FormerlyKnownAs skrev:
Jeg spørger netop altid forældrene om børn kan lide det jeg planlægger at lave til en frokost eller aftensmad hvis vi får besøg. Det gør jeg generelt uanset hvem vi får til spisning, er det egentlig ikke meget normalt? Dels fordi det er træls at lave mad nogen ikke kan lide det, børn som voksne, og vi netop er bevidste om at vores egen er stort set altspisende, dels evt allergi fordi det sidder helt fast i os at det kan være et issue og dels skal der jo ligesom bare brændstof på. Kan de lide det og det, hvad vil de have på burger, pizza osv og køber ind efter det. Det er spild af penge.
Jo, det er meget normalt at spørge, men fordi x kan lide sine forældres eller families frikadeller, er det ikke en garanti for at de kan lide dine.
Og det er ikke en kritik af dine frikadeller, de kan bare ikke lide DINE.
Først omtalte barn er bedstevennen og hans mor siger altid at han spiser alt. Det er bare slet ikke hvad vi oplever her.
Nej, men det skal du ikke tage personligt
Hans mor kan lave alt og han spiser det uden problemer - der er sikkert noget han "spiser og accepterer af pligt" hvilket gør at mor siger han spiser alt.
Mine børn kan beskrives som altædende/"pligt"spisende.
Hvad angår det sidste ville de sikkert aldrig sige på en "vi skal have,,," at "det kan jeg ikke lide".
De ville spise det uanset hvad og sige det smagte godt eller sige...det er ikke noget jeg normalt kan lide, men det smagte rigitg godt.
Eksempel: de spiser ikke rå tomater, og ville sikkert sigte en salatskål...men spiser hvis det er umuligt.
Hvis de præsenteres for noget de ikke har prøvet før (eksempel: fiskelasagne der var et hit hos en kammerat), så siger de det ærligt...men ok det var så også et hit hos dem.
have en kammerat til ældsten ovre: jeg tænker = fvrikadeller og lavede en kæmpe portion (drenge i voksealderen)
Kammeraten spiste 8 store frikadeller.
Snakkede med hans mor dagen efter : han kan ikke lide frikadeller, men åbenbart dine = hit med opskrift,
Hun fik den....no go...hjemme.