Arbejdede du ved siden af studiet?

JoyNips
Indlæg: 5718
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 713
Likede indlæg: 13427

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf JoyNips » 29. apr 2019, 05:50

Mangoness skrev:Jeg har indtil videre ikke arbejdet ved siden af studiet, men jeg overvejer at få et studiejob, hvis jeg kommer ind på kandidaten.

Så jeg ville lige høre med jer andre:
- Arbejdede du selv ved siden af studiet?
- Hvor mange timer i ugen kunne du arbejde ved siden af?
- Var det studierelevant, og hjalp det dig med at få et arbejde bagefter?
- Var det svært at få kombinationen af studie og arbejde til at hænge sammen i hverdagen? Havde du stadig plads til aktiviteter i fritiden?


Ja, jeg arbejdede 20 t/ugen fra starten og 30 t/ugen efter 2. studieår. Det var studierelevant fra 2. semester og jeg blev ansat på fuldtid lidt over et år før jeg blev færdiguddannet og fortsatte på samme arbejdsplads i årene derefter, så man kan vist roligt sige, at mit studiejob gav mig mit første “rigtige” job. Selvfølgelig var det svært at få alting til at hænge sammen, jeg måtte fravælge undervisning og være selvstuderende, og jeg har ikke haft noget socialt med min årgang på studiet, men til gengæld fik jeg nogle af mine bedste venner på jobbet og vi har faktisk købt hus hvor vi har pga én af dem.
1
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3764
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 822
Likede indlæg: 7792
Kontakt:

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Annione » 29. apr 2019, 07:23

Jeg arbejdede hver onsdag aften - lige efter studie, sådan fra 17-22 eller 23, og hver søndag fra 8-16. Og fuld tid i ferier og på helligdage. Så en 13-14 timer om ugen, mindst.

Det var ikke relevant for mit studie, men på en måde for mit fremtidige arbejde.

Jeg havde masser af fritid ved siden af. Men i 2 år kunne jeg ikke tage i byen/feste til langt ud på natten, fordi jeg var den eneste på mit arbejde, som kunne håndtere en søndags brunch (hurtigt nok). Så det gik en smule ud over mit sociale liv, men ikke meget.
1
LadyFox
Indlæg: 13795
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1520
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 25861

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf LadyFox » 29. apr 2019, 07:30

Nej. Jeg får revalidering.

Men.. Jeg går på en erhvervsuddannelse, så jeg får elevløn hvilket er væsentlig bedre end SU, til gengæld er jeg jo så i praktik i 37 timer om ugen over halvdelen af tiden + lidt læsning i fritiden. Men, var jeg ikke på revalidering ville jeg nok blive nødt til at arbejde hver 2-3 weekend der hvor jeg var i min første praktik.
1
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 3742
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 460
Likede indlæg: 3190

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf MyGirl » 29. apr 2019, 11:32

- Arbejdede du selv ved siden af studiet?
Ja, jeg har arbejdet ved siden af studiet hele vejen igennem.

- Hvor mange timer i ugen kunne du arbejde ved siden af?
Gennemsnitligt vel omkring 10-15 timer om ugen. I perioder væsentligt mere og i ferier gerne fuld tid, hvor det kunne lade sig gøre (og hvor man ikke risikerede, at SU'en røg.)

- Var det studierelevant, og hjalp det dig med at få et arbejde bagefter?
De første par år var ikke studierelevant. Det passede mig fint at lave noget helt andet :) Tror, det var omkring, da jeg blev bachelor, jeg fik studierelevant arbejde. Det hjalp i høj grad med at få et arbejde bagefter, da jeg blev ansat der, hvor jeg var ansat som studerende, da jeg blev færdiguddannet. Jeg blev i virksomheden i små 10 år efter, og det har givet mig en kæmpe fordel på arbejdsmarkedet efterfølgende. Så jeg er en af dem, der med ret stor sikkerhed kan sige, at jeg ikke ville sidde i min nuværende position og til min nuværende løn, hvis det ikke havde været for mit studiejob.

- Var det svært at få kombinationen af studie og arbejde til at hænge sammen i hverdagen? Havde du stadig plads til aktiviteter i fritiden?
Slet ikke. Vi arbejdede stort set alle sammen ved siden af - netop for at finansiere vores andre fritidsaktiviteter og det sociale liv.
1
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 1794
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 66
Likede indlæg: 1313

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Alphilia » 29. apr 2019, 14:18

Ved siden af mit første studium arbejdede jeg 10-14 timer ved siden af (2 vagter/ugen), mere i ferier.
Det var et studierelevant arbejde.
Studiet var ikke læsetungt så jeg husker det ikke som svært at kombinere studie, arbejde og fritid.

