tamaki Village - dog kun på en aftentur og ikke med overnatning. Det var både sjovt og spændende. Men jeg fik faktisk personligt mere ud af vores besøg i Whakarewarewa, som vi egentlig fandt lidt tilfældigt, fordi vores hotel lå lige ved siden af. Det er en rigtig, fungerende landsby, som er beboet hele tiden af maorier, som er efterkommere af de familier, som oprindeligt grundlagde byen. Det gav et rigtigt godt indblik i både kulturen og, hvordan maorierne lever i nutiden.
2
You can't spell awesome without me.

Tilbage til "Rejser"