Ved min anden uddannelse, som var et noget “tungere” studium - både læse og timemæssigt- arbejdede jeg primært i mine ferier. Der var desuden en del praktikperioder som gjorde det svært med et “fast” arbejde
Det var ikke studierelevant, men relevant ift tidligere uddannelse.
1
TomKah
Indlæg: 1800
Tilmeldt: 25. aug 2015, 12:57
Kort karma: 131
Likede indlæg: 1636

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf TomKah » 29. apr 2019, 15:30

Jeg læste til Civilingeniør og det var ikke muligt overhovedet at have studiejob i nærheden af hvad nogle af jer beskriver. Vi kom rent faktisk på studiet og de første 2 år var det 8-15 eller 8-17 hver dag. Vi havde jo laboratorieøvelser og gruppearbejde om eftermiddagen. Mit afgangsprojekt var også 9 måneder hvor jeg var fuldtid til stede på den virksomhed jeg lavede projektet for.
Derudover var jeg et semester i udlandet.

Jeg havde studierelevant arbejde ca 9 måneder før jeg startede og et enkelt semester arbejdede jeg måske 7 timer pr uge. Men ellers ikke.

Jeg må indrømme det lyder ikke som det jeg forstod ved studie det mange af jer beskriver.
1
Brugeravatar
lillebjoern
Indlæg: 3276
Tilmeldt: 13. aug 2015, 15:39
Kort karma: 444
Likede indlæg: 5438

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf lillebjoern » 29. apr 2019, 19:04

Jeg arbejdede alle årene inkl. bachelor og kandidat. Det første år var det noget ikke-studierelevant (pædagogmedhjælper), men fik herefter to studierelevante studiejobs med 8-10 timer hvert sted. Jeg læste på RUC på bacheloren, hvor vi kun havde undervisning 4-6 timer/ugen og resten var selvstudie. Da der ikke altid var særligt meget at lave på nogen af mine jobs var jeg heldig at kunne sidde og læse/skrive opgave, når jeg var der.

Det første studiejob sagde jeg op efter et år, da der ikke var nok at lave. Så søgte jeg et andet, så jeg stadig var to steder, men der var heller ikke nok at lave, så det sidste halve år af min studietid havde jeg "kun" ét studiejob - men det gav mig også den projektansættelse jeg har i dag og det job, jeg lige er blevet tilbudt i forlængelse af min ansættelse. Uden det var jeg aldrig endt, hvor jeg er i dag (så nemt, i hvert fald), så det vil jeg helt klart anbefale.

Det var på ingen måde svært at få tingene til at hænge sammen i min hverdag, selvom der kom lidt mere undervisning på kandidatdelen på AAU. Der er som oftest 1-2 dages fri om ugen på studiet, så der lagde jeg bare mine arbejdsdage og havde fritid om eftermiddagen/aften ligesom et almindeligt fuldtidsarbejde.
1
If you love something, set it free. Unless it’s a tiger.
:danse:
ajnaM
Indlæg: 4000
Tilmeldt: 23. feb 2016, 08:02
Kort karma: 432
Likede indlæg: 9667

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf ajnaM » 29. apr 2019, 20:45

Ja, det har jeg gjort siden folkeskolen. Jeg tror, det er en del af at studere og bo i København - jeg kender ikke nogen, der ikke har haft arbejde under studierne.

Jeg fik et bartenderjob på HF, som jeg havde på mit første studie, og som jeg var meget glad for. Da jeg begyndte på mit andet studie, som jeg tog min kandidat færdig i, fik jeg et studierelevant arbejde. Efterfølgende var jeg i journalistpraktik, hvor jeg fik job efterfølgende, mens jeg skrev speciale, og efter (endnu) en barsel fik jeg mit nuværende job.

Jeg vil sige, at det var hårdt de sidste år på journalistik, hvor jeg både havde et lille barn, 37 timers obligatorisk tilstedeværelse på RUC (plus transport frem og tilbage til København) og 15 timers studiejob. Og ikke mere SU. Det er jeg sgu glad for, at jeg ikke skal igen. Jeg plejer altid lige at have lyst til at hæve en bedrevidende pegefinger, når folk snakker om, hvor evigt fleksibelt det er at få børn under studiet. :genert:

Jeg arbejder omkring 40 timer om ugen nu, og det er markant mindre, end jeg gjorde, da jeg var studerende.
1
ajnaM
Indlæg: 4000
Tilmeldt: 23. feb 2016, 08:02
Kort karma: 432
Likede indlæg: 9667

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf ajnaM » 29. apr 2019, 20:55

I øvrigt tror jeg, det er meget forskelligt fra studie til studie, hvor meget relevant arbejde der er.

Jeg har læst statskundskab, hvor der virkelig er en kultur for, at man skal have noget på CV'et. Der var faktisk et ret stort - grænsende til det usunde - pres på, at man skulle have studierelevant arbejde, og jeg kender flere, der har løjet deres kaffehenter-stillinger mere interessante, simpelthen for at kunne stå distancen blandt studiekammeraterne.

På journalistik var det meget forskelligt - os der læste i København havde nok bedre muligheder end dem i Aarhus og især i Odense. Vi var også lidt ældre. Jeg kan huske, at flere af dem, jeg var i praktik med, følte, at de skulle konkurrere med os, der kom med børn, bachelorer, universitetspraktikker på DR, studiejob og andre studier i bagagen. På deres studier var det mindre normalt at have relevant studiearbejde. Til gengæld skulle de så ikke høre så meget for at komme fra RUC. :P

Og jeg kender andre, eksempelvis mange af dem, jeg læste basis med på RUC, som valgte... mindre erhvervsrettede studieretninger, som simpelthen ikke kunne få noget studierelevant. Mange af dem har også haft svært ved at få job efterfølgende. Jeg tror simpelthen, manglen på studierelevant arbejde afspejlede manglen på (lønnet) arbejde generelt.
1
Brugeravatar
Marguerit
Indlæg: 11
Tilmeldt: 30. apr 2019, 19:05
Kort karma: 0
Likede indlæg: 5

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Marguerit » 1. maj 2019, 19:48

De tre første år arbejdede jeg ikke, og det var rart at koncentrere sig om studielivet inkl det sociale. På min kandidat havde jeg en hel del studierelevant arbejde forskellige steder, og det var helt afgørende i forhold til at få job bagefter. Meget mere end karakterer som faktisk intet betød for ansættelse. Jeg arbejdede mest i sommerferien og derudover måske en dag om ugen i snit men varierende. Dengang jeg læste, var der meget bedre mulighed for at skyde fag og studere på nedsat tid i perioder samt strække specialet så der var plads til arbejde.
1
IrmaPigen
Indlæg: 4670
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 541
Likede indlæg: 6284

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf IrmaPigen » 3. maj 2019, 17:27

25 timer om ugen på bacheloren.

Og 37 timer + på kandidaten, dvs havde et juridisk fuldtidsjob ved siden af.
1
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2733
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 560
Likede indlæg: 5942

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Sophaya » 6. maj 2019, 09:59

Ja. I perioder 15-20 timer om ugen, i perioder 35-40 timer om ugen. Ved siden af et krævende fuldtidsstudie. Og så frivilligt arbejde oveni.

Det har givet mig en masse erfaring, som jeg er glad for i jobsøgningen, men det har godt nok også gjort studielivet surt til tider. Jeg har aldrig haft den der lange sommerferie, folk bliver ved med at sige studerende er heldige at have. Den har ikke eksisteret pga studiejob og frivilligt arbejde. Nu hvor jeg er i sidste måned af specialet kan jeg godt mærke, at det har været 5 år, der har taget hårdt på mig.
1
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one

x
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 1574
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 88
Likede indlæg: 2566

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Lathyrus » 12. maj 2019, 06:40

Mit studie var fuldtid med undervisning fra 9-15.30 hver eneste dag. Udover det var der selvstudie enten alene eller i grupper.

Så jeg kunne ikke overskue at arbejde ved siden af. Prøvede i en periode, men gik helt død i det og det påvirkede min insats på studiet alt for meget.
Så jeg tog studielån og arbejdede så kun i ferierne.

Det kommer vel meget an på hvordan studiet er tilrettelagt, om man kan arbejde ved siden af og hvor meget.
Det var de færreste på mit studie som arbejdede i hverdagene, de fleste arbejdede kun i weekenden eller i ferierne.
1
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 3781
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 305
Likede indlæg: 8925

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Santa » 12. maj 2019, 07:36

Ja, jeg arbejdede fuld tid ved siden af studiet. For jeg begyndte den sidste uddannelse ret sent, og havde derfor etableret mig med lejlighed og udgifter til den.

Det var ikke direkte fagrelevant, men modnede og udviklede mig, hvilket er meget relevant i min branche.

Arbejdstiden var fra 14-02.30, og ofte i weekender - derfor kunne det som regel fungere med studiet. Men det var udmattende at stå op kl 7-8 mandag morgen og tage afsted til studie, når man havde arbejdet 35-36 timer henover weekenden.
Så jeg var ikke voldsomt social i de år, det blev mest til hygge med kæresten og familien. Studiet var dog ret socialt, og jeg fik mine to bedste veninder i de år.
Det sidste år tog jeg SU slutlån og sagde jobbet op. Dyrt, men en lettelse.
1
Brugeravatar
Little_Woman
Indlæg: 1589
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:53
Kort karma: 449
Likede indlæg: 3983

Re: Arbejdede du ved siden af studiet?

Indlægaf Little_Woman » 12. maj 2019, 16:54

ja; både som pæd. medhjælper og som talepædagog, da jeg var blevet BA, på deltid. Det skabte mig erfaring og netværk, som gav mig min nuværende stilling.
0
Nu med fugl

Tilbage til "Studie"